• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

🌷🪻 W marcu wiosna świat rozkręca, niech nam los II kreski wręcza🌸🌻

Jutro totalnie nie ma sensu moim zdaniem.. zbadalabym po 2-3 dniach, zeby zobaczyc jakis kierunek, jutro moze byc bardzo podobnie i nic Ci to nie powie nadal, a szkoda i kasy i zyl.. ale jesli beta dodatnia to nie bedzue owulacji poki beta nie spadnie do 0, pewnie potem okres i dopiero nowy cykl.. a kiedy wizyta u gina?

Ej! Ja zapomnialam, ze my tu mamy speca :D a czy to tylko z beta tak jest? Ja wychodzi mi prozek 10 to on fizycznie tez moze byc w przedziale 5-15, czy z prozkiem to raczej git?
Wszystko zależy od zakresu referencyjnego i wartości wyniku. Beta ma zakresy do iluśtamtysięcy a progesteron nie

reklama
Eksperymentalnie też sikam na owulaki 🤣
Przestan sikac, tylko do gina idz! 😂
Wszystko zależy od zakresu referencyjnego i wartości wyniku. Beta ma zakresy do iluśtamtysięcy a progesteron nie
A no w sumie.. ale to by wychodzilo na to, ze ten poczatkowy zwlaszcza okres wzrastania trzeba troche brac „mniej”.. mam na mysli bardzoej do 100, bo powyzej to juz raczej takiej roznicy w % nie zrobi

Zdecydowanie warto zrobić sobie badania czy takich objawach, no i w ogóle przy staraniach. Jesteś pod opieką gina? 🤔
Ja odkąd mam cykle stymulowane w klinice to każdy jest to wielką nadzieją, a ten tym bardziej, bo owulacja potwierdzona, pierwszy raz z prawego jajnika i to dwa pęcherzyki. Piersi mnie bolą, czuję jakieś rozbieranie, ale przy progesteronie czuję to cały czas, więc nie chcę się nakręcać, bo boję się że się bardzo zawiodę 🙄
Na wizycie tydzień temu u gina na pakiet w medicover babka dała mi skierowanie tylko na tarczyce, morfologię, mocz i glukozę a jak powiedziałam że mam plamienia przed okresem 2-3 dni to powiedziała, że mogłaby mi dać progesteron ale niech sobie jeszcze trochę poplamię 🤣 także ten🤣 dlatego jutro idę go zbadać na własną rękę. Od endokrynologa mam dodatkowo skierowanie na prolaktyne, AMH i ATPO, ale to zrobię dopiero w pierwsze dni kolejnego cyklu. W kwietniu idę do ginekologa-endokrynologa z polecenia i on mam nadzieję że już weźmie pod lupę te wszystkie moje wyniki i coś poradzi i przyspieszy te starania 😅

Na wizycie tydzień temu u gina na pakiet w medicover babka dała mi skierowanie tylko na tarczyce, morfologię, mocz i glukozę a jak powiedziałam że mam plamienia przed okresem 2-3 dni to powiedziała, że mogłaby mi dać progesteron ale niech sobie jeszcze trochę poplamię 🤣 także ten🤣 dlatego jutro idę go zbadać na własną rękę. Od endokrynologa mam dodatkowo skierowanie na prolaktyne, AMH i ATPO, ale to zrobię dopiero w pierwsze dni kolejnego cyklu. W kwietniu idę do ginekologa-endokrynologa z polecenia i on mam nadzieję że już weźmie pod lupę te wszystkie moje wyniki i coś poradzi i przyspieszy te starania 😅
Jeju i jak ludzie się mają leczyć i diagnozować przy takim podejściu 🙈

Ja o dziwo w mojej przychodni na NFZ trafiłam na spoko lekarza. Miałam zdiagnowozaną IO już wcześniej. Kazał nam próbować, ale po paru cyklach niepowodzeń wróciłam do niego to już zlecił badania i zaczął brnąć w kierunku PCOS. Sam zaproponował klinikę, powiedział że o ile nas stać to warto się wspomóc, więc też mi się podobało, że nie cwaniakuje tylko szuka rozwiązań. Teraz zaglądam do niego, bo mówi, że jakby były potrzebne jakieś badania to postara się wypisać, albo poratuje dobrą radą czy szybkim monitoringiem 😅

Mam nadzieję, że i Ty w końcu trafisz na super lekarza! 🍀

Jeju i jak ludzie się mają leczyć i diagnozować przy takim podejściu 🙈

Ja o dziwo w mojej przychodni na NFZ trafiłam na spoko lekarza. Miałam zdiagnowozaną IO już wcześniej. Kazał nam próbować, ale po paru cyklach niepowodzeń wróciłam do niego to już zlecił badania i zaczął brnąć w kierunku PCOS. Sam zaproponował klinikę, powiedział że o ile nas stać to warto się wspomóc, więc też mi się podobało, że nie cwaniakuje tylko szuka rozwiązań. Teraz zaglądam do niego, bo mówi, że jakby były potrzebne jakieś badania to postara się wypisać, albo poratuje dobrą radą czy szybkim monitoringiem 😅

Mam nadzieję, że i Ty w końcu trafisz na super lekarza! 🍀
Wow to super masz tego lekarza. Liczę na tego kwietniowego bardzo mocno bo mojej koleżance pomógł zajść w ciążę w ciągu 2 miesięcy po 1,5 roku starań.

Na ławeczkę czy testujesz w marcu jeszcze?
Ja niestety na ławeczkę bo jak się okazuje mam cykle bezowulacyjne
Drugi stopień endometriozy,pcos i moj ma w piątek badanie nasienia,póki co dostałam suplementy i skierowanie na histeroskopie z drożnością jajowodów,więc pewnie po świętach się udam. Czy któraś z was miała może histeroskopie z drożnością? Jak wrażenia? A może konkretniej jakieś opinie dotyczące Barska clinic?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry