• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień plecień, bo przeplata - betę, test ciążowy i owulaka 🌷🐣

Czy ja sie w koncu doczekam tej owulki 🙃 myslalam ze mi sie termometr popsul , bo przez 5 dni taka sama temp mi wychodzila 😂
Rozkręca się!
Happy Sesame Street GIF

reklama
Udalo sie na poniedzialek umowic badanie nasienia :) akurat bede przed plodnymi w sensie w trakcie lub swiezo po okresie, i tak my sie maz nie zabawil, wiec chociaz tak pokorzysta, a zdazy skonczyc wstrzemiezliwosc przed polodnymi..
24-48 h do wynikow, niby badaja na miejscu, ale wiecie jak jest, 2 dni i tak spoko, nie wiem czy decydowac sie na seminogram czy z fragmentacja dna od razu? Czy to z dna zawiera w sobie seminogram? Kwestia 160/300 zl wiec bez roznicy
Bierz full, mój wziął sam semingoram, a teraz musi jeszcze raz specjalnie jechać na resztę.

O tym samym pomyślałam.. my na wszystko się godzimy i od samego początku się badamy, suplementujemy, a ta druga strona jakoś zawsze ma „problem” zrobić minimum, a przecież to nawet nie boli 😅
Moja wewnętrzna feministka nie godzi się na to. Nowoczesne podejście andrologów jest takie, że badanie nasienia powinno być robione jako ekwiwalent naszej cytologii. Nasienie jest w stanie powiedzieć dużo o sytuacji zdrowotnej faceta...

Myślice, ze mój biochem w styczniu mógł być spowodowany słabym nasieniem?
Lekarz kazał jeszcze te pół roku się starać ale co jak przez to znowu się sytuacja powtórzy? Dajmy zacznie zaraz leczenie ale to i tak potrzeba 3 miesięcy (conajmniej!) na jakąkolwiek poprawę..
już mam mętlik w głowie czy na razie nie odpuścić starań

Myślice, ze mój biochem w styczniu mógł być spowodowany słabym nasieniem?
Lekarz kazał jeszcze te pół roku się starać ale co jak przez to znowu się sytuacja powtórzy? Dajmy zacznie zaraz leczenie ale to i tak potrzeba 3 miesięcy (conajmniej!) na jakąkolwiek poprawę..
już mam mętlik w głowie czy na razie nie odpuścić starań
Czytałam ostatnio, że przy słabej fragmentacji może mieć to wpływ. Ale nie odpuszczałabym starań, a jak już chcesz uniknąć rozczarowań to dajcie sobie chodzić jeden cykl wytchnienia, ale skupcie się na zdrowiu, suplementy, ruch.
Kiedy zamierzacie powtarzać badanie? Wiem że cykl spermatogenezy to około 70 dni, ale żeby potwierdzić "diagnozę" można już powtórzyć seminogram po 3 tygodniach 😊

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry