• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień plecień, bo przeplata - betę, test ciążowy i owulaka 🌷🐣

Dzień dobry, skończyło mi się wolne i trochę mniej jestem na forum, dodatkowo jestem chora, mąż wyjechał, młoda też rozkłada. Więc siedzimy w domu i pracuje zdalnie. Okres się już kończy, tak lajtowego to ja nawet na anty nie miałam.
Widzę bardzo mieszane opinie o inozytolu ale czy któraś bierze ashwagande? Ja do niej wróciłam po niemal pół roku nie brania. Biochemy miałam jak ja łykałam więc może coś znowu ruszy
Kiedyś brałam, ale od kiedy Dania zakazała sprzedaży u siebie w kraju to tak jakoś odeszłam. Zresztą nie odczuwałam aby mi pomogła.

Ostatnia edycja:
reklama
Poprawka U mnie 12 dzień po ovitrelle nadal coś przebija 🙊
Oczywiście oszaleję do soboty a to tylko dwa dni do właściwego testowania 🤪

Załączniki

• IMG_1053.jpeg
    IMG_1053.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 63
My tak samo z mężem się zaszczepiliśmy gardasilem.
Ja niestety pewnie byłam zarażona przezbylego który mnie zdradzał taką pamiątkę zostawił po sobie….
Wiesz, ten wirus jest tak wszechobecny, że nawet w sytuacji kiedy dwóch partnerów "miało" seksualnie tylko siebie na wzajem, to i tak później w życiu jest ryzyko zachorowania (bez zdrad). Dlatego uważam, że to szczepienie się opłaca, szczególnie że wirus potrafi przerodzić się w różnego rodzaju raka, typu szyjki macicy, odbytu, prącia. Wiem, że nie na każdy szczep można się zaszczepić, ale jednak na te najbardziej onkogenne na prawdę warto.

Wiesz, ten wirus jest tak wszechobecny, że nawet w sytuacji kiedy dwóch partnerów "miało" seksualnie tylko siebie na wzajem, to i tak później w życiu jest ryzyko zachorowania (bez zdrad). Dlatego uważam, że to szczepienie się opłaca, szczególnie że wirus potrafi przerodzić się w różnego rodzaju raka, typu szyjki macicy, odbytu, prącia. Wiem, że nie na każdy szczep można się zaszczepić, ale jednak na te najbardziej onkogenne na prawdę warto.

To ja jestem tego samego zdania a Gardasil jest tak długo na rynku że nie ma co się bać :)

No i przede wszystkim edukacja męskiej części społeczeństwa. Bo nie wystarczy jak się tylko kobiety zaszczepia, a takie są niestety statystki, że częściej my chodzimy.
Ja jestem po HPV 56 i 66, przez które musiałam mieć LEEP. Po zabiegu od razu zdecydowałam się na szczepionkę Gardasil 9 i nie żałuję ani złotówki, a wydałam wtedy 600 zł za każdą z 3 dawek.
Też wyszedł mi hpv, po kolposkopii zmiany okazały się na szczęście małe. Zaszczepiłam się i od tego czasu cytologia zawsze prawidłowa, teraz powtarzałam hpv i nic nie wychodzi. Mam nadzieję, że tak już zostanie ;)

reklama
Też wyszedł mi hpv, po kolposkopii zmiany okazały się na szczęście małe. Zaszczepiłam się i od tego czasu cytologia zawsze prawidłowa, teraz powtarzałam hpv i nic nie wychodzi. Mam nadzieję, że tak już zostanie ;)

U mnie to samo, szok bo nagle przy cytologii okazało się że mam HPV, szybko kolposkopia podczas której lekarz mnie uspokoił. Aktualnie za parę dni będę przyjmowała 3 dawkę Gardasil 9.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry