• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień plecień, bo przeplata - betę, test ciążowy i owulaka 🌷🐣

reklama
Dobra, @Eveline.eve mozna mi wpisac @, idealnie na czas w sobote bedzie 3dc - prolaktyna, amh cos jeszcze? Musze jechac sama jak mam badac prolaktyne, bo maz mnie tak wkurza stylem jazdy, ze norma bylaby 3 kronie przekroczona 🙄
Nie wiem co już robiłaś ale ja ostatnio oznaczałam :
tsh, ft3, ft4, anty tpo, anty tg, amh, prolaktyne, insulinę, glukozę, dheas, amh, shgb i homocysteine, testosteron.
Warto też fsh i lh jeśli nigdy nie sprawdzałaś.

U mnie grubość endometrium sprawdzą przy każdym badaniu bo to jest jedną z ważniejszych rzeczy. Ale ja chodzę do kliniki niepłodności właśnie a nie do zwykłych ginekologów.
Także masz z tym rację.

Dlatego też cały czas powtarzam że jak coś nie wychodzi w staraniach to warto od razu do kliniki się udać (zwłaszcza że i tak chodzi się prywatnie), bo konsultacja nie jest aż tak droga. Większość badań robią na pierwszej wizycie i wyniki od razu i omawiacie razem na miejscu.
Naprawdę to lepsza opcja. Bo jak czytam chodzicie po kilka razy i mąż osobno na nasienie i czekacie długo.
U mnie też sprawdzali przy każdym usg. Ale co z tego skoro nikt nie zwrócił uwagi na to, że jednak jest za cienkie 🥲

Jakbym o sobie czytala..

Wiem, ze nie tego oczekiwalas mimo ze to super wiadomosc, ale pamietaj, ze to wyklucza jakas mozliwosc na starcie! A to dobra wiadomosc! Teraz tylko isc do kliniki, pogadac ze specjalistami o waszym przypadku i posluchac co ktos madry ma do powiedzenia! Moze jest jakies rozwiazanie na tacy, tylko siegacie nie w to miejsce?
Szczerze mówiąc wolałam, żeby te jego wyniki były dobre, bo w razie ivf nie ma konieczności badania zarodków, no ale tak czy siak cała ta sytuacja jest nieciekawa. Na razie umówiłam wizytę u immunologa, żeby wykluczyć ewentualnie inne przyczyny. Do kliniki nas umówię też jakoś na za miesiąc, żeby był już ten wynik biopsji.
@natkusia wydaje mi się, czy Ty też miałaś pobierany ten wycinek cd138 i dostałaś wyniki jakoś tak szybko?

Wiecie ja mam takie przemyślenie ostatnio. Testy są jakie są może partia facelle faktycznie była jakaś krzywa… Ale wydaje mi się, że jak te testy pokazują cienie to musi coś oznaczać. Może beta dopiero startuje, może startuje i spada zanim pojawi się krecha. Ja uważam, że jak test coś pokazał to znaczy że coś było. Kropka. Koniec wywodu 👀
Pytanie, czym jest ten cień. Bo wiem, że niektóre z Was tutaj dopatrują się kreski ciążowej tam, gdzie ewidentnie jest testowa (nie krytykuję, sama przecież oglądałam testy po światło i doszukiwałam się tego cienia). No i wtedy nie ma o czym mówić. Ale faktycznie te facelle są mocno czułe i jeśli jest różowy zarys to zgadzam się, że coś tam się może dziać. Aczkolwiek na innych testach to już tak nie działa, szczególnie jak się patrzy na nie po czasie. Ja miałam na pinku strumieniowym ewidentny różowy cień, poleciałam od razu na betę i negatywna. Więc raczej test musiał być wadliwy

reklama
Mam 23dc i mam takie mdłości od godziny 😭 po co, skąd i dlaczego 🙈
Czy prozek może to powodować ?
Oczywiście, że tak. Progesteron wpływa na rozleniwienie perystaltyki przez co pokarm dłużej zalega w żołądku lub jelitach, więc mdłości i zaparcia to norma przy wysokim progu (Oczywiście każda z nas to odczuwa inaczej), do tego może być mega senność, zgaga, tkliwosc piersi. To wszystko powoduje ten ch*jek, który rośnie w fazie lutealnej nawet bez ciąży😆
Ja od wczoraj mam nudności właśnie i mnie to denerwuje, pewnie teraz ostro przyrasta prog skoro jutro mam 7dpo.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry