• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień plecień, bo przeplata - betę, test ciążowy i owulaka 🌷🐣

reklama
O właśnie o to chodzi że to od tej konkretnej firmy nawet chce odpocząć i już do nie potem nie wracac.
Nigdzie nie byłam tak źle i nieprofesjonalnie traktowana jak tu a zagryzam zęby ze względu na dobre pieniądze i wizję macierzyństwa inaczej dawno był to jebła w pizdu!
Wybaczcie za wyrażenie ale inaczej się nie dało 🤣🤣
Jejku, jakbym o sobie czytała... Jeszcze wcześniej przynajmniej byłam na fajnym projekcie, robiłam super rzeczy i miałam ten dylemat, że jak zajdę teraz w ciążę to potem wrócę z macierzyńskiego i pewnie trafię na jakiś podły projekt. No to sru - jestem teraz w najgorszym miejscu, o jakim bym sobie nawet nie pomyślała, ze tak można - co raz większe tempo, co rusz więcej obowiązków, rozproszona odpowiedzialność, a o podwyżkach zapomnijcie bo firma jest w trudnej sytuacji....
Gdzie moja ciąża, ja się pytam... Jak wreszcie jebnę L4 to echo pójdzie 4 piętra w dół

Jejku, jakbym o sobie czytała... Jeszcze wcześniej przynajmniej byłam na fajnym projekcie, robiłam super rzeczy i miałam ten dylemat, że jak zajdę teraz w ciążę to potem wrócę z macierzyńskiego i pewnie trafię na jakiś podły projekt. No to sru - jestem teraz w najgorszym miejscu, o jakim bym sobie nawet nie pomyślała, ze tak można - co raz większe tempo, co rusz więcej obowiązków, rozproszona odpowiedzialność, a o podwyżkach zapomnijcie bo firma jest w trudnej sytuacji....
Gdzie moja ciąża, ja się pytam... Jak wreszcie jebnę L4 to echo pójdzie 4 piętra w dół

Ja też jeszcze w zeszłym roku się martwiłam że będzie mi szkoda zniknąć z pracy a jak sie to szybko zmienia to szok 🙊
Dziś w ogóle ma kryzys i mam ochotę tylko ryczeć

Przestało bić serduszko prawdopodobnie bardzo poważna wada genetyczna serca. To był 10 tydzień.
Zostaliśmy bardzo źle potraktowani przez pierwszego ginekologa i odesłani z niczym do domu bez zdjęcia z USG bez notatki że jest brak akcji serca. Bez skierowania do szpitala w razie czego , bo zadecydowałam że chce poronic w domu bez jakichkolwiek informacji jak to może wyglądać w warunkach domowych i na co zwrócić uwagę i kiedy zareagować… dopiero jak poszliśmy na potwierdzenie to trafiliśmy na Panią ginekolog mega empatyczną która jak się okazało zna tamtego lekarza i to że złej strony mimo że ma dobre opinie… dostałam w razie czego skierowanie do szpitala i gdyby w ciągu 2 tygodni się nie udało samoistnie mam iść do szpitala ale popiera decyzję o samoistnym poronieniu bo szybciej dochodzi się do siebie i nie ma ingerencji w ciało co mogłoby się różnie skończyć..
Bardzo Ci współczuję, okropne doświadczenie, u mnie podobnie - dwa razy poronilam w okolicy 10 tygodnia. Wiesz że należy Ci się 8 tygodni skróconego macierzyńskiego ?

Tak tyle że nie chce być w szpitalu więc nikt nie wyda mi bez tego zaświadczenia a bez tego się nie da
Bardzo bardzo Ci współczuję :( Przechodziłam przez to samo w lutym. Nie chcę Cię negatywnie nastawiać, ale weź pod uwagę, że w takim tygodniu może być trudno poronić samoistnie. Oczywiście tego Ci życzę (jakkolwiek beznadziejnie to brzmi), ale staraj się nie nastawiać tylko na taki scenariusz. W razie czego pisz do mnie na priv, dla mnie to wciąż świeża sprawa, więc jak będziesz miała jakieś pytania czy coś to jestem.
A co do tego zaświadczenia to nie jestem pewna, ale lekarz tego nie wystawi?

reklama
Tak, każda jest potwierdzona 😁 mój jedyny problem to podwyższone androgeny, które mieszają mi w cyklach. Do tego na koncie jeden Biochem w lutym, staramy się na poważnie od 09/24, monitoringi od 02/25 🥲 Aktualnie 8 cykl na lamettcie 🫠
A Ty histeroskopię miałaś robioną? Im więcej czytam, tym częściej spotykam się z tym, że to właśnie tam wychodzą jakieś nieprawidłowości

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry