zielonapac94
Fanka BB :)
Czyli jak najszybciej do lekarza iść i poprosić o progesteron
Najbezpieczniej będzie się z nim skontaktować i jak zobaczy wynik napewno Ci coś da a przede wszystkim bez stresu
Ostatnia edycja:
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Czyli jak najszybciej do lekarza iść i poprosić o progesteron
Ja wiem że właśnie każda ma bagaż doświadczeń różnych a ja po prostu panikuje bo po 5 latach zaskoczyło bo wcześniej nawet biochemia nie było więc chcę zrobić wszystko co mogę żeby było ok . Widzę że mój lekarz prywatnie w poniedziałek ma wolne godziny więc zaraz się zapisze żeby się nie stresować . Dziekuje KochaneNo ja bym tak zrobiła. Ale bez paniki, on się naprawdę wydziela skokowo i jest na takim poziomie, że ciążę powinien utrzymać. Natomiast po latach starań po prostu dla spokojnej głowy lepiej sobie tego progesteronu dołożyć
A poprowadzisz też majowy wątek?Ładnie ta pierwsza strona wyglada, ładnie… zielono się robi![]()
![]()
Ja właśnie się umówiłam dzisiajWydaje mi się, że tu się zawiera to samo co w normalnej pierwszej wizycie. Ale jak oddzwonią, żeby umówić termin, to zapytam.
Szczerze mówiąc ja nie chcę od razu iść w in vitro jeśli lekarz uzna, że to nam wcale nie pomoże, no i jeśli chodzi o badania to też nie mamy na ten moment co robić oprócz immunologii, bo wszystko już mamy pobadane. A wizytę u immunologa mam umówioną na maj.
Na spokojnie do lekarza i on to ogarnie. U mnie np. była taka sytuacja, że zrobiłam betę z progesteronem i miałam 850 betę i 15 z kawałkiem progesteron. Po dwóch dniach miałam już 1800 betę, ale za to progesteron spadł do 12.9. byłam wtedy u lekarza od razu te samego dnia co ten drugi wynik i powiedział żebym się nie denerwowała. Nie przepisał mi nic, bo USG i wyniki były okej. I w sumie przez całą ciąże nic się nie działo jakbym wgl w niej nie była. Więc głową do górysą tu dziewczy uogarnisjace progesteron? Bo miałam sobie zrobić badania dla spokojnej głowy zanim pójdę na wizytę w przyszły piątek a włączyłam sobie paniki o ile beta wręcz szalej bo z 114 w cztery dni wystrzeliła do 1151 za toprogesteron spadł mi z 16,41 na 12,77 i pytanie czy miała wpływ na to godzina badania no te wcześniejsze robiłam w godzinach 6-7 a te dzisiejsze robiłam koło godz 10 i myślę czy prywatnie nie iść wcześniej do lekarza . Nie wiem co robićdoradzicie mi
To potrzebowałam usłyszećNa spokojnie do lekarza i on to ogarnie. U mnie np. była taka sytuacja, że zrobiłam betę z progesteronem i miałam 850 betę i 15 z kawałkiem progesteron. Po dwóch dniach miałam już 1800 betę, ale za to progesteron spadł do 12.9. byłam wtedy u lekarza od razu te samego dnia co ten drugi wynik i powiedział żebym się nie denerwowała. Nie przepisał mi nic, bo USG i wyniki były okej. I w sumie przez całą ciąże nic się nie działo jakbym wgl w niej nie była. Więc głową do góryale oczywiście trzeba skonsultować od razu to z lekarzem jakie on ma spostrzeżenie na ten temat, bo każdy przypadek jest indywidualny.
Możesz prosić o brak zabiegu bo nie zgadzasz się na to, ja prosiłam i 2 dni byłam na tabletkach. W końcu samo wyszło, złapałam go kaczki w toalecie. Natomiast i tak powiedzieli że są złogi, więc musiałam mieć zabieg łyżeczkowania. Ale to trwało moment i po 3-4h do domuA nie wiesz czy w każdym szpitalu dają tabletki i do domu czy raczej są nastawieni na zabieg ?