• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień plecień, bo przeplata - betę, test ciążowy i owulaka 🌷🐣

Ja dzisiaj opadłam z sił. Mąż znowu wyjechał, dzisiaj jeszcze pracowałam i nie mogę się wyleczyć z przeziębienia. Odpadam, włączam film i z młodą gnijemy przed tv. Na kolację będzie pizza jak u @Kaalaa ale ja zrobię sama bo do nas nie dojeżdża 🤭
Brzmi jak piekny plan na popoludnie :D
A ja dziś mega produktywnie, z siostrą wzięłyśmy się za porządki w domu rodzinnym. Po śmierci mamy było tam tyle niepotrzebnych przydasiów, ubrań "a może jeszcze założę", starych mebli. Rodzice to strasznie zbieracze byli i postanowiłyśmy odgruzować ten dom, zwłaszcza, że został tam już tylko tato. Mam na koncie ponad 30 pięter i 15 tys. kroków, tyle się nabiegałyśmy z worami rzeczy do wyrzucenia.
Oczywiście w kolejny weekend będzie powtórka z rozrywki 🫣
O kurde! Ale to chyba takie pokolenia sa, ze faktycznie gromadza przydasie..

reklama
Kochana nie jestem znawca ale myślę że nie można się do nikogo porównywać ani też swoich poprzednich ciąż porównywać bo to będzie za każdym razem co innego :)
Odganiam czarne myśli! Tfu tfu
Dzisiaj będę szamanką i zaklinam czarne humory 🤣🤣
Wysyłam dużo szczęścia i miłości 💚💚💚
Musi być dobrze głowa do góry:) 💓
@OlaFasola1234 trzymamy się tego, że kreski są, więc beta rośnie. Rozumiem Twoje obawy po takich doświadczeniach, ale nie pozostaje nic innego, niż mieć nadzieję.

Kaala: “Ale laczek tutaj wleci no! 🩴 co to za marudzenie, beta pozytywna, kreski widoczne, weekend z dziewczynami a Ty zamulasz bo Ci sie gdzies dni obsunely!! No trzymajcie mnie bo jej wleje :D kochana! Jedne z nas maja cien cienia 8 dpo, a kolejne 10 dpo, a jeszcze inne 12 dpo! Ba! Sa i takie, ktore cien cienia cienia dostrzegly juz po terminie miesiaczki! A te dzieci sa dzisiaj na swiecie, cale, zdrowe i szczesliwe!! Zapamietaj raz na zawsze- nie liczy sie wartosc bety w konkretnym dniu! Totalnie sie nie liczy! Liczy sie tylko czy prawidlowo przyrasta! Kropka! ❤️

Afirmuję 🙏❤️

@OlaFasola1234 nie ma co porównywać bety między sobą, kompletnie. Oddychaj, w poniedziałek beta Ci da odpowiedź a my mocno trzymamy

No dziewczyny no, co Wam mogę powiedzieć, macie rację ? Dzisiaj czuję się lepiej niż wczoraj, dalej się nie nastawiam ale skoro mówicie że są jakieś szanse…. :) byłoby cudownie! Zobaczymy co ta beta w poniedziałek powie. Jakby była 25 to by było ok. Zobaczymy.
Jesteście wspaniałe i dziękuję !
Co do wakacji to ja od kilku miesięcy średnio miałam z planowaniem no bo będę w ciąży 🤦‍♀️
Hah totalnie ;p jade za miesiąc na wesele na które miałam nie jechać bo bym akurat rodziła ;p
A że mi już to minęło to w tamtym tygodniu zaklepaliśmy Włochy w czerwcu nad jeziorem Garda, jedziemy autem żeby pozwiedzać i w planach m.in Wenecja, Werona i Mediolan 😊
Byłam tam w sierpniu, nad garda. Cudownie. Polecam rive del garda i te okolice na północy :) wspaniały plan!

Ja w tym roku jadę nad jezioro 2 h od domu na tydzień i później w sierpniu na tydzień na Mazury :) wakacje w Polsce

Ja dziś zrobiłam badanie krwi:
TSH 1.3
Żelazo 54
Ferretyna 44
Glukoza 90
Czytam że ferrytyna i żelazo za nisko, jeśli chodzi o utrzymanie ciąży. Możliwe, że znalazłam przyczynę niepowodzeń… ale grzebałam, grzebałam i tak wpadłam żeby sprawdzić te wyniki. Jeśli to to to jestem w domu. Może to ogarnę ;)
Twoje wyniki to i tak dobre przy moich 🙃 moje to jakiś dramat. Nie umiem ich podnieść.. podczas brania żelaza niestety żołądek bardzo cierpi. Staram się jeść wątróbkę i takie inne ale nic to nie daje. Nie mam pojęcia którędy ucieka ta ferrytyna..

Ale laczek tutaj wleci no! 🩴 co to za marudzenie, beta pozytywna, kreski widoczne, weekend z dziewczynami a Ty zamulasz bo Ci sie gdzies dni obsunely!! No trzymajcie mnie bo jej wleje :D kochana! Jedne z nas maja cien cienia 8 dpo, a kolejne 10 dpo, a jeszcze inne 12 dpo! Ba! Sa i takie, ktore cien cienia cienia dostrzegly juz po terminie miesiaczki! A te dzieci sa dzisiaj na swiecie, cale, zdrowe i szczesliwe!! Zapamietaj raz na zawsze- nie liczy sie wartosc bety w konkretnym dniu! Totalnie sie nie liczy! Liczy sie tylko czy prawidlowo przyrasta! Kropka! ❤️
Rozśmieszyłaś mnie ;p I nareszcie wiem o co Wam chodzi z tymi laczkami! 🩴

Bo ja sądziłam, że to nie ma opcji…. Że to poprostu źle rokuje, zbyt odbiega od normy. Ale ufam Ci, wierzę. Uspokoilas mnie. Dziękuje. Kropka ❤️

A my zarezerwowaliśmy wakacje na lipiec na Santorini, tzn mamy kupione loty, bo lubimy sami zamiast z biurem organizować raczej. Co ma byc to będzie, jak będę w dwupaku to i tak sie mega cieszę na ten wyjazd. Dodatkowo robimy prezent mojej córce chrzestnej i w nagrodę na zakończenie podstawówki bierzemy ją ze sobą.
Ja to jestem taka w ogóle wiecie - super ciotka 😆 mamy ze sobą bardzo dobry kontakt, od dzieciaka czesto organizuję jej czas wolny, mamy te same cechy charakteru, talent do nauki i śpiewu, a moja siostra mówi, że to powinna być moja córa wręcz 😅

reklama
Są wyniki 🤩 progesteron chyba ok?

Załączniki

• Screenshot_20260418_181703_Chrome.jpg
    Screenshot_20260418_181703_Chrome.jpg
    143,3 KB · Wyświetleń: 102

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry