• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień plecień, bo przeplata - betę, test ciążowy i owulaka 🌷🐣

Ja dzisiaj po monitoringu, płyn w zatoce Douglasa jest, endometrium już lutealne, ale ciałka żółtego na jajnikach brak, może jeszcze za wcześnie 🥲 tak czy siak zaczynam z dupkiem, żeby w razie w się zabezpieczyć, ale nie pokładam żadnych nadziei w tym cyklu. Do tego testowanie wypada mi na wyjeździe, słaby czas żeby się dołować 😅
Zatoka Douglasa jest do skorygowania w histeroskopii. Plecam Klinikę Angelius w Katowicach i dr. MAŃKA. Robi na ubezpieczenie i niedługi czas oczekiwania (przynajmniej kiedyś). Obsługa super. Ja mam do nich Ok 450-500 km ale było warto. Zazwyczaj płyn w zatoce i okres długi - plamienia do 8 dnia cyklu a po zabiegu jak ręką odjął od 7 lat już.

reklama
Zatoka Douglasa jest do skorygowania w histeroskopii. Plecam Klinikę Angelius w Katowicach i dr. MAŃKA. Robi na ubezpieczenie i niedługi czas oczekiwania (przynajmniej kiedyś). Obsługa super. Ja mam do nich Ok 450-500 km ale było warto. Zazwyczaj płyn w zatoce i okres długi - plamienia do 8 dnia cyklu a po zabiegu jak ręką odjął od 7 lat już.
Raczej nie możliwe jest je skorygowanie w histeroskopii, ponieważ jest to fizjologiczną przestrzeń pomiędzy macicą a odbytnicą, do której histeroskop nie dochodzi. Jest to najniżej położone miejsce w miednicy (a dokładniej w otrzewnej) w którym fizjologicznie zbiera się płyn np. z pękniętego pęcherzyka owulacyjnego lub z innych przyczyn 😉 w monitoringu cyklu naturalnego albo „na sterydach” płyn w czasie okolo owulacji świadczy o dokonanym pęknięciu pęcherzyka

A tak z ciekawostek.
To twój pierwszy transfer?
Na innej grupie typowo invitro, dziewczyny upomniały mnie żebym nie zapomniała o ananasie.
To mój szósty transfer A pierwsze słyszę o ananasach.
Symbolem invitro są skarpetki w ananasy bo te owoce są Symbolem bobrej wiadomości, szczęścia i powodzenia. Dziewczyny obowiązkowo zakładają takie skarpetki A niektóre do końca wizyt przed porodem w nich chodzą na kontrolę.
Oczywiście nie jestem zabobonna ale takie sprawiłam sobie i mężowi.
Ogólnie skarpetki grzeją zimne stopy i poprawiają krążenie w tym również w endometrium- ale badań naukowych o tym nie było.
Ale nie zaszkodzi je mieć.
Także polecam - może Ci będzie lepiej A może weselej w kolorach na fotelu ginekologicznym😊😊😊
Mój pierwszy transfer i staramy się z partnerem o pierwsze dziecko. Skarpetki z ananasem już zamówione, były w koszyku jak tylko dowiedziałam się o transferze 😁 A na punkcji mieliśmy takie jak poniżej. O ciepłych stopach też już wiedziałam, bo to zasady chińskiej medycyny, która mówi że ciepłe stopy to ciepła "zapraszająca" macica ☺️
12948.jpg

Raczej nie możliwe jest je skorygowanie w histeroskopii, ponieważ jest to fizjologiczną przestrzeń pomiędzy macicą a odbytnicą, do której histeroskop nie dochodzi. Jest to najniżej położone miejsce w miednicy (a dokładniej w otrzewnej) w którym fizjologicznie zbiera się płyn np. z pękniętego pęcherzyka owulacyjnego lub z innych przyczyn 😉 w monitoringu cyklu naturalnego albo „na sterydach” płyn w czasie okolo owulacji świadczy o dokonanym pęknięciu pęcherzyka
Nie wiem jak anatomiczne to wygląda ale ja miałam nieprawidłowa budowę pewnie po cesarce. I podczas zabiegu właśnie histeroskopii zabiegowej naprawiony.

A powiedzcie mi dziewczyny, czy taki spadek oznacza ze zaraz okres czy musi spasc do linii? A jak to wyglada w cyklach z ciaza? Trzyma sie caly czas wysoko? Przyklady mile widziane 😉
Jesli bedzie jednodniowy spadek, a pozniej wzrost do takich samych temp lub nawet wyzej, to dobry trop, ale warto wiedziec, ze spadek na inplantacje w tempkach to odsetkowe sytuacje, wiekszosc z nas nie ma ;) u Ciebie sa juz 2 dni spadku niesyety..
w tym cyklu z biochemem sprawdzalam sobie to :
- nie spadlo 10 dpo a tak spada,
-byl delikatny wzrost o 0.2 jeszcze w porownaniu to temp po owu
-trzymalo sie caly czas, dopoki nie przyszedl okres, dzien przed spadlo
Mój pierwszy transfer i staramy się z partnerem o pierwsze dziecko. Skarpetki z ananasem już zamówione, były w koszyku jak tylko dowiedziałam się o transferze 😁 A na punkcji mieliśmy takie jak poniżej. O ciepłych stopach też już wiedziałam, bo to zasady chińskiej medycyny, która mówi że ciepłe stopy to ciepła "zapraszająca" macica ☺️
Zobacz załącznik 1740577
Ale czad!!! :D

Dobry w poniedzialek :)
Jestem strasznie niewyspana, nie ogarnialam zycia wczoraj, bo w weekend lecielismy ciagiem na transmisji na yt :D
Strasznie sie ciesze, ze udalo sie uzbierac taka kase, mysle, ze koles nie mial pojecia, w co sie wpakowal :D
Ale z drugiej strony to strasznie przykre, ze trzeba ja zbierac od ludzi, bo nasz system kuleje..

Owu nadal w lesie, mysle ze chyba przyjdzie normalnie w pozniejszym teminie, a szkoda..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry