• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pomocy !!

Hej dziewczyny proszę pomóżcie czy ktoś z was miał taką sytuację.

pierwszy dzień ostatniej miesiączki 11.03.2026
14.04.2026 - wykonany test blada kreska
15.04.2026 - ginekolog - widoczny pojedynczy pęcherzyk ciążowy o GS 2,2mm, w jajniku lewym obecne ciałko żółte.
16.04.2026 beta 241
18.04.2026 beta 581
04.05.2026 wizyta u ginekolog z okresu wychodzi 7t5d, z usg 6t2d -widać zarodek z dwóch perspektyw 0,58 i 0,39 bez akcji serca.
powtórzyłam betę, bez zalecenia lekarki - wiem głupie - 2714,7

czy coś jest nie tak?
kolejna wizytę mam 14.05, ale chyba zwariuje do tego czasu
Przez rozbieżność i wynik bety boję się, że ciąża się zatrzymała...
Czytałam że beta może wolniej rosnąc…

reklama
Hej dziewczyny proszę pomóżcie czy ktoś z was miał taką sytuację.

pierwszy dzień ostatniej miesiączki 11.03.2026
14.04.2026 - wykonany test blada kreska
15.04.2026 - ginekolog - widoczny pojedynczy pęcherzyk ciążowy o GS 2,2mm, w jajniku lewym obecne ciałko żółte.
16.04.2026 beta 241
18.04.2026 beta 581
04.05.2026 wizyta u ginekolog z okresu wychodzi 7t5d, z usg 6t2d -widać zarodek z dwóch perspektyw 0,58 i 0,39 bez akcji serca.
powtórzyłam betę, bez zalecenia lekarki - wiem głupie - 2714,7

czy coś jest nie tak?
kolejna wizytę mam 14.05, ale chyba zwariuje do tego czasu
Przez rozbieżność i wynik bety boję się, że ciąża się zatrzymała...
Czytałam że beta może wolniej rosnąc…

Beta może wolniej rosnąć, ale nie na tym etapie. Plus zwykle zarodek pojawia się później, nie przy 2tys.
Ty też miałaś super wcześnie pęchęrzyk, ktory normalnie widac przy becie ok. 1tys.

Moim zdaniem to nie wygląda zbyt dobrze. Albo mylisz daty, bo przy lekkiej kresce nie ma szans, zeby dzien poźniej był pęcherzyk.
Nic się tu nie klei i kupy nie trzyma 🤷‍♀️

Beta może wolniej rosnąć, ale nie na tym etapie. Plus zwykle zarodek pojawia się później, nie przy 2tys.
Ty też miałaś super wcześnie pęchęrzyk, ktory normalnie widac przy becie ok. 1tys.

Moim zdaniem to nie wygląda zbyt dobrze. Albo mylisz daty, bo przy lekkiej kresce nie ma szans, zeby dzien poźniej był pęcherzyk.
Nic się tu nie klei i kupy nie trzyma 🤷‍♀️
Nie pomyliłam dat, wszystko opisałam krok po kroku jak było.. stąd moje zaniepokojenie

Załączniki

• att.4q8Sb84rAzkGd_jywCnVprKA2UCp5_vzahpb5ODGz7U.jpeg
    att.4q8Sb84rAzkGd_jywCnVprKA2UCp5_vzahpb5ODGz7U.jpeg
    271,2 KB · Wyświetleń: 53
  • IMG_9339.jpeg
    IMG_9339.jpeg
    66,7 KB · Wyświetleń: 55
  • IMG_9354.jpeg
    IMG_9354.jpeg
    72,3 KB · Wyświetleń: 54
No bardzo dziwnie to wszystko wygląda. Po pierwsze obraz usg nieadekwatny do bety. Po drugie przy takiej wielkości zarodka serce już jednak powinno być. No na gorszym sprzęcie jeszcze można oczekiwać, że nie będzie widać, ale niestety nie nastawiałabym się na szczęśliwe zakończenie. Przyrost bety jest właściwie żaden i moim zdaniem to jest już beta spadkowa. Ja bym się przeszła na wizytę wcześniej do innego lekarza, nawet jakoś teraz czwartek/piątek. Będzie widać, czy zarodek urósł i czy jest akcja serca

No bardzo dziwnie to wszystko wygląda. Po pierwsze obraz usg nieadekwatny do bety. Po drugie przy takiej wielkości zarodka serce już jednak powinno być. No na gorszym sprzęcie jeszcze można oczekiwać, że nie będzie widać, ale niestety nie nastawiałabym się na szczęśliwe zakończenie. Przyrost bety jest właściwie żaden i moim zdaniem to jest już beta spadkowa. Ja bym się przeszła na wizytę wcześniej do innego lekarza, nawet jakoś teraz czwartek/piątek. Będzie widać, czy zarodek urósł i czy jest akcja serca
Masz racje przejdę się w czwartek i się zobaczy co wyjdzie, może zrobię jeszcze raz betę i zobaczę czy rośnie czy spada..

Beta robiona w tym samym labie? Ja bym powtórzyła wynik jeszcze jutro.

Plusem jest to, że masz pęcherzyk w macicy, więc można wykluczyć ciążę pozamaciczną.

Ale niestety moim zdaniem nic z tego nie będzie. Chyba że się pomyliłaś i beta ma 20kilka tysięcy, a nie tylko niecałe 3000.

Beta robiona w tym samym labie? Ja bym powtórzyła wynik jeszcze jutro.

Plusem jest to, że masz pęcherzyk w macicy, więc można wykluczyć ciążę pozamaciczną.

Ale niestety moim zdaniem nic z tego nie będzie. Chyba że się pomyliłaś i beta ma 20kilka tysięcy, a nie tylko niecałe 3000.
3 była robiona w innym.
No zarodek jest widoczny i odpowiada 6t2d

Załączniki

• IMG_9629.png
    IMG_9629.png
    962,8 KB · Wyświetleń: 41
Skoro 16nastego miałaś betę 241 to 15nastego nie ma szans, żeby ginekolog zobaczył jakiekolwiek pęcherzyk w macicy, faktem jest to, że takie pęcherzyki są nazywane pseudopechrzykami.
1 przyrost bety masz w normie ale między ostatnim a przedostatnim niestety to jest dużo poniżej normy. Zwalnia ale nie na tym etapie jeszcze. Więc u Ciebie jest to najpewniej beta spadkowa i niestety etap ciąży się zatrzymał wcześniej.
Udaj się do lekarza na kontrolę i zrób sobie raz jeszcze bete, sprawdź czy spada bo może być tak, że oczyścisz się sama a może będziesz potrzebowała pomocy w szpitalu.
Przykro mi.

reklama
Skontrowałam betę, 3026,7. Od razu umówiłam się prywatnie do ginekologa.
Co do bety powiedział że w przypadku widocznego zarodka, to zarodek jest głównym wyznacznikiem. Beta schodzi na drugi plan mam sie nie przejmować. U tego ginekologa zarodek jest wielkości 0,33 odpowiada 6 tygodniowi, bez akcji serca. Nie ma co porównywać USG z poniedziałku, ponieważ każdy pracuje na innym sprzęcie. Powiedział że szanse są 50/50. Ciąża owszem mogła się zatrzymać, co by wyjaśniło różnice z OM, ale nie ma co ciąży przekreślać, bo mogłam mieć później owulację, a zarodek ma jeszcze chwilę, żeby pokazać oznaki życia. Mam się zgłosić w poniedziałek. Nie dał mi złudnych nadzieji powiedział że na tym etapie może zarówno pójść to w jedną, jak i w drugą stronę. Ale muszę być przygotowana na najgorsze, czyli zabieg w szpitalu.
Po wizycie jestem spokojniejsza, czekam co przyniesie czas, lekarz utwierdził mnie w przekonaniu, że co by się nie stało na tym etapie nie ma w tym mojej winy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry