• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Niski betahcg

Dzień dobry, byłam w poniedziałek u ginekologa, potwierdzić ciążę. Z moich wyliczeń był to 5 tydzień, według miesiączki 7. Na USG było widać pęcherzyk ciążowy, ale pęcherzyka żółtkowego i zarodka nie 😞
Dostałam od doktor skierowane na badanie beta HCG oraz progesteron dopochwowy na podtrzymanie ciąży.
Beta HCG zrobiłam o 8 rano we wtorek wyszedł 8952,4 po 48 godzinach robiony również o 8 wyszedł 10032.6 . Czyli niski przyrost. Czy ktoś miał taką sytuację. Czy już nie ma nadziei😞
W poniedziałek mam na USG .

reklama
Dzień dobry, byłam w poniedziałek u ginekologa, potwierdzić ciążę. Z moich wyliczeń był to 5 tydzień, według miesiączki 7. Na USG było widać pęcherzyk ciążowy, ale pęcherzyka żółtkowego i zarodka nie 😞
Dostałam od doktor skierowane na badanie beta HCG oraz progesteron dopochwowy na podtrzymanie ciąży.
Beta HCG zrobiłam o 8 rano we wtorek wyszedł 8952,4 po 48 godzinach robiony również o 8 wyszedł 10032.6 . Czyli niski przyrost. Czy ktoś miał taką sytuację. Czy już nie ma nadziei😞
W poniedziałek mam na USG .
Przy takich wartościach beta już tak mocno nie rośnie. Sprawdza się tylko USG.

Szkoda, że przepisała Ci ten progesteron tak w ciemno, to jakaś zaraza ostatnio.

Czekam już na poniedziałkowe USG, nie wiem czego się spodziewać 😞 Pęcherzyk ciążowy na wizycie 27.04 miał 9 mm.
Lekarka przepisała Luteinę, żeby podtrzymać wczesną ciążę, tak mówiła.

To prawda, nie badałam, nie zostało mi to zlecone.
Lekarka jak jej wysłałam wyniki z dwóch pomiarów bety napisała że nie jest to niestety dobry przyrost 😞
I koniecznie w poniedziałek USG.

Na takich wartościach beta rzeczywiście nie przyrasta już tak szybko ale mimo wszystko Twój przyrost jest moim zdaniem za mały.
A wiesz kiedy miałaś owulację?

Ja też miałam niskie przyrosty beta hcg w ciąży, też miałam tysiąc myśli wokół tego, a mam z niej super zdrowego synka. Także nie przejmuj się na zapas. Trzymam kciuki!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry