• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Maj przynosi dobre wieści, dwie kreseczki serce pieści 🐝🩷

Ja już mam wyniki.. generalnie progesteron niziutki więc podałam Ovitralle. Ale na wynik estriadolu lekarka napisała, że lichy.. jest lichy w owulację, po owulacji więc suuuuuper.. mam podwójną dawkę teraz przyjmować ale i tak do dupy, czuję się jak kupa bo bez estriadolu dobrego mogę sobie popstrykać w nos..
po tym cyklu mamy zrobić kariotypy bo potrzebne są do kwalifikacji, powiedziała że w razie czego na pierwszej nam da i działamy choć ona bardzo wierzy jeszcze w tę stymulację..

Najchętniej zostałabym na ławeczce i olała ten cykl ale szefowo @Paulaxoxo wpisz na 23 na testowanie bo muszę dla kliniki zrobić betę.
Popieram lekarke! 🩴 a ile masz estradiol? Bo kolo owu chyba jest najwyzszy tak? A znow patrzac na to co kiedys pisala @mariposa_ to ok 150-200 na komorke tak?
Rzuci któraś okiem na wyniki, wiem że ferrytyna leży, bardziej mnie zastanawia fsh 🫠
Wiem tez ze stosunek powinien wynosic 1, ale na ile to przeszkodzi tak jak @Angiee nie wiem..
Ale ft4 wyglada jakby trzeba bylo podbic w gore
27.04 pęcherzyk 18mm
28.04 według zaleceń lekarza podany byc zastrzyk
Kurde to tak nie wyglada.. bardziej jakby zagniezdzenie bylo 28.. niemozliwe zeby nawet 6 dni po czyli 4 dni temu dopiero beta startowala a dzis miala prawie 3000..

reklama
Hmm czyli jesteś dopiero 10 dni po zastrzyku czyli powiedzmy 9dpo. Nawet jeśli to ciąża to nie ma szans na tak wysoką betę w takim momencie. Ona powinna być bliżej 15 a nie prawie 3000 🙈 ale z drugiej strony nie wiem, jakie wartości bety daje zastrzyk. Wydawało mi się, że mniejsze ale też nigdy nie badałam bety tak wcześnie po zastrzyku. W każdym razie coś tu jest mocno dziwne, bo 10 dni po zastrzyku on powinien się już prawie całkiem wypłukać. Beta jeszcze ma prawo być dodatnia bez ciąży, ale nie na takim poziomie. Który masz dziś dzień cyklu? I czy masz jakiś test? Ja bym na twoim miejscu zrobiła i zobaczyła, jak to wygląda. Możliwe, że ten wynik to błąd labu
Tu by mogla byc nawet 100, ale 3000 to duuuzo nie tak.. a znow do zastrzyku na maksa za duza, nawet jakby miala sie wyzerowac w maksymalnym czasie 14 dpo, to i tak nie bylaby taka..

Wiecie jak jest, 4dpo, bola jajniki, czlowiek sobie wmawia, a z drugiej strony przeczucie, se nic z tego jest kurde jak pewniaczek…

Tu by mogla byc nawet 100, ale 3000 to duuuzo nie tak.. a znow do zastrzyku na maksa za duza, nawet jakby miala sie wyzerowac w maksymalnym czasie 14 dpo, to i tak nie bylaby taka..
No dokładnie. Dlatego moim zdaniem albo błąd labu, albo owulacja była sporo wcześniej i lekarz tego nie zauważył

Ja już mam wyniki.. generalnie progesteron niziutki więc podałam Ovitralle. Ale na wynik estriadolu lekarka napisała, że lichy.. jest lichy w owulację, po owulacji więc suuuuuper.. mam podwójną dawkę teraz przyjmować ale i tak do dupy, czuję się jak kupa bo bez estriadolu dobrego mogę sobie popstrykać w nos..
po tym cyklu mamy zrobić kariotypy bo potrzebne są do kwalifikacji, powiedziała że w razie czego na pierwszej nam da i działamy choć ona bardzo wierzy jeszcze w tę stymulację..

Najchętniej zostałabym na ławeczce i olała ten cykl ale szefowo @Paulaxoxo wpisz na 23 na testowanie bo muszę dla kliniki zrobić betę.
Ja nawet nie miałam pojęcia że estradiol jest tak ważny przy owulacji. Dopiero koleżanka mnie uświadomiła w pracy ja zrobiła mi od razu estradiol i wyszedł 135, mógłby być lepszy ale na początku ciąży jest w dobrym zakresie

Kochane zastrzyk Ovitralle to 6000 betki jak nie więcej 🤭
@mimzyy więc niestety wychodzi że to zastrzyk.. 9-10dpo niemożliwe, przy takiej wartości jaką Ty masz to jest już widoczny pęcherzyk. Niektórym dziewczynom długo się utrzymuje zastrzyk

Rzuci któraś okiem na wyniki, wiem że ferrytyna leży, bardziej mnie zastanawia fsh 🫠
Ferrytyna niziutka i coś hormony nie współgrają 🤔 dobrze to skonsultować

Popieram lekarke! 🩴 a ile masz estradiol? Bo kolo owu chyba jest najwyzszy tak? A znow patrzac na to co kiedys pisala @mariposa_ to ok 150-200 na komorke tak?
@mariposa_ miała zupełnie inną stymulację i inny zakres. U mnie Estriadol powinien być min 300 w czasie owulacji, ja mam 184 🤪 także lekarka, dobrze napisała „lichy”

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry