reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
iwsplanowałam upolować go na allegro, ale na razie nie widziałam takiej aukcji żeby sprzedawca miał wszystkie akcesoria. Poczekam jeszcze. Jak się nie uda będę szukała w innych sklepach internetowych, bo jest znacznie taniej. W warszawskich sklepach za sama spacerówkę mówili mi 2200-2400, więc o wiele drożej niż na allegro.

Spróbuj tutaj wozkiifoteliki.pl Ja jakis czas temu pisałam do nich - ale nie mieli kolekcji i cennika 2010 to za wszystko: spacerówki, gondolki, foteliki(rider) i adaptery wyszło ok. 3300. Taniej nie znalazłam.Nie można jedynie obejrzeć u nich bo tylko sprowadzają, ale skoro już masz wybrany to może warto spytać? Pewnie za nową kolekcję wyjdzie trochę drożej. Ja się przymierzam w połowie stycznia, może pod koniec się zainteresować wózkiem.

Mam pytanie do puchnących dziewczyn:
Od jakiegoś czasu obserwuję że mój organizm zatrzymuje wodę. Puchnięcie rąk i ból stawów w dłoniach zwłaszcza w nocy ostatnio mnie lekko niepokoił. Gin w środę oczywiście powiedział, że to normalne. Ale dzis w nocy ból był juz tak silny, że prawie nie byłam w stanie otworzyć sobie butelki z wodą. Musiałam najpierw trochę rozruszać stawy. W ciągu dnia te objawy w większości znikają, ale utrzymuje się takie drętwienie z lekkim bólem stawów no i ogólnym choć niewielim opuchnięciem dłoni.
Czy któraś z Was ma coś takiego?

moira mnie ostatnio wykańczają puchnące nogi i ręce. Stopy mam jak balony. Oczywiście nie mieszczą mi się w żadne zimowe buty:no: Na szczęście nie mam tak ekstremalnie jak ty. Stawy mnie nie bolą. Może poproś męża żeby pomasował ci stopy. Mój chętne to robi i muszę powiedzieć że przynosi mi to znaczną ulgę, poprawia krążenie.

iws dzięki za namiar - sprawdzę. Zamówię go chyba dopiero jak dziewczynki będą się miały urodzić. Ciekawe co mi poweidzą w szpitalu, czy wyzanczą datę cesarki? W bobowózkach można zamówić wózek na określony termin. Trzeba zapłacic 100zł zaliczki i oni trzymają go u siebie. Ciekawe ile się czeka na Zooma, bo pewnie od ręki to go nie ma:confused:

anulka!!! czy mi się wydaje, czy twoje dziewczynki też są jednoowodniowe jednokosmówkowe? Jeżeli tak, to jestem ciekawa co mówią lekarze o terminie porodu. Nie chcą już kończyć ciąży?

Yenefer - no to widzę, że nie jestem sama z puchnięciami. U mnie puchną tylko ręce, stopy chyba wcale, a przynajmniej tego nie czuję. Ale masażyk od m sobie dziś chyba zażyczę :)

Gosia - niestety nie wiem czy Jumper wejdzie do sedana. Obawiam się, że może nie wejść lub wejdzie tylko wózek i nic więcej. My specjalnie zmienilismy auto jakieś 2 miesiące temu ze względu na przestrzeń. My + 2 dzieci + duży pies + wózek i inne bagaże nie miało szans zmieścić sie w zwykłej osobówce. Na szczęście trafiła się okazja i udało nam się pozyskać na zamianę fundusze.

anulka - kurczę, Ty to twardzielka jesteś! Pewnie gdyby nie termin cc na pon to byś nas tu jeszcze niektóre przetrzymała ;-)

Coś mnie dziś jakiś dół chwycił. Poryczałam się bez żadnego powodu. Chyba psycha mi już siada.

Od jakiegoś czasu obserwuję że mój organizm zatrzymuje wodę. Puchnięcie rąk i ból stawów w dłoniach zwłaszcza w nocy ostatnio mnie lekko niepokoił. Gin w środę oczywiście powiedział, że to normalne. Ale dzis w nocy ból był juz tak silny, że prawie nie byłam w stanie otworzyć sobie butelki z wodą. Musiałam najpierw trochę rozruszać stawy. W ciągu dnia te objawy w większości znikają, ale utrzymuje się takie drętwienie z lekkim bólem stawów no i ogólnym choć niewielim opuchnięciem dłoni.
Jak bylamw szpitalu i jedna dziewczyna puchla, tom okazało sie ze ma podwyższone ciśnienie.

moira nic sie nie przejmuj ja tak mam juz od 5 tygodni. pierwszy raz przytrafilo mi sie to w szpitalu. obudzilam sie w nocy i nie wiedzialam co jest grane. gin mi wytlumaczyl, ze to od kregoslupa szyjnego i ledzwiowego. teraz co chwile mi sie tak dzieje. 3 noce boli 3 noce przespie spokojnie. z nogami tak jak mowisz nic zero opuchlizny i oby tak dalej. tylko dlonie jak serdelki i mega bol, ze fenka otworzyc nie moge albo pilotem tv wlaczyc. nie raz mam tez wrazenie ze jak dotkne kosteczki w zgieciach palcow to mi je rozsadzi.

Ponieważ już na poważnie zaczynam kompletować wyprawkę dla dziewczynek, zaczynam mieć mnóstwo wątpliwości. Powiedzcie mi np jakie kosmetyki planujecie kupić dla dzieci?
Ja myślałam o jednej serii - Nivea. Czyli np kupić:
- krem nivea na każdą pogodę
- żel do mycia ciała i włosów (no właśnie - czym myjemy włoski noworodka?? wystarczy taki żel? bo chyba szampon odpada...)
- krem nivea przeciw odparzeniom

Ponadto do naprzemiennego stosowaniaz powyższymi kosmetykami: Sudocrem, Oliatum lub jego polski zamiennik Emolium.

Potrzebna jest jeszcze do tego oliwka? Co jeszcze proponujecie?

reklama
No raczej oliwkę musisz mieć żeby natłuszczać ciałko maluszka, żel do ciała i włosków w zupełności wystarczy narazie szampon nie potrzebny no i jakiś krem do buźki bo ten na każdą pogodę to raczej na dwór a ja w domku używam Bambino krem pielęgnacyjny no i jeszcze używam pudru Nivea

Do góry