Kochane mamy mój synek od kilku dni stał się bardzo "niegrzeczny" często się złości jak nie może dostać czegoś niedozwolonego. Wygina się przy tym i krzyczy. Potrafi uderzyć w twarz brata lub babcie jak mu się coś niespodoba albo nie chce ich towarzystwa. Strasznie ucieka mi podczas ubierania się, zmiany pampersa. Nie chcę jezdzic ani w wozku ani w foteliku samochodowym. Najlepiej byłby cały czas u mnie na rękach. W domu niczym się nie zajmie. A położenie na drzemki to jakiś hardcore. Od zawsze był wymagającym dzieckiem ale przeraża mnie ta jego złość i bicie. Czy któraś z Was też tak miała
reklama
olka11135
Fanka BB :)
Kochane mamy mój synek od kilku dni stał się bardzo "niegrzeczny" często się złości jak nie może dostać czegoś niedozwolonego. Wygina się przy tym i krzyczy. Potrafi uderzyć w twarz brata lub babcie jak mu się coś niespodoba albo nie chce ich towarzystwa. Strasznie ucieka mi podczas ubierania się, zmiany pampersa. Nie chcę jezdzic ani w wozku ani w foteliku samochodowym. Najlepiej byłby cały czas u mnie na rękach. W domu niczym się nie zajmie. A położenie na drzemki to jakiś hardcore. Od zawsze był wymagającym dzieckiem ale przeraża mnie ta jego złość i bicie. Czy któraś z Was też tak miała
Może jest przebodzcowany?
Głównie tu myślę o biciu.
Bo reszta to dla mnie taki etap. Mój syn jest taki sam. Inna sprawa, że mój dla mnie ma ADHD pewnie koło 2 roku go zdiagnozuje
A czemu uważasz że ma ADHDMoże jest przebodzcowany?
Głównie tu myślę o biciu.
Bo reszta to dla mnie taki etap. Mój syn jest taki sam. Inna sprawa, że mój dla mnie ma ADHD pewnie koło 2 roku go zdiagnozuje
olka11135
A czemu uważasz że ma ADHD
Bo ja mam na 99% ADHD (nie chce mi się przy prawie 40stce diagnozować) i zachowywałam się jak On jako dziecko. Wszędzie go pełno, nie zna strachu, jest bardzo żywy (tak bardzo że zdążył już złamać rękę - a ma 16 miesięcy) nooo mam bardzo dużo objawów dla mnie już teraz
olka11135
Mam starszego o 12 lat syna i on był dzieckiem spokojnym ostrożnym. Nigdy się nie awanturował. A drugi to istne przeciwieństwo. Już jako niemowlak pokazuje swój charakter.
Oczywiście nie wiem jak będzie, ale mam syna 14 letniego też i on był bardzo spokojnym dzieckiem, co mu powiedziałaś to robił nooo cud. Zawsze mówiłam, że nie spodziewam się aby jako nastolatek szalał bo gdzie tam taki spokojny maluch. Matko, bosko nie wiem co się stało w dniu kiedy zdmuchnął 13 świeczek na torcie, ale jakby ktoś mu coś w głowie przestawił i jest grubo
Z prawie 2 metrowym i 100kg chłopcem to już nie jest takie łatwe
reklama
Lady Loka
Później nauczy się, że ma więcej sprawczości w niektórych kwestiach i nauczy się lepiej komunikować.Staram się ograniczać wszelkie bodźce. Pilnuje żeby był wyspany ale przeraża mnie ta jego nerwowość. Jak on już teraz bije to co dopiero będzie później
reklama
Podziel się: