reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

100 pytań do... :-)

Ja stwierdzilam, po wczorajszej depilacji calego ciala, ze od wczoraj robie to regularnie co 5 dni, jakos wolniej mi wlosy w ciazy rosna wiec nawet gdybym wyladowalam na porodowce tego piatego dnia to tak zle nie bedzie.... szkoda tylko ze godzine ta depilacja trwala... myslalam, ze zwariuje:wściekła/y: Lusterko sie przydalo:))
Kremow chyba nie mozna uzywac bo maja za duzo czynnych substancji, a na depilacje depilatorem to bym sie nie zdecydowala, ze wzgledu na bol....;/

reklama
ja tam słyszałam, że głównie chodzi o to, żeby nie mieć tam bobra ;-), wystarczy włosy króciuteńko obciąć i podgolić nisko, resztę, jeżeli będzie taka konieczność (u nas w szpitalu tylko przy nacięciu krocza) zrobi przy porodzie położna - i myślę, że w naszej obecnej sytuacji tak będzie najbezpieczniej ;-);-)

ja tam jadę na ślepo w kąpieli i mi to zajmuje 10min. Zawsze tak robiłam :-D na czuja drugą ręką, czasem sobie obetnę paznokieć, ale ogólnie jest dokładnie i gładko

ja tak samo jak koncia ;-) jade na slepo, sprawdzajac druga reka czy w miare dobrze wychodzi ;-)
a tak jak piszecie- mozna jeszcze meza do tego 'uzyc'
No,ale ja cala ciaze gole sie regularnie i nie wyobrazam sobie zebym mogla to odpuscic,wiec mam wprawe :)
Jakos tak niekomfortowo bym sie czula nie golac sie ;-)

a macie do depilatorów takie nakładki do golenia? ja często z tego rozwiązania korzystałam, szybko i sprawnie:tak: oczywiście z pomocą lusterka bo brzuch przeszkadza:-D tyle że coś mi z depilatorem się popsuło:angry: i musiałam przejść na zwykłą maszynkę, ale w razie konieczności M. pomoże;-)
masala ja nie prałam naszych ubrań ani pościeli w proszku dla dzieci - Hania źle nie reagowała wiec nie bylo potrzeby - jak będzie z Zosią to się dowiem, na razie też nie piorę

No ja kiedys tez jechalam na slepo, ale teraz mi jest trudno nawet dosiegnac wiec lusterko sie sprawdza idealnie... i w koncu paznokci nie mam poscinanych... chociaz co za roznica czy polamana czy poscinane:wściekła/y:

to ja tez powiem ze tak jak dziewczyny jade na slepo:) a co do proszku to tez wlasnie koncze normalny proszek i potem juz wszystko bede prala w dzieciecym tak jak juz ktoras pisala:tak:

aha i parafiny nie kupilam nigdzie tego nie ma... musze na necie chyba znalezc...albo to albo to urzadzenie...

a ja używam K. do trzymania lusterka... bo nie wiem jak wy to robicie: w jednej ręce lusterko a w drugiej maszynka? Ja to jeszcze siebie podeprzeć muszę, więc rąk by mi zabrakło...

WIdze ze o depilacji mowa.
Ja stoje w prysznicu i poczesci na czuja, no chyba ze chce wiecej wydepilowac to mam lusterko. Takie male stojace a obok prysznica mam zlew wiec stoi sobie na zlewie i wtedy widze co i jak.

Kiedys jeszcze kucalam na kolana i lusterko stalo w wannie tak ze tez mozna widziec co i jak.

reklama
Do góry