reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

100 pytań do... :-)

reklama
masala jestes boooossskkkaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! przynajmniej tym sie nie musze martwic bo juz na serio mialam stracha i jeszcze ten pogrzeb :( nio chociaz to jest na + ryana:)

Buziaczek1 nie martw się na zapas, weź tą kartę ciążową na wszelki wypadek jakby ktoś miał jakieś wątpliwości w którym tygodniu jesteś a jesteś w 23 więc na pokład Cię muszą wpuścić, bo w regulaminie mają , ze do 28 tygonia możesz lecieć :tak:
szkoda tylko, że mi ze musisz na pogrzeb lecieć :-(

Ja lecialam w 22 tyg ciazy i chcieli zaswiadczenie ale ja nic nie mialam i powiedzialam ze przeczytalam na ich stronie ze mozna latac w tym okresie wiec nie spodziewaalam sie ze ktos bedzie tego wymagal!!!!! tylko ze to tezz bylo jak bylam z Julka w ciazy czyli juz troche czasu uplynelo.....
powodzenia

może to będą dziwne pytania:-D ale cóż...:-)

na pewno chcę kupić: buteleczki do karmienia, podgrzewacz oraz w późniejszym czasie latator elektryczny(jeśli zajdzie potrzeba)...

no i teraz tak:
czy każdy podgrzewacz pasuje do wszystkich buteleczek/słoiczków?

czy smoczki na buteleczki są uniwersalne jeśli chodzi o rozmiary? np kupię startowy zestaw TT... a potem stwierdzę że wolałabym inne smoczki na butelki to czy nie ma z nimi problemu?

czy laktator musi być w jakiś sposób kompatybilny z buteleczkami jakie posiadam? wiem że jeśli będę chciała laktator to będzie to elektryczny Aventu albo Nuk ... hmmm... albo czy wszystkie buteleczki Nuk-a sa kompatybilne z buteleczkami Nuka?

wiem że trochę chaotyczne to wszystko ale po prostu nie wiem czy stawiać na reklamowaną kompatybilność czy może nie ma to większego znaczenia? po prostu boję się że kupię buteleczki X, podgrzewacz Y, laktator Z... potem podgrzewacz okaże się nie przydatny...a do buteleczek nie będę mogła znaleźć żadnych smoków na wymianę...

Futrzaku teraz robią takie podgrzewacze, które pasują do podgrzewania butelek kilku firm. na opakowaniu producent wymienia jakie można wkładać, a co do słoiczków, to do każdych pasują.

Smoczki na butelki nie są takie same, trzeba dobierać rozmiar do wieku dziecka. na początku są 0+, 3+, 6+. różnią się szybkością przepływu mleczka. tak samo jak zwykłe smoczki, też mają swoją rozmiarówkę. Co do dopasowania do butelki, to myślę, że są różne. TT pasuje do TT, a avent do aventa. nie próbowałam tego zamieniać;) nie wydaje mi się żeby pasowały, każdy smok jest inny i inaczej wyprofilowany.

Laktator też pasuje do buteleczek danej firmy. Miałam medelę i nie dało się go dopasować z Nukiem. Natomiast akcesoria jednej formy można spokojnie łączyć ze sobą i pasują np. z butelki zrobić potem niekapek.

Futerko, Nuk ma 2 rodzaje butelek, z wąską lub szeroka szyjką:tak:, podgrzewacz najlepiej z szerokim otworem i miseczką do podgrzewania zupki.
Laktator, ten co miałam z Tufi, pasuje do innych zwykłych butelek(Canpol, BabyOno, Babynova)

Futrzak bardzo dobre pytania;) ja nie mam tez o tym pojecia ale z tego co czytałam na ''Lutowkach'' to do butelek TT pasuje tylko ich termoopakowanie bo sa szersze ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry