reklama
NiebieskookaEM
Fanka BB :)
Z tego, co mi lekarze mówili, to do zajścia w ciążę tsh najlepiej +- 1.0
Wiesz, kwestia, czy masz jeszcze jakieś inne problemy zdrowotne, czy masz owulacje, czy masz pcos, jak wyglądają pozostałe hormony.
Nie da się tak 0-1 powiedzieć, ze teraz na pewno Ci się uda
Ale oczywiście szanse są
Wiesz, kwestia, czy masz jeszcze jakieś inne problemy zdrowotne, czy masz owulacje, czy masz pcos, jak wyglądają pozostałe hormony.
Ale oczywiście szanse są
nindziaa
Moderator
jajniki mam zdrowe, owulacja nie potwierdzona ale w połowie cyklu odczuwam jej objawy m in kłucie jajnika. Podejrzewam ze większość moich problemów siedzi w głowie, nowy cykl a ja już nastawiona negatywnieZ tego, co mi lekarze mówili, to do zajścia w ciążę tsh najlepiej +- 1.0
Ale oczywiście szanse są![]()
NiebieskookaEM
Wiesz, odczucia "owulacyjne" to inna kwestia, niż pękanie samego pęcherzyka, które jest chyba w tym najważniejszejajniki mam zdrowe, owulacja nie potwierdzona ale w połowie cyklu odczuwam jej objawy m in kłucie jajnika. Podejrzewam ze większość moich problemów siedzi w głowie, nowy cykl a ja już nastawiona negatywnie![]()
No, ale próbuj, próbuj
Na dodanie otuchy we wrześniu wynik jak u Ciebie - euthyrox 25, w pazdzierniku
i w listopadzie 2 kreski. Szok 
Aha, i jestem w wieku geriatrycznym, dodam
Gdy byłam 8 tyg ciąży okazało się, że mam niedoczynność tarczycy lekarz przepisał mi euthyrox, ciążę niestety poroniłam, ale nie tarczyca była przyczyną. Tabletki oczywiście brałam w dalszym ciągu. Gdy po kilku miesiącach ponownie próbowałam zajść w ciążę to miałam problem, dodam że miesiączkuje regularnie więc dni płodne łatwo mi obliczyć. Minęło pół roku, a ja dalej nie mogłam zajść w ciążę. Wtedy lekarz przepisała mi inne tabletki, zamiast euthyrox przepisała mi letrox i zaszłam w ciążę po miesiącu od ich zażywania. Oczywiście wiem, że nie ma na to żadnych przeprowadzonych badań, które stwierdzają, że tabletki blokują zajście w ciążę, moja lekarka na własnych doświadczeniach to dostrzegła, że niektóre tabletki i ich skład może blokować zajście w ciążę. Może i w Twoim przypadku również tak jest ?Staramy się o dzidzie od niedawna. W międzyczasie w wynikach wyszła mi niedoczynnosc tarczycy (wysokie tsh 5,9). Lekarz wdrożył leczenie lewotyroksyną 50 mikrogramów. Tsh ładnie spadło do 2,0 w miesiąc, przyjmuje leki nadal i zamierzam się zbadać za kolejny miesiąc. Czy któraś z was miała tak, że wysokie tsh blokowało zajście w ciążę a później bez problemów zaszły po unormowaniu tsh? Teoretycznie tsh ładnie spadło wiec możemy zacząć znowu starania a ja sie martwię ze znowu test będzie negatywnyProszę dodajcie otuchy
reklama
Lady Loka
Nie wiem czy bym ufała lekarzowi, który tak mówi, bo akurat letrox i euthyrox mają skład bardzo podobny, różnią się substancjami pomocniczymi. Główna różnica była taka, że letrox nie miał w składzie laktozy, a euthyrox miał, ale teraz euthyrox też jej już nie ma. A sybstancje czynne mają dokładnie takie same. Więc raczej efekt placebo.Gdy byłam 8 tyg ciąży okazało się, że mam niedoczynność tarczycy lekarz przepisał mi euthyrox, ciążę niestety poroniłam, ale nie tarczyca była przyczyną. Tabletki oczywiście brałam w dalszym ciągu. Gdy po kilku miesiącach ponownie próbowałam zajść w ciążę to miałam problem, dodam że miesiączkuje regularnie więc dni płodne łatwo mi obliczyć. Minęło pół roku, a ja dalej nie mogłam zajść w ciążę. Wtedy lekarz przepisała mi inne tabletki, zamiast euthyrox przepisała mi letrox i zaszłam w ciążę po miesiącu od ich zażywania. Oczywiście wiem, że nie ma na to żadnych przeprowadzonych badań, które stwierdzają, że tabletki blokują zajście w ciążę, moja lekarka na własnych doświadczeniach to dostrzegła, że niektóre tabletki i ich skład może blokować zajście w ciążę. Może i w Twoim przypadku również tak jest ?