Bibi89
Fanka BB :)
Ale jest też po prostu niemiłe i pozbawione empatii. Tego chcesz uczyć swoje dzieci ??Określenie "brudne paznokcie", od którego wszystko się zaczęło, jest obiektywne
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale jest też po prostu niemiłe i pozbawione empatii. Tego chcesz uczyć swoje dzieci ??Określenie "brudne paznokcie", od którego wszystko się zaczęło, jest obiektywne
"Idąc dalej tym tokiem myślenia..." możesz chodzić nago po centrum miasta, a nikt Ci nie może słowa powiedzieć. Nie za bardzo się zapędzasz w skrajności?Ale jest też po prostu niemiłe i pozbawione empatii. Tego chcesz uczyć swoje dzieci ??
A tyle się o hejcie mówi teraz"Idąc dalej tym tokiem myślenia..." możesz chodzić nago po centrum miasta, a nikt Ci nie może słowa powiedzieć. Nie za bardzo się zapędzasz w skrajności?
Chcę uczyć swoje dzieci, że jak dodadzą zdjęcie, to muszą liczyć się z komentarzami, również nieprzychylnymi. Ich publikacje mają konsekwencje. Oczekiwanie od całego świata, że dostosuje się do jednostki, jest nierealne.
Odwracając pytanie - chcesz uczyć swoje dzieci, że mogą robić co chcą, bo nikt ich nie skomentuje? Albo że mogą oczekiwać wyłącznie pozytywnego odzewu?
tak. Nie interesuje mnie jeśli ktoś chodzi nago. Poważnie. Wisi mi to."Idąc dalej tym tokiem myślenia..." możesz chodzić nago po centrum miasta, a nikt Ci nie może słowa powiedzieć. Nie za bardzo się zapędzasz w skrajności?
Chcę uczyć swoje dzieci, że jak dodadzą zdjęcie, to muszą liczyć się z komentarzami, również nieprzychylnymi. Ich publikacje mają konsekwencje. Oczekiwanie od całego świata, że dostosuje się do jednostki, jest nierealne.
Odwracając pytanie - chcesz uczyć swoje dzieci, że mogą robić co chcą, bo nikt ich nie skomentuje? Albo że mogą oczekiwać wyłącznie pozytywnego odzewu?
i tak, uczę swoje dzieci, że mogą spotkać się z nieprzychylnymi komentarzami, staram się je chronić, ale jednocześnie tłumaczę, że takie postępowanie komentujących jest niewłaściwe. Wymagam od swoich dzieci, żeby były tolerancyjne, że wygląd nie jest najważniejszy, że komentowanie cudzego wyglądu jest niewłaściwe, że warto mieć piękne wnętrze i być empatycznym…i wiele innych. Ucząc ich staram się dawać im dobry przykład."Idąc dalej tym tokiem myślenia..." możesz chodzić nago po centrum miasta, a nikt Ci nie może słowa powiedzieć. Nie za bardzo się zapędzasz w skrajności?
Totalnie się pod tym podpisuje !!!i tak, uczę swoje dzieci, że mogą spotkać się z nieprzychylnymi komentarzami, staram się je chronić, ale jednocześnie tłumaczę, że takie postępowanie komentujących jest niewłaściwe. Wymagam od swoich dzieci, żeby były tolerancyjne, że wygląd nie jest najważniejszy, że komentowanie cudzego wyglądu jest niewłaściwe, że warto mieć piękne wnętrze i być empatycznym…i wiele innych. Ucząc ich staram się dawać im dobry przykład.
Jeśli ktoś komentuje mój wygląd, to właśnie on oczekuje, że dostosuję się do niego, a to nie jest właściwe.
dlaczego nie można? Chodziło mi o wypowiedź tej osoby bo dla mnie żaden człowiek nie ma ryja tylko twarzCzyli na żywo nie można komentować czyjegoś wyglądu tylko w internecie?
takie dyskusje w sieci nie mają sensu bo mi nie chodziło o ten konkretny przypadek bo dla mnie to nawet nie powinno podlegac żadnej dyskusji że to ten chłopak jest winny... Chodziło mi o ogólne upublicznianie zdjęć dzieci i komentowanie ich pod względem wyglądu. Że każdy upubliczniając u zdjęcia powinien mieć świadomość na komentarze pod ich względem mimo że dla ludzie dorośli powinni swoje komentarze zachować dla siebieJa już nie mam siły… cały czas próbuje pokazać, że to osoby komentujące powinny mieć świadomość, że robią źle. Nie obwiniajmy ofiary, obwiniajmy oprawce.
Boże czemu Ty w prawie każdy komentarz wplatasz cudze dzieciNie jest dla mnie normalne.
Ani na żywo. Ani w stosunku do zdjęć o internecie.
Współczuję ludziom. A przede wszystkim rówieśnikom Twoich dzieci. Bo to one dzięki mamusi będą uważały, że w internecie będą miały prawo obrażać i wyzywać pod zdjęciami kolegów i koleżanek. W końcu sami się o to proszą. Szczególnie jak zaginą![]()