reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

(5+5) tydzień ciąży, brak objawów - czuje się jak " młoda bogini " - mam powody do obaw ?

Hej dziewczyny,
O ciąży wiem już od dwóch tygodni wiem o ciąży zrobiłam 5 testów- niedawno ostatni po sekundzie już była wyraźna kreska tam gdzie trzeba. Wszystkie pozytywne.
Nie mam plamień, pobolewa mnie brzuch jak na okres nie często chwilami raz mocniej raz delikatniej. Mam tkliwe piersi wieczorami mniej bolą , często oddaje mocz ale też bardzo dużo pije bo ciągle mam sucho w ustach. Często też mam wydęty brzuch, nie jestem jakoś hiper senna i nie mam żadnych innych objawów. Powiedzie mi czy to normalne

reklama
Hej dziewczyny,
O ciąży wiem już od dwóch tygodni wiem o ciąży zrobiłam 5 testów- niedawno ostatni po sekundzie już była wyraźna kreska tam gdzie trzeba. Wszystkie pozytywne.
Nie mam plamień, pobolewa mnie brzuch jak na okres nie często chwilami raz mocniej raz delikatniej. Mam tkliwe piersi wieczorami mniej bolą , często oddaje mocz ale też bardzo dużo pije bo ciągle mam sucho w ustach. Często też mam wydęty brzuch, nie jestem jakoś hiper senna i nie mam żadnych innych objawów. Powiedzie mi czy to normalne
Moim zdaniem normalne. Brak objawów czy ich występowanie nie świadczy o niczym. Nie byłam nigdy mega senna w ciazy ani też nie wymiotowałam ani tez na poczatku nie chodzilam czesto do toalety. Bol brzucha jest normalny na tym etapie. Na poczatku ciazy cały czas myślałam, ze okres przyjdzie 😅 a kiedy wizyta u lekarza?

Moim zdaniem normalne. Brak objawów czy ich występowanie nie świadczy o niczym. Nie byłam nigdy mega senna w ciazy ani też nie wymiotowałam ani tez na poczatku nie chodzilam czesto do toalety. Bol brzucha jest normalny na tym etapie. Na poczatku ciazy cały czas myślałam, ze okres przyjdzie 😅 a kiedy wizyta u lekarza?
Za 4 dni, ten czas tak strasznie się ciągnie.
Niepokoją mnie te skurcze macicy nie mam niewiadomo jak często ale dziś mnie np chwyciło na pół minuty dość intensywnie i ustąpiło.

Rozumiem, mialam doklednie to samo. Czekaj spokojnie do wizyty to juz niedługo 🙂 w ciazy pojawiaja sie rozne bole na kazdym etapie. Spróbuj sie czymś zająć 😀

Hej, nie stresuj się :-). Prawda jest taka, że u każdego objawy mogą być różne, albo praktycznie może ich nie być (sama tak mam). Bóle jak na okres są normalne, ale jeśli masz skurcze - powiedz o tym lekarzowi, ja profilaktycznie suplementuję magnez. Oby szybko zleciało do wizyty :-)

Ja przy pierwszej i przy drugiej ciąży miałam takie pobolewania tak naprawdę od początku ciąży, zgłoś lekarzowi na wizycie. Ja pamiętam ze i w 1 i 2 ciąży przyjmowałam nospe (z zalecenia lekarza, nie na własną rękę). Teraz jestem 5+2 I też czuje takie pobolewania a innych objawów brak. Nie ukrywam ze mimo takich dolegliwości bólowych w poprzednich ciążach tez teraz czuję lekkie niepokój czy to napewno okey. Ale tak naprawdę na każdym etapie ciąży pojawia sie cos co nas niepokoi, taka juz natura kobiety ze sie martwi i bierze za duzo do głowy.

Hej dziewczyny,
Jeszcze mogą wystąpić :) hormony w ciąży rosną hardcorowo - im więcej bety (a rośnie cały czas na początku) tym bardziej nasiolne objawy. Raczej się nastaw, że może być z czasem gorzej :D U mnie nie było tak źle na początku, potem masakra, ale jak nie będziesz miała silnych objawów to też w porządku. Niektóre kobitki przechodzą lekko ciążę - może też jesteś tą szczęściarą 😁

reklama
Do góry