reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

a ja rosnę i rosnę ...

4 miesiące i 20 dni:
waga: 6200g
obwód główki: 41 cm

Po przyjściu do domu zauważyłam, że ciemiączko ma 3x3cm i wynika z książeczki, że powiększyło się od poprzedniego badania.... Czy któraś z Was tak miała, bo nie wiem co o tym myśleć....:sorry2::confused:???

reklama
bywa i tak że sie mylą i to strasznie.Marcel urodził sie 57 cm na pierwszym szczepieniu miał 61cm a na drugim znów 57cm....:confused:na trzecim już 64 i az sie boje iśc na czwarte hehehe

Stefanna z tym ciemiaczkiem to nie mam pojecia pierwszy raz sie z czyms takim spotykam:confused: ja bym raczej obstawiała bład
Niekat u nas w szpitalu mierza po wszystkich krzywiznach/zgieciach a w przychodni mierza tylko przykładajac i zawsze dziecko jest "mniejsze";-)
i nie zawsze dziecko wyprostuje nózki wiec u nas w przychodzni mozn powiedziec meirza na "oko mniej wiecej ";-)

Dzięki dziewczyny, ja też obstawiam że to błąd w pomiarach, bo za każdym razem kto inny je mierzy, ale następnym razem zapytam jak to jest...

reklama
5 miesięcy i 1 tydzień - 7,0 kg.

Przez miesiąc przybrał tylko 250 g:dry:, więc mam go dokarmiać Bebilonem Comfort (to mnie akurat ucieszyło :-p bo mam zamiar dawać mu go późnym wieczorem - chociaż miesiąc temu takie próby nie pomogły na dłuższy sen to mam nadzieję, że to się zmieni).
A za dwa tygodnie zacząć wprowadzać jabłuszka, ziemniaki i marchewkę .

Do góry