reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

a ja rosnę i rosnę ...

Nela "wyżarta" jak mamusia :zawstydzona/y:
na 2 latka:
- 14kg (90 centyl)
- 95 wzrostu ( 97 centyl)

My zaś mamy problem z "krzyżowym zgryzem" - musimy sie wybrać do ortodonty :baffled:

reklama
U nas po bilansie:
-14,5kg - 90 centyl
- 92cm - 90 centyl
Problemów żadnych nie stwierdzono, bo młody taką histerię odstawił, że szok:szok::szok: Nie dał się dotknąć, nic nie pokazał, nic nie odezwał się, kroku nie zrobił, tylko ryczał jak syrena alermowa (aż się posmarkał i się wydało, że z "chorawym" dzieckiem do zdrowiaków przyszłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:) generalnie wiocha na całego:baffled:

Marcel 2 latka i 1 miesiąc
wzost 89 cm (90 centyl)
waga 12.800 (75 centyl)

wszystko w normie.Jedyna uwaga to to że trzebaby do fryzjera zajrzeć heheheh:-D

dziewczyny jak to jest?Na bilansie lekarka powiedziała mi ze Marcel jest na 75 i 90 centylu z waga i wzostem a z siatki centylowej w necie wychodzi mi 25 i 50??komu wierzyć?

Niekat, kiedyś z Przemkiem chodziłam do innej pediatry i ona miała "swoje" siatki centylowe. Co kilka lat pojawiają się nowe siatki, bo dzieci się zmieniają. No i właśnie u niej Przemek był na zupełnie innych centylach niż na tych siatkach z książeczki. I ja się trzymam już tylko tych książeczkowych siatek centylowych.

A mi pani powiedziała, że na bilans to będą po nas dzwonić..i tak my jeszcze przed.. oby nie dzwonili jak za Alexem na 4latka.. wcale nie zadzwonili..i nie byliśmy..

reklama
Do góry