reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ALEKS - 28tydz, 1,150kg, 39cm

Na watku Szymonka jest mowa o ząbkach, nie chce tam za bardzo odbiegac od tematu bo nam akurat zęby dobrze wyrosły ALE kilka dni temu złamała sie Aleksowi jedynka:unsure:.
Muszę teraz przy szczebienu powiedziec nasze lekarce zeby nam jakieś wapno przepisała.
Aleks w ogóle ma szare zęby po tych wszystkich lekach ale to nic w porównaniu do syna znajomej tez wcześniaka, on ma niebieskie :szok:.
Była z tym u dętysty i powiedzieli jej że to norma u wczesniaków i że drugie ząbki beda już OK

reklama
Nie umię znaleźc gdzie była mowa o eye q baby więc zapytam tu,
Aga czy przy podawaniu Eye Q baby dzieci takie jak Franio czy Aleks też początkowo dostają dawkę inicjującą:confused:
I z kim konsultowałaś wprowadzenie tego preparatu:confused:

Ostatnia edycja:
Nasza dr z IMiDu nam zaleciła. EyeQ Baby podaje sie inaczej nix EyeQ. TAm nie ma dawki inicjującej. Po prostu codziennie dajesz 1 kapsułkę.

Beti ja podaję mojemu Wojtusiowi ten preparat już kilka miesięcy, mieliśmy małe przerwy bo mały w pewnym momencie zaczął nam wymiotować 2 razy dziennie i zastanawiałam się czy to nie od tego, więc odstawiałam eye Q, ale potem okazało się że Wojtek domagał się w ten sposób zmiany mleka i znowu zaczęłam mu podawać ten preparat. Ja osobiście nie podawałam dawki inicjującej po prostu dostawał wieczorem jedną kapsułkę dziennie. Już po pewnym czasie widziałam sporą różnicę w zachowaniu małego, stał się bardziej skoncentrowany na tym co robi, taki spokojniejszy i mniej chaotyczny, teraz także podaję to mojemu drugiemu synkowi Wikiemu (jedna kapsułka na dwa dni), ale to chyba nie ma sensu, bo Wiki rozwija się nad podziw dobrze i już dawno dogonił swoich rówieśników, a zdaniem naszego pediatry nawet przegonił. Co do konsultacji w sprawie wprowadzenia eye Q baby z nikim się nie konsultowałam, nawet nie mówiłam o tym naszej neurolog a to z tego względu żeby nie czepiała się mnie że podaję dziecku preparat który nie jest jeszcze wprowadzony na Polski rynek. Sama widzę różnicę jak było przed i jak jest po i to mi wystarczy.
A tak z innej beczki to jak byłam w ciąży z moją najmłodszą pociechą to mój ginekolog kazał mi brać preparat o nazwie mumomega, który działa podobnie jak eye Q baby na nienarodzonego dzidziusia. Polecam to wszystkim przyszłym mamusiom. Mam nadzieję że Aga dopisze swoje uwagi :-D

Dzieki wielkie dziewczyny:-)
Ja chyba tez zacznę podawac bez konsultacji bo neurologa mamy na koniec lipca, no chyba ze napomkne coś naszej pediatrze w piatek przy szczepieniu.
Jak zapoznałam się z tym "eliksirem" to bardziej niż Aleks potrzebują tego moi starsi synowie, Dawid jest obecnie obserwowany w kierunku dysleksji może by mu to coś pomogło, ale na bank muszę to zacząc dawac łukaszowi - on jest bardzo rozkojarzony i impulsywny (na lekcjach wszystko go rozprasza i bezmyślnie na każda zaczepkę rówieśników reaguje atakiem) tylko w przypadki łukasza ta dawka inicjująca trochę droga, więc zacznę od Aleksa i Łukasza a jak Łukasz skończy dawkę inicjującą to w program zostanie wciągniety Dawid :D

Aha Aga czytałam gdzieś że robicie sobie przerwy w podawaniu EQB - co ile je robicie albo czym one są spowodowane??

W piątek też muszę poprosic lekarke o skierowanie Aleksa na badanie moczu, czasami tak mu siuski amoniakiem jadą że masakra :baffled: a dodam że nie jest to powiązane z lekami bo oprócz wit D nic innego nie dostaje.
Może któraś z Was spotkała się z takim "smrodkiem" :confused:

Ostatnia edycja:
Kupiłam ten Eye Q Baby i co mnie zdziwiło facet ma firmę zarejestrowana w Anglii a zaoferował mi rachunek imienny lub na Fundację :szok:
wzięłam imienny bo nie wiem jak nasza fundacja ustosunkuje się do takiego rachunku, po 1 bez recepty po 2 kwoty w euro
może ktoś z Was kupował EQB na Fundację???

Ostatnia edycja:
reklama
Super. Dowiedz się jak z tymi rachunkami, pewnie musiałabyś zadzwonic do Fundacji.
Normalnie robi się tak, że przelicza się po kursie średnim NBP, żeby zaksięgować rach z zagranicy.

Do góry