reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ALEKS - 28tydz, 1,150kg, 39cm

Beti przejrzałam nasze filmy i ona praktycznie tego samego dnia uklękła i zaczęła wstawać. Wtedy zaczęliśmy uczyć ją wstawać prawidłowo, a nie przez podciąganie na raczkach bo tak to by sobie utrwaliła złe nawyki. Odbijała się wtedy z kolan i na proste nogi, obie na raz.
Pokaż swojemu terapeucie zdjęcia, ciekawa jestem co powie :-)

reklama
Ja myślę, że u Alexa nie pójdzie tak łatwo jak u Was. Chłopak ma bardzo duże napięcie w nogach.:(
No ale też ciekawa jestem co powiedzą fizjoterapeuci.

Właśnie wróciłam z reh i pokazałam co Aleks robi.
Fajnie ze tak klęczy tylko teraz musimy w tym klęku sie na maxa wyprostowac - nie może robic kuperka
Ale przy tym postępie mamy jeszcze jedno cwiczenie do robienia: ale to już na podłodze, z klęku na zmianę ustawiac nogi do wstawania (klęk na jednym kolanie)
Aleks ma taki problem że nie robi skrętu w tułowiu, ramiona idą razem z biodrami.

Ale miło się czyta, też takie ćwiczenia mieliśmy, zresztą mamy do tej pory, bo przez słabszą prawą stronę mała wstaje z lewej a prawą najczęściej dociąga, ale ja ją z prawej nauczę... Beti wiara, nadzieja jest a ja dużo siły Ci życzę, bo przy 4 dzieci to musi Ci być bardzo ciężko.

Dorotko nie jest mi cięzko, jakoś chyba wszystko zalezy od tego jak człowiek sobie harmonogram dnia poukłada (kwestia wprawy i przyzwyczajenia). Ja jestem typem człowieka ze przeciwności dawają mi kopa do działania. Jedyny ból to taki że nie mogę sobie pozwolic na turnusy z małym i tu nawet nie chodzi o finanse, tylko że nie zostawię chłopa z całym tym majdanem na głowie ;-). Dużo lepiej będzie jak Aleks pójdzie na ośrodek (taką mam nadzieję) tam będzie miał tak jakby turnus stacjonarny:-D
A co do tego że przy czwórce dzieci :laugh2::laugh2::laugh2: ja mam 5 dzieci, Aleks ma młodszego brata Szymona,
Obraz 006.jpg
Nic nie pisałam bo ta ciąża była od początku skreślona (macica pani pęknie, nie donosi pani, sama pani to przepłaci zyciem) a jednak w grudniu, urodził się przez cc (bo wcale mu sie nie chciało wychodzic - przenoszony, za co moge podziekowac mojemu mężowi który na mnie chuchał i dmuchał) zdrowy chłopak i taki pulpet z niego że szok:tak::tak::tak: - stąd ta moja przerwa na bb.

Ostatnia edycja:
Wcześniej nie czytałam Waszej historii, ale serdecznie gratuluję! Aż miło czytać takie wpisy jak ten ostatni. Życzę dużo siły w wychowywaniu całej piąteczki :-)

O rany, Beti ale niespodzianka :tak::tak::tak: I 5 chłopak :-D Kobieto ale masz armię w domu :-D Pogratulować męża, wypisz wymaluj mój J, ja mogłam leżeć i się objadać, bo jak wychodził do pracy to miałam wszystko koło łóżka ;-) Śliczniutki Szymonek.

Wiesz później tak sobie myślałam, że skoro masz już 2 starszych synów to faktycznie kwestia wprawy, jak sobie zaplanujesz dzień.;-)

Planujesz jeszcze jakieś przerwy od BB???

reklama
I dopiero teraz o tym piszesz????? Jezusie, ale numer!!!Gratuluję Ci/Wam z całego serca (zbierając szczękę z podlogi). Ale z Ciebie dzielna kobieta:-) I prosimy uzupełnić suwaczek:-)
To teraz możemy komisyjnie nieobecność usprawiedliwić:tak:

Do góry