reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Alergie

wiesz, jesli rzeczywiscie mala jest uczulona i to cie niepokoi to oczywiscie spokoju nie mozesz sobie dac. pisalam tylko ze nielatwo bedzie julinke przestawic na nowe mleko. a moze od czegos innego ma czerwone policzki?

reklama
Tak dokladnie to te policzki wygladaja tak: na nich znajduje sie cos jakby kaszka i w dotyku sa szorstkie i czasem sie zaczerwieniaja. Jakis czas temu zrobilam je tydzien na diecie, powykluczlam prawie wszystko poza mlekiem i nie pomoglo i po wporwadzeniu spowrotem tych pokarmow nie zaognilo sie wiec mysle ze jedynie mleko powinnam obwiniac. Nie wiem- tak jak wam pisze ze lekarka mowi ze to nie skaza ale w takim razie co to?

U nas alergia po zmianie mleka utrzymywala się 6 tygodni, dopiero po tym czasie organizm się wyczyścił.Podobno producent Nutramigenu na przykład tyle zaleca odczekać na efekty po przejściu na hydrolizat. Nie wiem jak jest w przypadku innych alergenów.

kurde, 6 tygodni to kupa czasu. w tym czasie to generalnie trudno dojsc czy to rzeczywiscie mleko czy cos innego. przecież przez 6 tygodni nie bede podawala mu tylko Nutramigenu :/ mi to sie marzy zeby wreszcie mu to wszystko przeszlo i zeby mogl jesc normalne mleczne potrawy

jezu jak ja sie cieszę ze myśmy przeszły na nutramigen jak mała miała 5 mieisecy. Właśnie tego isę obawiałąm ze wprowadzaa ckolejne pokarmy gdzieś będzie ZONK i tego nie wykryję. A teraz na szczęscie wszystko idze gładko z tym wporwadzaniem pojedynczo pokarmów.....
Wiem ze dla was to co napisałam to zadne pocieszenie .....

no, my na Nutramigenie jesteśmy też od 5 miesiąca i też sobie chwale, bo zanim zaczęłam wprowadzać na dobre jakieś nowe produkty, to Mała już miała spokój z jelitkami wieć wiedziała, że żadne nowe jedzonko jej nie szkodzi.A dzisiaj u Marcelinki na karczku pojawiły się pierwsze potóweczki...kurcze, jak tu ubierać to dziecko-raz gorąco, raz zimno, chyba przesadziałam z ilością ciuszków.Dobrze, że tylko na karczku sie zgrzała iw ieczorem już wszystko zeszło.

reklama
A u nas jakby lepiej z alergią - od czasu tej biegunki, gdy jadła sam Bebilon Pepti przez ponad tydzień.
Na imprezie urodzinkowej zjadła rosół z kurczakiem- normalny taki jak my jedliśmy, zjadła też trochę chudej karkówki w sosie i trochę puree z ziemniaków z dodatkiem masła i śmietany- ......... i nic jej nie było!!!!
Wczoraj zjadła zupkę z dodatkiem pomidora i też nic jej nie wyszło:tak: Jestem w ogromnym szoku. Daję jej też codziennie odrobinkę chleba/ bułki z masłem- resztę je na sucho.
Z owoców je:
jabłka (świeże), banany (świeże), gruszki (świeże), jagody, mango, morela, brzoskwinie (ze słoika), winogron (normalny obrany ze skórki):-)

Na razie jest OK, ale Zobaczymy co dalej .... przy alergii wszystko się zmienia- niestety

Do góry