sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Dziewczyny,
zakladam nowym watek, bo wiem, ze jest nas sporo :-)
Bedziemy mogly tutaj pisac o wszelkich wysypkach i innych objawach alergii u naszych maluszkow, o diecie naszych szkrabow, o kosmetykach dla malych alergikow i wymieniac sie pogladami na temat przepisanych lekow.
Sara jak wiecie ma stwierdzona przez pediatre alergie na bialko mleka krowiego (dermatolog-pediatra stwierdzila, ze nie :-) ). Dostaje Bebilon Pepti. Zazywala Clemastinum. Potem profilaktycznie Calcium, a teraz bedzie dostawac 2 razy dziennie Ketotifen.
zakladam nowym watek, bo wiem, ze jest nas sporo :-)
Bedziemy mogly tutaj pisac o wszelkich wysypkach i innych objawach alergii u naszych maluszkow, o diecie naszych szkrabow, o kosmetykach dla malych alergikow i wymieniac sie pogladami na temat przepisanych lekow.
Sara jak wiecie ma stwierdzona przez pediatre alergie na bialko mleka krowiego (dermatolog-pediatra stwierdzila, ze nie :-) ). Dostaje Bebilon Pepti. Zazywala Clemastinum. Potem profilaktycznie Calcium, a teraz bedzie dostawac 2 razy dziennie Ketotifen.
miał chyba coś koło roczku, dostał uczulenia na kakao, konserwanty i cytrusy, unikaliśmy tych wszystkich rzeczy chociaż trudno było "krewnych i znajomych" przekonać , że dziecko nie może czekolady, alergia objawiła się brzydką plamowatą, czerwoną wysypką na brzuszku i plecach, stosowaliśmy tysiące maści, w końcu pomogła prywatna wizyta u dermatologa, dwie robione maści i syropki takie jak u sandry, w okolicach 3-5 roku życia to samo uczulenie pojawiło się znowu ale objawem był duszący kaszel, wtedy tylko zyrtec i znowu unikanie produktów, a teraz ma m już spokój, żadnych uczuleń u dzieci, chociaż mój chłop jest alergikiem, ale na pyłki traw i drzew jest odczulany...