Wama
Mama Pata i Poli
Co do kleiku ryzowego to mam polski bobovita i potem mam gerber i beech nut. Tylko ze u nas to tak dziwnie, bo Pat jadl juz wszystko lacznie z kleikiem i bylo dobrze. Na przyklad jadl squash, pomidorki kurczaka i inne tam mieszanki sloiczkowe i nic nie bylo. Az tu nagle ni stad ni zowad alergia. Tak samo bylo ze skaza bialkowa. Pierwsze 3 miesiace jego zycia nic nie bylo, a potem jak go wysypalo to ponad miesiac schodzilo. Teraz tez przypuszczam ze tak sie stalo i dlatego tak jak Leyna wprowadzam wszystko duzo wolniej i pozniej. Aha Pat przez pierwsze 5 mies byl glownie karmiony cycem, potem dokarmiany nutramigenem. Okolo 6-go mies jadl juz pol cyca i pol nutramigen i bylo ok a jak przestawilam go na sam nutramigen to sie zaczela cala alergia. Czyli wychodzi na to ze nutramigen go uczulil tylko czemu dopiero po kilku miesiacach a nie odrazu... nawet lekarz tego nie rozumial. Teraz Pat je cos jak nutramigen tylko innej firmy (similac alimentum) i jest wsztstko ok.
Az sie czasami dziwie Sarze jak ona to potrafi zjesc ;-)
A je codziennie jakis sloiczek z zawartoscia mleka...Albo przysmak na dobranoc albo np. lasagne w sloiczku gdzie jest ser... Kupki idealne, dobrze spi...Sama juz nie wiem...Daje jej 2 razy dziennie 2.5 ml Ketotifenu - pediatra kazala dawac przez miesiac - a czytalam, ze jak jest alergia i dziecku poda sie uczulajacy skladnik, to czy Ketotifen jest podawany, czy tez nie i tak alergia sie ujawni...No zesz...W jakim wieku mozna dziecku zrobic testy? Tak zeby wyniki byly miarodajne.
) :-)
jest uczulona na białko mleka krowiego. Tydzień temu zaczełam jej podawać Bebiko. No i za jakieś 2 dni obsypało jej plecy rączki i troche klatkę piersiową
Miałam nadzieję, że to potówki, ale lekarz powiedziała że jej to nie wygląda na potówki i przepisała jej Isomil (mleko sojowe).
i przez cały dziń pod moją nieobecność objadali sie bóg wie czym.
Tylko lac i patrzec czy rowno puchnie...