reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Dlaczego nie chcesz sie poddac badaniu...? Ja tez jestem przerazona ale chcialabym miec to juz za soba... Poddam sie wszystkiemu zeby tylko zajsc w ciaze...
Tez moze masz podejrzenie endometriozy? Ja wogole nie moge zajsc, owu zazwyczaj jest z lewego...

Moja ginekolog zawsze twierdziła, że moja macica jest zdrowa i prawidłowej budowy. Mam owu jak w zegarku, regularne cykle, ładny obraz usg, widoczne pęcherzyki na jajnikach, dobre endometrium, nigdy nie miałam żadnej cysty czy torbieli. No i zaszłam dwa razy w ciążę w ciągu ostatniego roku, ale niestety poroniłam... I to jest przyczyna skierowania na laparo...
To badanie to zabieg operacyjny pod narkozą. Ingerencja w organizm, nie lubię tego... Zostanie blizna pod pępkiem i w pachwinie, jest ryzyko uszkodzenia organów. Ale małe... Nie wiem nie wiem..

reklama
@rossig jestes niesamowicie silna kobieto! ❤ Jeśli to ci pomoże, to rób testy, ja chyba też bym chciała wiedzieć.

@KiedyPytam co za dziwna lekarka 🤔
A może jest szansa, 3mam kciukasy.

Wiecie co? Stwierdziłam, że w tym cyklu też zbadam progesteron, motywujecie do sprawdzania, dociekania, badania 💪 nie będę czekać do końca lipca, a w zasadzie do sierpnia, będę sprawdzać, czy jest poprawa w każdym cyklu 😊
Ja też we wtorek ide zbadać tak czy siak progesteron. Owu wiem że była napewno a zobaczę jak po tygodniu. Przy okazji oddam mocz swój i męża musimy zbadać się pod kątem tych bakterii.... To jedyne co mogę na tę chwilę :( i jeść ananasa :(

Moja ginekolog zawsze twierdziła, że moja macica jest zdrowa i prawidłowej budowy. Mam owu jak w zegarku, regularne cykle, ładny obraz usg, widoczne pęcherzyki na jajnikach, dobre endometrium, nigdy nie miałam żadnej cysty czy torbieli. No i zaszłam dwa razy w ciążę w ciągu ostatniego roku, ale niestety poroniłam... I to jest przyczyna skierowania na laparo...
To badanie to zabieg operacyjny pod narkozą. Ingerencja w organizm, nie lubię tego... Zostanie blizna pod pępkiem i w pachwinie, jest ryzyko uszkodzenia organów. Ale małe... Nie wiem nie wiem..

No wlasnie... Troche to dziwne, Ty chociaz zachodzisz w ciaze, mi sie niestety nie udaje...ja jestem juz po lekkich przejsciach, w minionym roku torbiel, polip, itp itd wiec chyba sie poddam zabiegowi...musze znalezc przyczyne... Tylko zastanawia mnie to podejrzenie endometriozy...😐😐😐

A może już nie będziesz musiała bo w tym cyklu się udało??? U mnie po aromku pierwsza owulacja trafiona i była ciąża. Trzeba być dobrej myśli [emoji3]
No wlasnie... Troche to dziwne, Ty chociaz zachodzisz w ciaze, mi sie niestety nie udaje...ja jestem juz po lekkich przejsciach, w minionym roku torbiel, polip, itp itd wiec chyba sie poddam zabiegowi...musze znalezc przyczyne... Tylko zastanawia mnie to podejrzenie endometriozy...[emoji52][emoji52][emoji52]

A może już nie będziesz musiała bo w tym cyklu się udało??? U mnie po aromku pierwsza owulacja trafiona i była ciąża. Trzeba być dobrej myśli [emoji3]
Ludze sie jeszcze jakas nadzieja o tym Aromkiem 😉
Aromek dal rade, byly dwa pecherzyki, jeden pekl.. 😉
Teraz czekamy, zobaczymy co z tego wyjdzie... Samego zabiegu jak do niego dojdzie to sie nie boje tylko tego co potem.... Ze robilam wszystko a nic nie wychodzi...

Jak były seksy w okolicach owu to jest duża szansa! Trzymam kciuki za Ciebie!
Ludze sie jeszcze jakas nadzieja o tym Aromkiem [emoji6]
Aromek dal rade, byly dwa pecherzyki, jeden pekl.. [emoji6]
Teraz czekamy, zobaczymy co z tego wyjdzie... Samego zabiegu jak do niego dojdzie to sie nie boje tylko tego co potem.... Ze robilam wszystko a nic nie wychodzi...

W testdna.pl robisz badania?
Tak. Tez tam robilas? Możesz polecić, odradzić? Coś Cie zniechęciło?
@rossig jestes niesamowicie silna kobieto! ❤ Jeśli to ci pomoże, to rób testy, ja chyba też bym chciała wiedzieć.

Wiecie co? Stwierdziłam, że w tym cyklu też zbadam progesteron, motywujecie do sprawdzania, dociekania, badania 💪 nie będę czekać do końca lipca, a w zasadzie do sierpnia, będę sprawdzać, czy jest poprawa w każdym cyklu 😊
A sprawdź. Prog kosztuje około 30 zł. Po cholere masz czekać 3 miesiące. Dopiero jest początek czerwca. Niech wdrażają zmianę leczenia szybciej.
Dla mnie to jest tak jak by kupować sobie czas tymi badaniami 🙄 bo inaczej wszystko się może ciągnąć latami, a lekarze przeciągają.

Oj wierzcie mi nie jestem, aż tak silna. Jakoś się trzymałam do wczoraj. A rano był dramat. Szlochy, wycie.
I te teksty pocieszajace "nie przejmuj się, zrobicie sobie następne dziecko" tak jakby następne miało zastąpić te pierwsze 🙄 tekst za przeproszeniem z dupy. Nie, nie zrobimy. Chcę to jedyne które straciłam 🤬💔💔💔

Gdyby nie wsparcie przyjaciółki, która była ze mną cały czas na łączach i gdyby nie wsparcie od dziewczyn, które dopiero co to przeszły /są w trakcie nie dałabym rady przez to przejść (założyłam temat na dziale poronień i pisałam na privie z paroma osobami, które właśnie przechodzą to samo).
@aga.i.nieszka dziekuje, że byłaś ze mną cały czas, wspierałaś i byłaś. Oraz, że pomogłaś mi od strony technicznej. Bardzo się balam co mnie czeka. Dziękuję ❤❤❤
I Wam wszystkim również za słowa otuchy i wsparcia ❤️
Strasznie się cieszę, że trafiłam na to forum.

reklama
Hej jeszcze raz. Dziewczyny mój lekarz od zachodzenia w ciążę w trudnych przypadkach, uspokoił mnie, kazał wziąć jakieś globulki NIE ANTYBIOTYK, męża zostawić w spokoju i modlić się o ta ciaze i faszerować dupkiem. Ludzie..... A ta mnie tak nastraszyła. On mówi że to normalnie bytuje w narządach moczowo-plciowych. Że raz mniej raz więcej. W Zależności od współżycia. .......

Wiec biorę dupka. Wzięłam dziś pół ananasa do pracy. Zioła ojca klimuszki w ruch...... No i zbadam sobie progesteron we wtorek. Dzisiaj temp 37 rano więc chyba ok.

Do góry