reklama
maggusia-sorka ze tak pózno odpisuje ale dopiero zauważyłam :-):-)
otóz juz ci piszę
dostajesz na miesiac 3 plastry i od 1 dnia miesiaczki naklejasz jeden nosisz go przez siedem dni otem zmieniasz na kolejny i znów siedem dni go nosisz no i z trzecim jest tak samo:-) ogólnie platry nosisz przez 21dni potem robisz znów przerwe 7 dni i nie naklejsz nic to czas na @ po tych siedmiu dniach robisz dalej to samo.........
w tych plastrach mozesz sie kompac robic wszystko nie odlkejaja sie pod wpływem wody czy temperatury nie mozesz tylko plastra opalac
jak masz jeszcze jakes pytania to piz chetnie odpowiem:-)
otóz juz ci piszę
dostajesz na miesiac 3 plastry i od 1 dnia miesiaczki naklejasz jeden nosisz go przez siedem dni otem zmieniasz na kolejny i znów siedem dni go nosisz no i z trzecim jest tak samo:-) ogólnie platry nosisz przez 21dni potem robisz znów przerwe 7 dni i nie naklejsz nic to czas na @ po tych siedmiu dniach robisz dalej to samo.........
w tych plastrach mozesz sie kompac robic wszystko nie odlkejaja sie pod wpływem wody czy temperatury nie mozesz tylko plastra opalac

jak masz jeszcze jakes pytania to piz chetnie odpowiem:-)
K
kasiulka0901
Gość
Byłam dzisiaj na założeniu implantu.
Cały zabieg łacznie z pobraniem cytologii trwał nie wiecej niż półgodziny.
Samo założenie jest bezbolesne, ponieważpodają znieczulenie miejscowe i to jest jedyny ból ( podanie znieczulenia).
Przez dwa dni mam nosic plaster, po dwóch dniach mogę zdjąć. przez ten czas nie moge moczyc plastra.
Po 6 tygodniach mam się skontaktować z pielegniarką i powiedzieć jak się czuję itp. itd.
Implant jest zakładany w ręke, która się mniej używa, ja jestem praworęczna i implant mam w lewej ręce (wewnętrzna cześc ramienia).
Jak się będę czuć poinformuje po jakimś czasie.;-)
Cały zabieg łacznie z pobraniem cytologii trwał nie wiecej niż półgodziny.
Samo założenie jest bezbolesne, ponieważpodają znieczulenie miejscowe i to jest jedyny ból ( podanie znieczulenia).
Przez dwa dni mam nosic plaster, po dwóch dniach mogę zdjąć. przez ten czas nie moge moczyc plastra.
Po 6 tygodniach mam się skontaktować z pielegniarką i powiedzieć jak się czuję itp. itd.
Implant jest zakładany w ręke, która się mniej używa, ja jestem praworęczna i implant mam w lewej ręce (wewnętrzna cześc ramienia).
Jak się będę czuć poinformuje po jakimś czasie.;-)
Podziwiam Cie Kasiulka ...ja chyba bym nie chciala tej metody wole jednak spirale 

T
tigger
Gość
kasiulka - fajnie, ze dobrze poszlo, daj znac jak bedziesz sie pozniej czula:-)
a na ile zakladaja ten implant?jest wyczuwalny pod skora?
a na ile zakladaja ten implant?jest wyczuwalny pod skora?
K
kasiulka0901
Gość
implant jest wyczuwalny, ale słabo.
implant zakłądająna 3 lata, ale można wyciągnąć wcześniej
implant zakłądająna 3 lata, ale można wyciągnąć wcześniej

M
Melanie
Gość
byłam zdecydowana na impant - spodobało mi się, ze to jest nowość
a ja lubię gadżety
poszłam wczoraj do gabinetu aby umówić się na wszep i...
przemiła pielęgniarka zaproponowała mi MIRENE - spirale z progesteronem
powiedziała, że w Mirenie jest mniej progesteronu i mniejszy procent Pań ma po niej krwawienia
dodała jeszcze, że łatwiej się ją wyciąga - w odróżnieniu od implantu
acha - no i Mirena jest na 5 lat ;-)
więc dałam się namówić i idę po Mirenkę 3 września :-)
w końcu przestanę trząść gaciami o wpadkę
biore tablety 1 składnikowe od porodu ale ile razy zapomniałam już o pigułce

co za stres...
byle do 3go

a ja lubię gadżety

poszłam wczoraj do gabinetu aby umówić się na wszep i...
przemiła pielęgniarka zaproponowała mi MIRENE - spirale z progesteronem
powiedziała, że w Mirenie jest mniej progesteronu i mniejszy procent Pań ma po niej krwawienia
dodała jeszcze, że łatwiej się ją wyciąga - w odróżnieniu od implantu
acha - no i Mirena jest na 5 lat ;-)
więc dałam się namówić i idę po Mirenkę 3 września :-)

w końcu przestanę trząść gaciami o wpadkę

biore tablety 1 składnikowe od porodu ale ile razy zapomniałam już o pigułce

co za stres...
byle do 3go

czarnula83
Fanka BB :)
ja tez chyba zdecyduje sie na plasterki. nie karmie malego cycem tylko butla wiec mysle ze plasterki to bedzie najodpowiedniejsza decyzja
Joanna_Z
Fanka BB :)
Melanie ja juz drugi miesiac mam Mirene i jestem zadowolona. Fakt przez pierwsze tygodnie krwawienie i plamienie bylo troche meczace, ale teraz okres jest malutki bezbolesny a to dopiero drugi miesiac. A czy ty karmisz jeszcze bo piszesz ze bierzesz tabletki jednoskladnikowe?
reklama
iskierka55
mama Alicji
Melanie ja mam Mirene już 3-ci rok i też jestem zadowolona, przed ciążą mialam inną spiralkę i wyciągnięcie jej zajelo 2 sekundy i nic nie bolalo, natomiast u mnie byl problem z zalożeniem pierwszej i Mirenę mialam zakladaną na śpiąco bezstresowo;-) U mnie na początku w momencie kiedy mialam mieć@ byly brązowe plamienia dwudniowe potem coraz mniej i krócej teraz nie mam @ wcale.
Podziel się: