• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Arytmia serca u plodu

reklama
Witam jestem w 13tyg, na prenatalnych lekarz stwierdził nierówne bicie serduszka. Czy ktoś się z czymś takim spotkał? Bardzo się martwię
Lekarz zalecił dodatkowe badania, np. echo serduszka? U mojego dziecka pojawiła się arytmia w 37tc, wady serca zostały wykluczone wcześniej, ponieważ w 26tc miałam właśnie echo serca płodu. Jako inne przyczyny arytmii (oprócz ewentualnych wad serca) lekarze wskazywali na infekcję w moim organizmie, która wpłynęła na pracę serca dziecka albo odwodnienie też mojego organizmu. Wylądowałam w szpitalu, ostatecznie okazało się, że to było odwodnienie. Mimo nawadniania kroplowkami arytmia nie mijała i w 38tc po rozpoczęciu akcji skurczowej zrobili cc. Córka po urodzeniu już nie miała arytmii. Serce jest zdrowe. Najważniejsze to wykluczyć wady genetyczne i wady serca. Ja robiłam nifty pro I echo serca. Dzięki tym badaniom przeżyłam w miarę spokojnie do tego 37tc.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry