reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

lux: to też zależy dlaczego wypadają, bo u mnie np. kilka razy przez lekką anemię i to tak leciłay, że myślałam, że zupełnie mi wszystkie wylecą :( I wtedy to od lekarza dostałam na receptę żelazo i coś tam jeszcze i dopiero zaleczenie anemii pomogło. Często trzeba wspomagać i od wewnątrz i z zewnątrz. Z tego co mogę polecić to:

- szampony i odżywki do wypadających włosów np. Dermena (dobrze działa, ale ciężko mi było po nim rozczesać włosy), Biowax, Radical (też ciężko po nim rozczesać włosy), Alterra (bardzo fajny, kupić można w Rossmanie), Green Pharmacy (był ok). Testowałam jeszcze inne i doszłam do wniosku, że u mnie dobrze sprawdzały się tańsze szampony i odżywki o prostym składzie, bez dziwnych składników. Testowałam szapony z wyższej półki, ale nie widziałam dużej różnicy.

- olejki do włosów np. amla, sesa, vatika czy khadi, które bardzo ładnie odżywiają włosy. Niektóre mają bardzo ziołowy zapach, więc nie każdy lubi, ale polecam, bo działają bardzo dobrze. Raz na tydzień robię sobie taką kurację, że nakładam na całe włosy i zmywam po kilku godzinach, albo nawet śpię z olejkiem i zmywam rano.

- witaminy i minerały (u mnie najlepiej sprawdził się merz special, ale podejrzewam, że większość ze składem opracowanym na ładne włosy i paznokcie będzie ok). Poprawę zauważyłam po ok. 2-3 miesiącach regularnego stosowania.

- dodatkowo: zmieniłam gumki do włosów, włosy płuczę letnią woda, a wcześniej była dużo cieplejsza, suszę chłodniejszym powietrzem suszarki i chyba tyle. Dużo rzeczy ma wpływ na kondycję włosów.

nessi: oj to niski ten cukier :| Jak rosołek? Dało radę zjeść?

kruczyca: ale ten czas leci :D świeta, potem trochę i już :D Wasz dzień ;)

karola: kropek się zadomowił na dobre :D I teraz on dyktuje warunki :D

luska: no to czekamy na efekty owulki :D
ja szampony mam przeciwłupieżowe i tansze i drozsze i odzywke w sprayu dove i kocham ja miloscia wielka i ona bardzo mi kondycje wlosow poprawila i jestem z niej zadowolna, ale wlasnie to wypadanie to jakis koszmar, po myciu garsciami je wyczesuje, az nieraz patrze i nie wierze, ze tyle wlosw moze wypasc na raz

reklama
Kruczyca hahahaha też bym się najbardziej z tego cieszyła :D
Ale będziesz pięknie wyglądać , ino nam się nie pochwal !

A dziewczyny czemu pecherzyki nie pękają ?

Bum czasem jak prolaktyna jest wysoka to blokuje owulacje ciezko jest to przewidziec hormony musza byc w miare w normie duzo jest tych czynnikow moj pekl w sobote
wieczorem mial 21 mm

kruczyca: hihi nie dziwię się. Przed ślubem to para ma niezły zapierdziel. A jeszcze jak każdy chce doradzić i wszystko wiedzieć i być na bieżąco to można dostać nie powiem czego :) Zakopane! Dawno nie byłam :D

lux: musisz potestować. U mnie to duża zmiana na plus była jak odstawiłam szampony i odżywki o dziwnych rozbudowanych składach. O i jak jedwab odstawiłam! Pamiętam, że dopóki go stosowałam to wszystko było ok, a jak odstawiłam to dopiero się zaczęło...nigdy więcej, nigdy. No ale każdy ma inne włosy i skórę. Inaczej reaguje.

xbum: to jest dobre pytanie :D Pewnie przyczyn jest dużo: leki, zaburzenia hormonalne, nieprawidłowy rozwój pęcherzyka w cyklu...różne.

aaaa i to ze jest owulacja to nie znaczy ze juz wszystko fajnie. Moze byc tak, ze pecherzyk peka ale nie dochodzi do zaplodnienia, bo jajeczko jest slabej jakosci. Tak sie czesto dzieje tez przy podwyzszonej prolaktynie- czyli albo pecherzyk nie peka, albo moze pekac ale i tak nic z tego nie wyjdzie bo jajeczko jest slabe. Duzo czynnikow ma na to wplyw, jak o tym czytalam to mozg sie lasuje, kiedy myslalam, ze w ciaze to sie zachodzi pyk i juz a tu wychodzi na to ze to wcale nie taka prosta sprawa;)

reklama
Dobra dzięki :D
Trochę głupie pytanie było , ale musiałam się upewnić :)

Edit : nie no moja szwagierka nie ma już pół roku i nie wiadomo z jakiej przyczyny ...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry