reklama

Beta Hcg 5dpo

Marszala

Zaciekawiona BB
Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy
13 grudnia straciłam ciąże w 8 tygodniu
12 stycznia pierwsza miesiączka po poronieniu , równo w 14 dniu cyklu owulacja ( byłam na wizycie u gina potwierdził pęcherzyk grafa 29mm gotowy do pęknięcia ) Cykle mam 28 dniowe
Przytulanko było 4 dni przed i 3 dni po owulacji ponieważ chcieliśmy zaczekać chwile przed kolejna ciąża .
Dziś 19dc , objawy jak w poprzedniej ciąży ( mdłości czułość na wszelkie zapachy ból w podbrzuszu wzdęcia i parcie na pęcherz )w ktorej testy pozytywne były już 5 dni przed miesiączka , test strumieniowy z cieniem kreski a beta z dziś z krwi to 3,69
Czy to możliwe zeby tak szybko zaczęła sie wytwarzać ? Zazwyczaj gdy ciąży nie było wynik był mniejszy niż 0,1 ….
Bede wdzięczna za opinie z Waszych doświadczeń
P.s. Mam nadzieje ze wszystko w miarę logicznie opisałam bo trzęsę się wewnętrznie jak galareta 😅

reklama
reklama
Zastanawiam się czy nie było podwójnej owulacji może jeden pęcherzyk pękł dzień czy dwa przed tym który widziałam u ginekologa ( czytałam ze to możliwe szczególnie po poronieniu ) co wskazywało by na 7dpo a nie 5dpo … to czekanie na powtórkę bety to tortury 😞
Wiem ze teraz to moze trudne ale na ta chwile nie obraz sie ale to co piszesz jest bez sensu . Test plywkowy o czulosci 10 pozytywny a beta we krwi nie cale 4 . Poczekaj chociaz te 2 dni jeszcze I wtedy powtorz bete z krwi

Mógł być fałszywy.
Dziewczyny serio ? Ja nie pytam Was czy test fałszywy bo po to robiłam z krwi , tylko czy którejś zaczęła kiełkować beta hcg tak szybko , normalnie kiedy nie było ciąży była zawsze mniejsza niż 0.1 teraz brakuje niewiele do granicy ciąży laboratoryjnej bo ona rośnie od zera w ciąży … myślałam ze są tu doświadczone kobietki w tej kwestii

widze ze mała wiedza w temacie
Chyba Twoja. Jeśli Twoja beta wynosiła 3 to jest negatywna, więc pytam jak może wyjść pozytywny test z sikanca skoro beta jest wiarygodniejsza?
Wynik poniżej 5 oznacza brak ciąży. Tak samo objawy nie są realne przy takiej becie.🙈
Ja miałam mega bladą kreskę przy becie 26. Gdzie jej na pierwszym rzut oka nie było widać.

Dziewczyny serio ? Ja nie pytam Was czy test fałszywy bo po to robiłam z krwi , tylko czy którejś zaczęła kiełkować beta hcg tak szybko , normalnie kiedy nie było ciąży była zawsze mniejsza niż 0.1 teraz brakuje niewiele do granicy ciąży laboratoryjnej bo ona rośnie od zera w ciąży … myślałam ze są tu doświadczone kobietki w tej kwestii
Jesli wiesz lepiej , I masz pewnosc ze jestes w ciazy to po co pytac o rady ? Nikt ci nie napisze przy takich wynikach jestes w ciazy ,jest super . Kazda ci napisze ze narazie beta jest negatywna ale zebys powtorzyla za pare dni

No wybacz, ale tyle razy ile byłam w ciąży to nigdy bety nie miałam poniżej 5 a mimo to bylam w ciąży. Jak mi ostatnio wyszedł cień cienia, który widzialam ja to moja beta wynosiła już ponad 5.

reklama
Chyba Twoja. Jeśli Twoja beta wynosiła 3 to jest negatywna, więc pytam jak może wyjść pozytywny test z sikanca skoro beta jest wiarygodniejsza?
Wynik poniżej 5 oznacza brak ciąży. Tak samo objawy nie są realne przy takiej becie.🙈
Ja miałam mega bladą kreskę przy becie 26. Gdzie jej na pierwszym rzut oka nie było widać.
Pytanie jaki test zrobiłaś to raz . Co do objawów to wybacz ale w poprzedniej ciąży 7dpo wiedziałam już ze jestem bo nie mogłam znieść zapachów i miałam ogromne mdłości i szereg objawów które mam teraz . Nie są urojone gdyż średnio chciałam zajść w ciąże tak szybko po stracie . Stad monitorowanie owulacji u gina . Co do testów płytkowych . Jeśli test ma wyczuwalnowc 10 jednostek jak pink to kredka będzie ciemna . Tak wiec przy połowie czy 5 będzie bladowidoczna. Więcej polemiki na temat diagnostyki chyba nie ma sensu … bo nie o to pytałam :)))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry