reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta hcg w 23dc

milena28

Początkująca w BB
Hej,
Dziś 23dc zrobiłam betę hcg i wynik <0,10, staramy się od 6 miesięcy i niestety nic, raz doświadczyłam ciąży biochemicznej. Czy ten wynik w 23dc jest wiarygodny? Cykle ostatnio miały 28 dni, 26 dni, 25dni. W tym miesiącu zauważyłam śluz owulacyjny późno bo 28-30 września (okres 10 wrzesnia)
Strasznie mi przykro z powodu takiego wyniku :( Czekam jeszcze na wynik progesteronu..

reklama
Hej,
Dziś 23dc zrobiłam betę hcg i wynik <0,10, staramy się od 6 miesięcy i niestety nic, raz doświadczyłam ciąży biochemicznej. Czy ten wynik w 23dc jest wiarygodny? Cykle ostatnio miały 28 dni, 26 dni, 25dni. W tym miesiącu zauważyłam śluz owulacyjny późno bo 28-30 września (okres 10 wrzesnia)
Strasznie mi przykro z powodu takiego wyniku :( Czekam jeszcze na wynik progesteronu..
Nie jest. 🙂 Bez owulacji potwierdzonej monitoringiem można tak naprawdę tylko spekulować kiedy ona była. Najwcześniej badałabym betę 10dpo. Za wcześnie zbadałaś.

Właśnie przyszedł wynik progesteronu 5,55mg/ml
Progesteron należy zbadać 7 dni po owulacji. Wracamy do punktu wyjścia - nie wiemy kiedy była owulacja.
Jeśli frustrują Cię kolejne nieudane cykle to polecam chociaż kilka razy przejść się do ginekologa na monitoring. 🙂

Ok, tu się dzieją same dziwne rzeczy. Do brzegu:
- nie sugerujemy się śluzem jako wyznacznikiem czegokolwiek (ja śluz jak białko jaja miałam nawet w dzień okresu);
- nawet jeśli by to coś oznaczało to to, że robisz betę 3 dni od tego czyli... bez jakiegokolwiek sensu;
- jesteś pewna, że mogłaś mieć nawet tę owulację w 20dc? Jeśli masz cykle 25, 26 i 28 dniowe? To znaczy, że masz fazę lutealną jaką? Max 10-dniową...?

Ok, tu się dzieją same dziwne rzeczy. Do brzegu:
- nie sugerujemy się śluzem jako wyznacznikiem czegokolwiek (ja śluz jak białko jaja miałam nawet w dzień okresu);
- nawet jeśli by to coś oznaczało to to, że robisz betę 3 dni od tego czyli... bez jakiegokolwiek sensu;
- jesteś pewna, że mogłaś mieć nawet tę owulację w 20dc? Jeśli masz cykle 25, 26 i 28 dniowe? To znaczy, że masz fazę lutealną jaką? Max 10-dniową...?
Mogłam mieć owulację tradycyjnie około 14 dnia cyklu bez objawów stąd badania dzisiaj

reklama
Tak z obserwacji wynika ze mam krótka fazę lutealna poprzednio okres 16 sierpnia 28 sierpnia pozytywny test owulacyjny a okres przyszedl 10 września

Do góry