reklama

Beta hcg.

29.11. Robiłam betę hcg. Wynosiła ona 213,3 mlu/ml . Dzis,tj. 3. 12. Powtórzyłam badanie i wartość wyniosła 395,3 mlu/ml. Przeczytałam, że jest to zdecydowanie za mało. Czy jest jakaś szansa ze wszystko z ciążą będzie w porządku?

reklama
Rozwiązanie
Hej dziewczyny :) jestem w 10 dniu po owulacji. Pierwsza betę zrobiłam 2.01 wyszła ponad 596 drugą zrobiłam po 48h czyli dziś rano i wyszła już 1558 czy takie wyniki mogą świadczyć o ciąży mnogiej? @ powinnam dostać dopiero za 2 dni.
Raczej obstawiałabym ciążę pojedyńczą. Wynik nie jest jakoś mega wysoki po tych 48 h.
reklama
Ja nigdy nie powtarzalam bety. Jakoc lepiej sie nie stresowac i nie nakrecac. Zawsze robilam tylko raz by potwierdzic ciaze. Czy lekarz cos mowil dlaczego kazal Ci zrobic betę? Bylo cos widac na usg? Malo inf podajesz. Trzymam kciuki za Ciebie. I pamietaj ze bol brzucha w 1 tr jest częsty.

Niestety na usg nie było nic widać więc lekarz skierował mnie na betę. No i właśnie to są te moje dwa wyniki :( kolejną wizytę mam w czwartek

Hej dziewczyny :) jestem w 10 dniu po owulacji. Pierwsza betę zrobiłam 2.01 wyszła ponad 596 drugą zrobiłam po 48h czyli dziś rano i wyszła już 1558 czy takie wyniki mogą świadczyć o ciąży mnogiej? @ powinnam dostać dopiero za 2 dni.

10dpo to nawet ta pierwsza jest bardzo wysoka. Co do drugiego pomiaru to moze swiadczyc o ciazy mnogiej, ale wcale nie musi. Nie czytaj za duzo, bo pisza ze jak za maly przyrost zle, za duzy zle... Poczekaj na wizyte, nie ma co z tego wrozyc i sie denerwowac. Bedzie ok, wazne ze przyrasta :)

Szczerze to się nie denerwuje i też nie czytam chciałam tylko zapytać co sądzicie o tym [emoji16][emoji16] a wizytę mam 17.01
10dpo to nawet ta pierwsza jest bardzo wysoka. Co do drugiego pomiaru to moze swiadczyc o ciazy mnogiej, ale wcale nie musi. Nie czytaj za duzo, bo pisza ze jak za maly przyrost zle, za duzy zle... Poczekaj na wizyte, nie ma co z tego wrozyc i sie denerwowac. Bedzie ok, wazne ze przyrasta :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry