reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Beta HCG

angelina3004

Zaciekawiona BB
Witam
Cykle 32 dniowe. Pierwszy raz spotkałam się z takimi objawami w cyklu. Min. Ogromny ból piersi , mdłości ,ból podbrzusza różny raz mocniej raz mniej bardziej taki falujący. Ze względu na to że nigdy tak nie miałam wczoraj 29 DC zrobiłam beta HCG i niestety wyszła równo 1 mIU/ ml 💔🥺 dziś mam jeszcze bardziej bolące piersi do tego doszedł ból głowy. Na miesiączkę się nie przepowiada bo zawsze miałam tzw suchość teraz tak nie mam a wręcz przeciwnie . Nie wiem kiedy miałam owulację bo nie sprawdzałam. Próbowałam umówić się na szybszą wizytę do ginekologa ale najszybszy termin 24 lipca. Czy ta beta jest jednoznaczna ?? Dzwoniłam do ginekologa to powiedział żebym powtórzyła betę za 2 dni bo mogłam mieć owulacje 21 DC i wczorajsza beta mogła być za wcześnie zrobiona bo było dopiero 9 dpo. I teraz już sama nie wiem czy jest sens powtarzać. Dzisiaj się naprawdę mega okropnie czuję.

Ostatnia edycja:
reklama
To czy sucho czy nie to raczej bym się nie kierowała. Jeśli chcesz być pewna to powtórz.
Ginekolog powiedział że owulacja mogłam mieć nawet 21 DC i że 9 dpo rzadko beta potwierdzi ciążę. Że dopiero 10-11 dpo powinno się robić. dlatego nie wiem właśnie czy powtórzyć za 2 dni 🥺

Ginekolog powiedział że owulacja mogłam mieć nawet 21 DC i że 9 dpo rzadko beta potwierdzi ciążę. Że dopiero 10-11 dpo powinno się robić. dlatego nie wiem właśnie czy powtórzyć za 2 dni 🥺

Jeśli uważasz, że ciąża jest możliwa to zawsze warto powtórzyć chociaż jednym takim w miarę objawem jest brak miesiączki, wiele bóli ma podłoże po prostu związane z zmianą poziomu hormonów. W cyklu w którym zaszłam w ciążę czułam się jak na okres, dosłownie.

Zbadaj sobie przy okazji progesteron. Bo to on może odpowiadać za Twoje dolegliwości.
Wiem wiem właśnie. Co prawda w pierwszej ciąży miałam identycznie jak teraz tylko zamiast bólu piersi miałam wymioty. I też wtedy test miałam i bęte negatywną i dopiero tydzień po spóźnionej miesiączce dowiedziałam się że jestem w ciąży. Ginekolog mówił że po prostu bardzo wolno hormon rósł. Poczekam do dnia miesiączki

Wiem wiem właśnie. Co prawda w pierwszej ciąży miałam identycznie jak teraz tylko zamiast bólu piersi miałam wymioty. I też wtedy test miałam i bęte negatywną i dopiero tydzień po spóźnionej miesiączce dowiedziałam się że jestem w ciąży. Ginekolog mówił że po prostu bardzo wolno hormon rósł. Poczekam do dnia miesiączki

Jeśli nie wiesz kiedy była owulacja, nie wiesz czy badałaś w 9dpo.
Możesz zrobić inaczej, to liczy się bodajże 14 dni od stosunku i wtedy robi się test ciążowy.

reklama
Ok przeczytałam i Twój starszy post. No tak. Jeśli miałaś owulacje tak jak wspominałaś że zazwyczaj masz od 14 do 16 dc, to test z krwi powinien wyjść. Z moczu bladzioch ale by był.

Jeśli jest serio 9 dpo to jest to za wcześnie na test, a na wizytę u lekarza no tym bardziej.

Do góry