• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Beta spadła, a potem wzrosła - miała któraś tak?

Hej dziewczyny,

Zwykle nie piszę na forach, ale szczerze mówiąc już sama nie wiem, co myśleć i może któraś z Was miała podobną sytuację.

Ostatnia miesiączka była u mnie regularnie (29.04.2026). Według wyliczeń jestem już kilka dni po terminie okresu.

Moja historia wygląda tak:

19.05 - beta hCG 6,6
21.05 - beta hCG 34,2
23.05 - beta hCG 46,0
25.05 - beta hCG 33,9 (spadek)

Po wyniku z 25.05 lekarz uznał, że najprawdopodobniej jest to ciąża biochemiczna. Na USG nic nie było widać, ale beta była bardzo niska, więc wiadomo było, że i tak nic jeszcze nie powinno być widoczne.

Psychicznie przygotowałam się już na poronienie i czekałam tylko na krwawienie. Tyle że...

Krwawienie do dziś się nie pojawiło. Nie mam plamień. Mam tylko od czasu do czasu lekkie pobolewania jak przed okresem.

Przez cały ten czas robiłam codziennie rano testy ciążowe z tej samej firmy, z tego samego opakowania. Nie były bardzo ciemne, ale też nie robiły się jaśniejsze. Wręcz miałam wrażenie, że bardzo powoli ciemnieją.

Dzisiaj (30.05) zrobiłam kolejną betę i wyszła 83,8.

Progesteron:
19.05 - 9,37
21.05 - 16,90
23.05 - 15,64
25.05 - 11,53
30.05 - 14,47

I teraz kompletnie nie wiem, co o tym myśleć.

Jeszcze kilka dni temu byłam przekonana, że to już koniec, a dziś beta jest ponad dwa razy wyższa niż 5 dni temu.

Czy któraś z Was miała podobną historię? Jak to się u Was skończyło? Zdrową ciążą, ciążą biochemiczną, a może pozamaciczną?

Będę wdzięczna za każdą odpowiedź, bo mam totalny mętlik w głowie.

reklama
Miałam podobnie beta byla 83, pozniej spadla do 40, potem znowu wzrosła do 92. Dość długo sie to ciągnęło, ale w końcu spadla do 2. Musisz kontrolować co kilka dni. U mnie to raczej byl dziwny biochem. U Ciebie tez wartosci nie przekraczają 100, wiec podobnie.

Miałam podobnie beta byla 83, pozniej spadla do 40, potem znowu wzrosła do 92. Dość długo sie to ciągnęło, ale w końcu spadla do 2. Musisz kontrolować co kilka dni. U mnie to raczej byl dziwny biochem. U Ciebie tez wartosci nie przekraczają 100, wiec podobnie.
Taka niepewność jest najgorsza... byłam przygotowana na całkowity spadek a tu cos takiego

Drugi przytost już był poniżej normy. A wzrost z 30 do 80 w 5 dni to też jest zbyt nisko.
Ja bym na nic nie liczyła. Kontroluj tylko betę, oby szybko zaczęła spadać

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry