reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Dziewczynki chłopczyki,wszyscy kochani:-) a ja myślałam przy Matku,ze będe mieć drugą dziewczynke,zresztą ino Merry mi mówiła,ze to bedzie chłopiec no i jest.Z chłopcami jest o tyle gorzej że to nie ubierzesz tak słodko jak dziewczynki sukieneczki i tym podobne.Za to napewno chłopcy sa większymi cycusiami niz dziewczynki,jak jestem rano w domu to Matek kładzie się na mnie i tak sobie leży z uśmiechem-to mu pasuje:-D.
Merry gratulacje jeszcze raz siostrzenicy mąż chyba bardzo dumny bo to wkońcu jego chrześniaczka,a jak dziewczyny nie nudzą się na tym hotelu-zajob piekny macie.Zdrowia dla dziewczyn:tak:.
Evcia wyłaz szybko z tego szpitala zdrówka:happy2:
Ivett
ja Angelike i Matka szczepiłam tą skojarzoną za 120zł mniej ukłuć dziecko nie gorączkuje nie jest jakies ospane,poprostu lepiej przechodzą:tak:.Na rotawirusa tez bym szczepiła bo to djabelstwo i szkoda dziecka(mi niestety nie udało się zastrzepic bo oboje w czasie tego szczepienia byli chorzy) a co do innych szczepień to u nas w ośrodku była pielęgniarka,która jeszcze mnie szczepiła jak byłam mała i ona zawsze powtarzała,że choroby które dzieci powinny przejść(modne szczepienie na ospe) nie powinno sie szczepić a co do pneumokok to jest tyle tych odmian,ze w sumie nie wiadomo którą by była potrzeba szczepić.Kubuś to juz konkretny facet z ta wagą;-)

reklama
Agusia ja też szczepiłam tą skojarzeniową 3 razy po 120 zł małe mniej kłucia miały no i ponoć lepsza ochrona co też wg mnie pic na wodę no ale może. Co do rotawirusa nie wgłębiałam się wcześniej w szczegóły ale po tym jak Patka miała już 3 razy grypę żołądkową i wszystkich nas to wymęczyło teraz bym się nie zastanawiała. Ale decyzja należy do was, kasowo koszmar, ale plusy z tego są wiec może pogadaj z lekarką jak masz jakąś fajną może doradzi.
No a ja dalej zapi... dziś było lepiej bo już przed 10 byłam w sklepie szkoda mi dziewczyn bo cały czas gonimy rano je mąż przywozi do mnie na hotel sprzątają ze mną póxniej jak ja do sklepu to jadą do domu a póxniej znowu jedziemy na hotel i jesteśmy w domu na kąpiel więc cały dzien leci. A one jak one gonią po ogrodzie u rodziców nudzą sie bo Majki nie ma i nie mają się z kim bawić za to gosci zaczepiają i opowiadają swoje historie.

Dziewczyny, ale jaja! Przyszla pielegniarka ze potrzebuje jedna chetna kobite na gore bo kamerzysta przyjechal z tv. Wzieli mnie bo mam najstarsza ciaze. Zrobili mi usg- moj dzidzius bedzie w tv :-D na tvp katowice o 18 a moze nawet teleekspres/ panorama. Przy tej okazji dowiedzialam sie ze dzidzia wyglada na dziewczynke! Tak wiec jak bedziecie sie nudzic to mozecie zobaczyc. Promuja szpital w Zywcu bo chca wybudowac nowy szpital.

eevciaa - no to super będziesz w telewizji - może mi się uda zobaczyć:-)

dziewczyny a co do szczepionki - to wyczytałam i wypytałam bo akurat mam koleżankę pielęgniarkę co robi szczepionki dzieciom i akurat miałam okazję dzisiaj z nią się spotkać ,ze to chodzi tylko o ilość wkłuć - jest to taka sama szczepionka jak ta niepłatna - to jest naciąganie ludzi na kasę:szok:
Tak samo po tej szczepionce mogą być takie same powikłania i gorączka itp.Po prostu nie są refundowane te 3 w 1 i dlatego trzeba dopłacać bo są droższe,bo wbijają dzieciuszkowi raz a nie trzy razy ale działanie takie samo:-)

Ivette no właśnie o to mi chodziło... nie ma jak informacja z pierwszej ręki... Ja znów rozmawiałam ze znajomym, którego znajomy ma do czynienia ze szczepionkami na pneumokoki i powiedział , że ilość zachorowań przed wprowadzeniem na rynek tej szczepionki i po jej wprowadzeniu nie zmieniła się znacząco... po porostu kiedyś tej szczepionki nie było i nie mówiło się o zachorowaniach.... Więc wychodzi na to, że to kolejny pic na wode...
Eevciaa... szkoda, że nie mam telewizji regionalnej ale będę wypatrywać Was w Teleekspresie... a może potem online poszukam wiadomości z regionu...

Evcia widziałam dzidziol pierwsza klasa, a mamcia jaka uśmiechnięta:-D
Ivett a ja jednak polecam Ci zapoznać się z składem tych szczepionek ja ten temat troche przerobilam bo jak Jaś był malutki trwała głośna debata przeciwników i zwolenników szczepień. U nas rodzina lekarska i wszyscy się opowiedzili za skojarzonymi. Nie ma co pochopnie tak ważnej decyzji podejmować, ale jak dla mnie to nasz NFZ w ramach kontraktu straszny szit zapodaje we wszystkim
Agusia ja na pneumokoki na razie nie szczepiłam, jak dla mnie strasznie duzo tych szczepionek w ciagu tych 6 miesiecy:baffled:

Masakra, jak ja wygladalam, ten glupi usmiech hehehe. Moja dzidzia za to cudnie. Za jakies 2godziny wychodze do domu. Odpoczelam troche, poznalam fajne kobitki i czas wracac do normalnosci. Chyba dzis nie bede mogla wypuscic malej z rak, bede tulic i tulic. Dziewczyny, ile kosztuje polozna do porodu? Jest w ogole konieczna?

hanah ja się nie upieram , tylko tak słyszałam , a jeszcze mi czas do tego żeby wybierać:-)
poza tym nie każdego na to stać:szok:

kiedyś szczepiono tylko zwykłymi na kase co teraz jak urodziłam córe i nie było żadnego problemu:-) a przecież jakby była ta szczepionka szkodliwa ta darmowa to by nie szczepili:-)

jeśli chodzi o pneumokoki również - nie każdy sobie może pozwolić na taki wydatek - i tutaj też to samo - kiedyś nie szczepili a też dzieci chorowały tak damo jak dzisiaj.

evciaaa - ale miałaś nawet makijaż widzę;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cholera musze obejżeć ten program bo siora mi mówiła ze wpadł wczoraj do niej na salę jakiś facio z telewizji i ją kręcił i Kajusię a ona z całego tego zamieszania nawet nie zapytała gdzie to będzie ale może faktycznie się tam znalazła. Zaraz pooglądam.
No i jest coprawda z 5 sek ale siostrzenica ma debiut w telewizji to ta co ją ta blondynka trzyma za rekę.
Eevcia a ja myślałam że ty w Bielsku leżysz a ja tam gonię do siory to bym ci chociaż pomachała.
No i dzwoniłam teraz jej powiedzieć i wychodzi jutro do domu i cieszy się nie wiem z czego.
Spadam bo towar dojechał.

Ostatnia edycja:
Do góry