reklama

Blagam o pomoc autyzm

AleksandraW

Początkująca w BB
Jestem 27 mamą 1.5 rocznego Szymka
Miesiąc temu zaczęliśmy chodzic z synem do lekarza bo syn nie chce jesc nie reaguje na imie nie wybudza się przy głośnych hałasach, poszliśmy do Neurologopedy okazało się że ma skrócone wędzidełko 1 stopnia czekamy na podciecie czas czekania 3 miesiące,
Pani neurologopeda skierowała nas do Neurologa, Otorynolaryngologa, okulisty, i na rehabilitację ze względu na szpatowosc nóżki
Pierwsze spojrzenie na syna podejrzenie autyzmu laryngolog tak samo ze widzi zachowania autystyczne szukaliśmy wszedzie i znaleźliśmy lekarzy prywatnie w tym znaleźliśmy poradnie czy też ośrodek w Opolu który nazywa się "jednym słowem" pierwsza wizyta to konsultacja ale potem diagnoza 1100 zł mamy też dużo innych lekarzy na których prywatnie nas nie stać a na nfz kolejki są kosmiczne. Dlatego przychodzę do was z prośbą pomocy założyliśmy zbiórkę jeśli byście byli tak mili i spróbowali pomóc to nie jest duża kwota, ale u nas niestety pracuje tylko mąż

reklama
Proszę się udać do poradni psych-pedagogicznej. Wówczas cała diagnoza jest darmowa. Tam robią cały pakiet, a oczekiwanie zależy zapewne od regionu ale wynosi około miesiąc.

Rok czasu na wizytę u pedagoga i psychologa w ppp? To u nas jest podobno ciężko, a czas oczekiwania na pierwszą konsultację nie przekracza dwóch miesięcy.
Dzwonilam na katowice opole Kraków wszedzie i termin jeden z nfz nam zaśpiewali koniec tego roku jedni na 15.10.2025 ... a inni max 6 msc czekania
A gdzie dzwoniłaś, do jakich poradni? Mogę podpytac w pracy jak sytuacja w tym rejonie wygląda. Myślę, że uda się znaleźć wcześniej.
Śląskie centrum rozwoju to napewno,
Focus, na Łętowskiego i jeszcze gdzieś ale tyle tego było ze nie chce mi sie juz szukac bo pierwsze co czytam opinie jak mam gdzieś się umawiać.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry