reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Bledny test ?

To zrób takie zdjęcie, żeby bylo ją widać, bo to takie mało realne, ze Ty ją widzisz, a aparat nie łapie. Już nie robmy cudów, że zdjęcia takie wychodzą.

Jakby to byla ciąża z poprzedniego cyklu to mialabyś teraz jakis 6/7 tydzień, to lekarz by widzial zarodek z sercem na USG.
No nie do końca bo w poprzedniej ciazy zarodek i serce widziałam dopiero w 9 tc ...
Zdj wychodzi takie jakie wychodzi nie da się innego zrobic bo nie łapie mi aparat drugiej kreski...

reklama
No nie do końca bo w poprzedniej ciazy zarodek i serce widziałam dopiero w 9 tc ...
Zdj wychodzi takie jakie wychodzi nie da się innego zrobic bo nie łapie mi aparat drugiej kreski...
Tak czy inaczej beta w tym momencie powinna być dobrze ponad 1000, więc mialabyś wielką gruba krechę na tym teście.
A Ty tu masz domniemaną kreskę, a tamte negatywy 🤷‍♀️ chociaż ja dalej będę twierdzić, że tam żadnej kreski po prostu nie ma.

Czyli nie ma szans na to, że to ciąza z poprzedniego cyklu.

No wy nie widzicie moze 2 kreski ale ja mam test przed sobą i kreske widzę gołym okiem...
Ja zawsze testowałam wcześnie. Każda moja ciąża zaczynała się od cienia cienia i ducha. Ale tu naprawdę nic nie widać...
A już na pewno nie "wyraźną kreskę" jak to określiłaś.
Serce w każdej ciąży zaczyna bić ok 5+6 do 6+1 tc.
Ciąża mogła być młodsza, albo wcześniej nie było robione usg.
Tak czy siak. Zanim serce i zarodek, to wcześniej powinien być widoczny na usg chociaż pęcherzyk w macicy lub pogrubione endometrium.
Masz wątpliwości? Idź na betę. Ale szanse są nikłe... żeby nie powiedzieć- bliskie zeru.

To że lekarz ma słabe umiejętności i lub sprzęt nie zmienia faktu, że serce zaczyna bić ok 18-19 dni po zapłodnieniu, gdy zarodek ma 3mm (ok. 6tc)

Ja też pierwszy raz widziałam bijące serce w okolicy 8-9tc, ale nie zmienia to faktu że zaczęło bić dużo wcześniej tylko inni lekarze nie potrafili tego zobaczyć

Moje testy z 5tyg ciąży - beta robiona w kolejny dzień 4341. U lekarza byłam na potwierdzeniu w 7tyg.
Tak jak piszą dziewczyny na USG lekarz już by zauważył zarodek i serduszko by biło.

Załączniki

• IMG_20250507_105922.jpg
    IMG_20250507_105922.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 40
reklama
Do góry