reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja tez magne b6. Dziewczyny z tym częstym podmywaniem, to nie za dobrze, bo sie wyplukuje naturalne środowisko, co sprzyja infekcjom. Moja ginka mowi, żeby rano i wieczorem płynem do higieny intymnej i ewentualnie po grubszej sprawie i to w zupełności wystarczy. Ja tez zmieniam często wkladki, leze w bokserkach bawelnianych i spodniach, od wieczorka tylko w bokserkach. Rano po prysznicu leze sobie w szlafroku jakas godzinę, dwie bez majtek, żeby byl przewiew ;)
Macie racje z tym, ze jak sie robi bezpieczniejszy czas, to juz po prostu łatwiej troszkę więcej sie ruszać. Ja leze jeszcze większość czasu, ale wstaje juz do obiadu i cos tam sobie wezme z kuchni, jak potrzebuje, wiec wychodzi jakieś 15 min więcej ;)
Niestety nle za bardzo mogę surowe owoce ze względu na zgagę :( ale staram sie jeść jal najwięcej pietruszki natki, maz mi piecze paprykę, bo taka lepiej wchodzi, pije koktajle na bazie owoców i mleka migdałowego, no jestem uzależniona od awokado! Pije sporo wody, rooibosa, rumianku i melisy. Staram sie jak najzdrowiej, ale wiadomo, ze sie chce słodkiego czasem ;) maz dzis oddal krew i przyniósł 8 czekolad - jak żyć? ☺

8 czekolad, matko, kazałabym zabrać to z zasięgu mojego wzroku bo to by była dla mnie z góry przegrana walka:) tez pije dużo melisy, rumianku i rooibosa, a awokado czasem nawet codziennie jak mnie najdzie:) w pierwszym trymestrze jadłam codziennie bo mnie po nim nie mdlilo. Wtedy ze względu na mdłości to jadłam tylko mandarynki, zupę pomidorowa i sałatkę z awokado i pomidorami... dobrze, ze już te mdłości chociaż minęły bo to było straszne.

8 czekolad, matko, kazałabym zabrać to z zasięgu mojego wzroku bo to by była dla mnie z góry przegrana walka:) tez pije dużo melisy, rumianku i rooibosa, a awokado czasem nawet codziennie jak mnie najdzie:) w pierwszym trymestrze jadłam codziennie bo mnie po nim nie mdlilo. Wtedy ze względu na mdłości to jadłam tylko mandarynki, zupę pomidorowa i sałatkę z awokado i pomidorami... dobrze, ze już te mdłości chociaż minęły bo to było straszne.

Ojeny ja nie mialam mdlosci, ja po prostu regularnie haftowałam, to bylo straszne. Nie wymiotowałam tylko po sucharkach i wodzie. Jeny nawet nie chce tego wspominać. Kiedys poszłam z kumpela do knajpy, wziwlam sobie taka zupe ryzowo-cytrynową z mlekiem kokosowym. Ledwo dobiegłam do toalety, a kelner za mna, przepraszal, ze ro świeże wszystko i w ogóle ;P biedak!

Agula, to współczuje:) ja tez haftowałam ale nie aż tak. Głównie podczas mycia zębów, od razu miałam odruch wymiotny wtedy. No i jak jakiś smród poczułam czyli np zapach proszku do prania wystarczał :) a mdłości miałam od rana do nocy i zmuszalam się do jedzenia...nie ma co, cudowny czas:)

Agula, to współczuje:) ja tez haftowałam ale nie aż tak. Głównie podczas mycia zębów, od razu miałam odruch wymiotny wtedy. No i jak jakiś smród poczułam czyli np zapach proszku do prania wystarczał :) a mdłości miałam od rana do nocy i zmuszalam się do jedzenia...nie ma co, cudowny czas:)

taaaa ja ryczałam, żeby to sie skonczylo, mdlosci tez od rana do nocy i wymioty kilka razy dziennie brrrr...jak jechałam do pracy, to kilka razy sie po drodze na poboczu zatrzymywałam, a mam z 6-7 km.

Ja raz obrzygalam własnego psa...u mnie to ustało równo od 13 tc. Wielka ulga to była...współczuje babkom, które to maja przez cała ciąże. Moja koleżanka miała do końca i wyladowala przez to w szpitalu bo to już zaczęło być groźne i dla niej i dla dziecka...

Ja raz obrzygalam własnego psa...u mnie to ustało równo od 13 tc. Wielka ulga to była...współczuje babkom, które to maja przez cała ciąże. Moja koleżanka miała do końca i wyladowala przez to w szpitalu bo to już zaczęło być groźne i dla niej i dla dziecka...

Padłam ;) pies to przyjął z godnoscia?
u mnie tez idealnie w 13 tc sie skonczylo, nie chce nawet myśleć co przeżywają dziewczyny, które maja tak cały czas :(

Jak tak Was czytam to stwierdzam ta ciąża dla mnie łaskawa jest ;) ani mdłości ani haftowania ani zachcianek ... Ok w ostatnich 2tyg słodkie chodzi za mną.. dziś ja spojrzałam na siebie to na twarzy taki pucus jestem ze szok ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój pies-suka jest wyrozumiała na szczęście :) jest cała biała wiec ją musiałam wykapać:) z takich niefajnych dolegliwości to ja jeszcze mam ...czerwoność na twarzy... No nie wiem jak to inaczej nazwać:) ostatnio zaczęły mi krwawić trochę dziąsła przy myciu zębów. Czekam z utęsknieniem na hemoroidy ;)

Do góry