reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej, to i ja się zamelduje z nowościami - dziś wzięli mnie spontanicznie na usg ku mej radości... mały leży główka w dół - tak ze nie widać wogole rozwarcia i nie da się tego ocenić nie zapytałam czy to dlatego ze jest tak super nisko czy poprostu tak się ułożył chwilowo a korci mnie to Wiecie może ? Łożysko chyba z przodu zaczyna być No ale na szczęście młody ma już 1.505kg wód trochę ubyło ale w normie ...

No a w dodatku najpierw limonkowy mleczno galaretowa wydzielina a następnie zielona galareta... położne twierdzą ze to od pessara ale nie chce mi się wierzyć coś ...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Hej, to i ja się zamelduje z nowościami - dziś wzięli mnie spontanicznie na usg ku mej radości... mały leży główka w dół - tak ze nie widać wogole rozwarcia i nie da się tego ocenić nie zapytałam czy to dlatego ze jest tak super nisko czy poprostu tak się ułożył chwilowo a korci mnie to Wiecie może ? Łożysko chyba z przodu zaczyna być No ale na szczęście młody ma już 1.505kg wód trochę ubyło ale w normie ...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
No to super kochana . To juz mały wcale nie taki mały . Rosnie kawaler [emoji8][emoji8][emoji8]

Agula, to dobre wieści, ciesze się :) Młody to kawał chłopa wiec cos czuje, ze faktycznie masz szanse na cc. Szczególnie jeśli jeszcze z tydzień nie będzie chciał wyjść i będzie dalej rósł:) Może to i lepiej, może los za ciebie sam zadecyduje ;) W każdym razie wyjdzie albo go wyciągną już naprawdę niedługo ;)

@Kathleen006 a tak się martwiłaś że mały nie rośnie. A widzisz jak teraz szybciutko przyspieszył? Co do tej wydzieliny to ja też przy tamtej bakterii miałam taką wydzieline gestą, jakby galaretowatą i taką ani nie żółtą ani nie zielona... Teraz przy luteinie mam prawie białą ale bardzo wodnista. Ważne że cię zbadali i sama już jesteś dużo spokojniejsza.
@Madzien1234 ja będę mieć usg 12 i też sie już doczekać nie mogę. Żeby chociaż młody się w normach mieścił i nie był za mały...

Dzieki kochane. Dzis w ogole gadałam z położna i ona mi powiedziała, ze jeśli chodzi o wczesniaczki, to silniejsze sa dziewczyny, dają rade przy niziutkiej masie urodzeniowej. Chłopaki najlepiej, jak maja ok 2 kg. No i kolejna, ktora mowila o tym magicznym 32 tyg, ze wtedy szanse na zdrowe życie są ogromne. Chociaż jej córka ( tej poloznej) urodzila nagle w 29 tc i wszystko super z Małym, strachu sie najedli, ale teraz to zdrowiutki 5-latek, podobno wygadany, ze ho ho ;)

reklama
Do góry