reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Kurcze czytacie mi w myślach, dziś zamówiłam łóżeczko i zastanawiałam się nad materacem :D myślałam o piance lateksowej, ta gryka mnie przeraża kiedyś słyszałam o robalach zalęgłych w niej :o
My dziś mamy dzień stawiania brzuszka i wiercenia małego. Macie też takie kumulacje kopnięć? Kurcze mój tak wariuje, że aż cały brzuch mi chodzi- najgorsze są takie ruchy jak by nogą jak w tej reklamie niespokojnych nóg.. nie jest to takie pojedyncze kopnięcie a cała seria bardzo szybkich- przeraza mnie, że takie małe dziecko może się tak szybko ruszać i kopać? Dziwne to jest :o

Taaak ja juz miałam piękne chwile kiedy Zuza ruszala się płynnie i spokojnie. Dzis po badaniu usg kopie jak za starych czasow. Wsadza te male raczki wszedzie, odpycha sie od łóżka kiedy ja muszę leżeć na lewej stronie... Grzebie w pęcherzu, wypycha tyłek... Strasznie niespokojna :/
No właśnie tez czytalam o robalach ale to co pianka lateksowa najlepsza? A co powiecie na kokos pianka?

Dziewczyny, a macie jakieś sposoby na ból zęba? Bo coś zaczyna się u mnie dziać, od razu umówiłam się do mojego dentysty, ale przez szaleńczy okres świąteczno-sylwestrowy wizyta dopiero w czwartek... przed ciążą wyleczyłam wszystko, co było do zrobienia, a tu jednak i tak coś zaczyna się dziać...☹
Jak doskwiera Ci bol to mozesz wziąć apap. Ja tez bylam u dentysty 2 tygodnie temu, w 3 trymestrze nie uzywa sie znieczulenia. Dentystka zaczela mi oczyszczac zab, a ze mnie bolalo to odpuściła, założyła mi opatrunek, ktory ma wytrzymac kilka miesięcy. Wyleczy mi zab po porodzie.

@Oczekujaca123 jak czujesz sie tam bezpieczeniej to jasne zostań. Wielka impreza Cię nie ominie. A moze pozwolą Twojemu mezowi zostac z Toba do 12 w sylwestra :)
Teraz najdłużej siedzial do 21.30 wtedy co lekarka pomylila cos z rozwarciem i czekalam na konsultaxje... jestesmy na sali w 3. I jakos sie nikt nie czepia [emoji14] wiec mysle ze sylwester nie bedzie problemem i tak planowalam spac. Jakby nie bylo nadal mam zalobe i nie imprezowo mi w glowie a poza tym w tym stanie to kanapa i tv ;p

Jak doskwiera Ci bol to mozesz wziąć apap. Ja tez bylam u dentysty 2 tygodnie temu, w 3 trymestrze nie uzywa sie znieczulenia. Dentystka zaczela mi oczyszczac zab, a ze mnie bolalo to odpuściła, założyła mi opatrunek, ktory ma wytrzymac kilka miesięcy. Wyleczy mi zab po porodzie.
A dlaczego nie używa się znieczulenia?

Ja mam materacyk po synku kokos z gryka i planuje go wykorzystac tym razem. Czekam tylko na mroz aby go wyrzucić na balkon i odkazić;-)

reklama
Do góry