reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny, a macie jakieś sposoby na ból zęba? Bo coś zaczyna się u mnie dziać, od razu umówiłam się do mojego dentysty, ale przez szaleńczy okres świąteczno-sylwestrowy wizyta dopiero w czwartek... przed ciążą wyleczyłam wszystko, co było do zrobienia, a tu jednak i tak coś zaczyna się dziać...☹
Na ból zęba podobno gryzienie goździków pomaga. Niedobre ale skuteczne. Ja też niestety lecze zęba a mam do kanałowego...

reklama
A ja mam dziewczyny materac piankowy ale jakiśniezwykły bo ma tą gabke poprzecinana i jakoś tak zrobiona ze ma być dobrze ;) syn śpi już prawie dwa lata i nic się z nią nie dzieje. Nie wygniotla się ani nie rozeszła. Poleciła nam babka w sklepie i pamiętam że tani nie był. Firma to tencel czy jakoś takos.
Co do zakupów to sa teraz fajne promocje w Reserved i hm.
@Audia20 mój tak kopie i dziwne to jest ;)

A ja mam dziewczyny materac piankowy ale jakiśniezwykły bo ma tą gabke poprzecinana i jakoś tak zrobiona ze ma być dobrze ;) syn śpi już prawie dwa lata i nic się z nią nie dzieje. Nie wygniotla się ani nie rozeszła. Poleciła nam babka w sklepie i pamiętam że tani nie był. Firma to tencel czy jakoś takos.
Co do zakupów to sa teraz fajne promocje w Reserved i hm.
@Audia20 mój tak kopie i dziwne to jest ;)

U mnie malutki sie wypina, a czasami czuje takie szarpniecia. Jak leżę na lewym boku to wierzga chyba nozkami. Nieprzyjemnie jest jak dzidziuś schodzi nisko, mam wtedy wrazenie jakby chciał wyjsc ze mnie.

A w ktorym jesteś tygodniu? Twój dentysta używa znieczulenia?
Jestem teraz w 25 tc. Zęba lecze już ze 2 miesiące ale bez znieczulenia bo to jest dolna 6 czy jakoś tak i tam się daje znieczulenie jak do wyrywania czyli w szczękę. Ja się tego boję i się bujamy. Trochę wywierci i przerwa. Ostatnio chciał mi znueczulic jakoś w środek zęba ale się przestraszylam i nie zgodzilam. Ze wzgledu na to ze mi nie zrobi rtg to czekamy do porodu. Ogólnie jestem w 2 trymestrze i znieczulenie chciał mi dac więc raczej nie jest zakazane.

Co do zębów w 1 ciazy mnie bolal i zrobiła go tak chwilowo zeby wytrzymac inpo porodzie robila go na stale. To było w 3 tr pamietam ze bolal. I chyba nie dawala znieczulenia.

Co do materacyka kupilam taki do kolyski. Jak sie go dotyka to jest super. Do lozeczka mam z ikea kokos-gryka. A corka w lozku ma kokos-gabka i tez jest ok.

Załączniki

• Capture+_2018-12-28-17-05-56.png
    Capture+_2018-12-28-17-05-56.png
    46,5 KB · Wyświetleń: 64
A co do ruchów dziecka. To u nas w dzień sa nieregularne i jest ich malo. A pod wieczor zaczyna mocniej się krecic. Ma dni ze malo sie rusza a jest dzień jak np wczoraj ze wariuje. Wczoraj np tak sie wyginal maly ze corka zaczela mi meczyc brzuch przytulaniem glaskaniem i tuleniem a do tego gadala do Niego i maly mi tak wymeczyl macice ze pozniej z godzine do siebie dochodzila. Po takich ruchach jakos ciagnie brzuch.

reklama
@Nellybluess w poprzedniej ciąży leczyłam ząb w pierwszym trymestrze. Wyglądało to tak, że dentystka oczyściła i założyła opatrunek. Znieczulenie miałam takie słabsze ( jak dla dzieci) Po porodzie dokończyła leczenie kanałowo- wcześniej nie mogła ze względu na brak możliwości zrobienia zdjęcia rtg.

Do góry