Ja doszłam wczoraj do wniosku, że MUSIMY jednak pomalować sypialnię. Mieszkamy tu ponad pięć lat. Ściany są już brzydkie, brudne. Budynek jest nowy i dopiero dopasowuje się do podłoża, bo w kilku miejscach mamy pęknięcia na ścianach. Jedynie Martynka ma fajnie, bo u niej malowanie było dwa lata temu. I o ile salon i przedpokój jeszcze zniosę to sypialni, w której będzie z nami mala już nie. W sobotę maz przesunął szafkę z tego miejsca gdzie będzie łóżeczko. I co? Syf! Brudna ściana. I zapowiedziałam że ma to ładnie w sobotę pomalować. Nie wiem tylko jak dobrać farbę wirtualnie, wiec skłaniam się ku białej, żeby nie było problemu. Chyba biała pokryje jasnozolty, co? :-)
reklama
jup
Fanka BB :)
Mitaginko kiedys przemalowalam na bialo całe mieszkanie,ktore bylo w żywych kolorach żółtych, rozowych i bezowych wszystko pokryła zwykla śnieżka tylko dwie warstwy albo i wiecej.Tak wiec bez problemu,jak jeszcze farba będzie bardziej kryjaca
Ja "wstaję" wcześniej o 8 to juz muszę jesc ;-)
Ja "wstaję" wcześniej o 8 to juz muszę jesc ;-)
Mitaginka gruntować to nie trzeba przed samym malowaniem przynajmniej mi żaden fachowiec tego nie robił ;-) ale jeśli masz syfy na ścianach to warto umyć tylko trzeba kupić specjalne mydło malarskie ;-)
Biała spokojnie Ci pokryje jasnożółty chociaż tak jak Jup pisze - raczej na jednej warstwie się nie skończy ;-)
Mąż sobie świetnie da radę :-) jaka ja dałam w ciąży z młodym (pierwszy raz w życiu ;-)) to znaczy, że każdy da ;-)
bumszakalaka
a ja dzisiaj kończę 31 tc 
Biała spokojnie Ci pokryje jasnożółty chociaż tak jak Jup pisze - raczej na jednej warstwie się nie skończy ;-)
Mąż sobie świetnie da radę :-) jaka ja dałam w ciąży z młodym (pierwszy raz w życiu ;-)) to znaczy, że każdy da ;-)
bumszakalaka

hej hej:* zaglądam do Was co jakiś czas bo na bieżąco nie zawsze mam kiedy. Wracam powoli do zdrowia..ponad 3 tygonie chorowania dało mi w kość..brzuszek mnie bolał ale już chyba będzie ok. Mały tak mnie obkłada, że aż czasami boli.
Ewelina moje gratulacje
) tak się bałaś porodu sn a dałaś radę
jesteś wielka!!! Dużo zdrówka dla synusia i szybkiego powrotu do formy dla Ciebie
Auralka wszystkiego Najlepszego!!! ja co prawda ciasta nie mogę jeść ale chętnie wypiję za Twoje zdrowie herbatkę
Jup kochana ja wiem, że łatwo się mówi ale będzie dobrze! mój brat urodził się w 7 miesiącu i dziś chłop jak dąb.
Mitaginka ja też musze odmalować pokój i już się boję bo mój mąż w tej dziedzinie laik a nikogo nie będe ściągać do domu na malowanie jednego pokoju. I tak jak Jup napisała najpierw gruntujemy ściany i jak wyschnie na to kolor więc wtedy biały na pewno pokryje.
Diuśka dajesz radę z dietą? ja średnio;/
Ewelina moje gratulacje
Auralka wszystkiego Najlepszego!!! ja co prawda ciasta nie mogę jeść ale chętnie wypiję za Twoje zdrowie herbatkę
Jup kochana ja wiem, że łatwo się mówi ale będzie dobrze! mój brat urodził się w 7 miesiącu i dziś chłop jak dąb.
Mitaginka ja też musze odmalować pokój i już się boję bo mój mąż w tej dziedzinie laik a nikogo nie będe ściągać do domu na malowanie jednego pokoju. I tak jak Jup napisała najpierw gruntujemy ściany i jak wyschnie na to kolor więc wtedy biały na pewno pokryje.
Diuśka dajesz radę z dietą? ja średnio;/
reklama
Jup jak to w Polsce jest szkoła otwocka i falenicka ;-) 
Równo za tydzień idę na wizytę :-) i oczywiście zachwouję się jak małe dziecko, które nie może się doczekać prezentów
chciałabym żeby już ginka zechciała ze mną rozmawiać o cc, bo na razie to wciąż twierdzi, że za wcześnie ;-) a ja bym chciała ponegocjować żeby chłopie moje było ze mną jak najdłużej ;-) strasznie się boję operacji, a on zawsze mnie uspokaja samą swoją obecnością
bo my to taki ogień i woda, ja szaleje, denerwuje się i krzyczę, a on zawsze opanowany i spokojny (przynajmniej pozornie ;-))
dobra idę sobie jakieś śniadanie zorganizować ;-)

Równo za tydzień idę na wizytę :-) i oczywiście zachwouję się jak małe dziecko, które nie może się doczekać prezentów

dobra idę sobie jakieś śniadanie zorganizować ;-)
Podziel się: