Malinova jeśli chodzi o szczepienie to ja mam następujący plan ;-) spróbuję wziąć skierowanie od mojej gin na engerix i jakby się udało to zamówiłabym sobie tą szczepionkę w aptece szpitalnej ;-) a jak się nie uda tego załatwić, to w szpitalu powiem, że nie wyrażam zgody na szczepienie tą szczepionką i proszę o receptę na engerix ;-) osobiście mam nadzieję, że pierwsza opcja przejdzie :-)
Mitaginka a może nie podpisuj na początku zgody na szczepienie i powiedz, że wyrazisz zgodę po wykonaniu badania crp jeśli wynik będzie prawidłowy (tyle, że wcześniej musiałabyś pogadać z jakimś zaufanym pediatrą żeby ci powiedział jaki ten wynik jest ok oraz czy wogóle takie badanie będzie w stanie zobrazować ewentualne zakażenie noworodka
)
Mitaginka a może nie podpisuj na początku zgody na szczepienie i powiedz, że wyrazisz zgodę po wykonaniu badania crp jeśli wynik będzie prawidłowy (tyle, że wcześniej musiałabyś pogadać z jakimś zaufanym pediatrą żeby ci powiedział jaki ten wynik jest ok oraz czy wogóle takie badanie będzie w stanie zobrazować ewentualne zakażenie noworodka