reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Malinova jeśli chodzi o szczepienie to ja mam następujący plan ;-) spróbuję wziąć skierowanie od mojej gin na engerix i jakby się udało to zamówiłabym sobie tą szczepionkę w aptece szpitalnej ;-) a jak się nie uda tego załatwić, to w szpitalu powiem, że nie wyrażam zgody na szczepienie tą szczepionką i proszę o receptę na engerix ;-) osobiście mam nadzieję, że pierwsza opcja przejdzie :-)

Mitaginka a może nie podpisuj na początku zgody na szczepienie i powiedz, że wyrazisz zgodę po wykonaniu badania crp jeśli wynik będzie prawidłowy (tyle, że wcześniej musiałabyś pogadać z jakimś zaufanym pediatrą żeby ci powiedział jaki ten wynik jest ok oraz czy wogóle takie badanie będzie w stanie zobrazować ewentualne zakażenie noworodka :crazy:)

reklama
A to się coś podpisuje, tak? Już nie pamiętam. Planowałam od progu krzyczeć że nie wyrażam zgody na szczepienie ;-) druga rzecz jaką planuje krzyczeć to to że maja mi dobrze sprawdzić łożysko :p

Auralka też byłabym bardzo zadowolona gdyby tak się udało. Potem jeszcze tylko mąż musiałby przypilnować żeby zaszczepili nam dziecko naszą szczepionką, bo diabli ich wiedzą.

Mitaginka Ty jesteś w lepszej sytuacji bo po sn będziesz miała kontrolę nad tym co się dzieje z dzieckiem. A my z Auralką będziemy przykute do łóżek ;-). Ale mam nadzieję, że wszystkim nam się uda:tak:

Mitaginka normalnie tylko inną szczepionką.

Sprawdziłam w książeczce małej i w 3 dobie miała CRP 9,83 (norma 0-5), potem 7,23/ 2,56/ 0,30

Nie wiem czy takie badanie cokolwiek Ci da, to czy ma infekcję sprawdzili dopiero po ponad tygodniu od urodzenia (cytomegalię bo ją podejrzewali)

Ja napewno zaszczepie na gruzlice bo u mnie w czwie po wyjsciu ze szpitala nigdzie mi nie zaszczepia dziecka na to wiec jest to problematyczne, jesli chodzi o engerix to on rowniez zawiera rtec w ilosciach ktore sa dopuszczone wiec producent nawet nie musi podawac na opakowaniu wiec nad wzw sie zastanowie a prawda jest taka ze nigdy nie mamy pewnosci co sie zdarzy czy dziecko bedzie zaszczepione czy nie, wiem jedno Kaja na pewno nie bedzie szczepiona szczepionkami typu 5 lub 6 w 1

reklama
Monisiap aaa chyba ze tak. To obys nie musiala powtarzac bo to bardzo drogie.

Dziewczyny jesli chodzi o szczepionki to w ogole sie nie orientuje co daja, co dobre a czego zdecydowanie odmowic czy kupic swoja - zielona jestem. Moze jakies podpowiedzi?

Do góry