reklama
melomanka
Fanka BB :)
Jup moja twardosć brzucha jest taka nietypowa jak Twoja, choc ja od dawna mam w sumie tylko wtedy jak cos wiecej porobie, jak leze to puszcza. No i od niedawna mam stawianie sie brzucha tak na chwilę, co po chwili mija.
A Martha poszla rodzic, czy zle doczytalam?
Monusiap5, tak od wielości tego wszystkiego mozna oszalec, bo nie wiadomo co wybrac
Dzis chyba odbiore stanik do karmienia, ciekawe czy dobry.
Mitaginka wkladki do butow?
A Martha poszla rodzic, czy zle doczytalam?
Monusiap5, tak od wielości tego wszystkiego mozna oszalec, bo nie wiadomo co wybrac
Dzis chyba odbiore stanik do karmienia, ciekawe czy dobry.
Mitaginka wkladki do butow?
witam Was w 8 miesiącu
:-)
Auralka wybieramy się na drugi brzeg Wisły pod Warszawę :-) do własnego domku. Dobrze, że badania nie potwierdziły choleostazy, ale tej alergii nie zazdroszczę. Oby Ci szybko przeszło
. Mnie męczy inna dolegliwość - "zespół niespokojnych nóg" miałam to też w poprzedniej ciąży. Atakuje wieczorem, głównie wtedy gdy chcę zasnąć. Jest równie upierdliwe co swędzenie.
Monisiap może wybierz sobie jakiś przedział cenowy, te kolorowe/misiowe pościele zwykle są tańsze. Moja córcia zaczęła używać kołdry i poduszki dopiero jak miała ponad rok. Wcześniej spała w śpiworku i u nas się świetnie sprawdził.
Nenette ja miałam założony pessar przy długości ok 3cm, biorę na stałe no-spe, magnez i luteinę.

Auralka wybieramy się na drugi brzeg Wisły pod Warszawę :-) do własnego domku. Dobrze, że badania nie potwierdziły choleostazy, ale tej alergii nie zazdroszczę. Oby Ci szybko przeszło

Monisiap może wybierz sobie jakiś przedział cenowy, te kolorowe/misiowe pościele zwykle są tańsze. Moja córcia zaczęła używać kołdry i poduszki dopiero jak miała ponad rok. Wcześniej spała w śpiworku i u nas się świetnie sprawdził.
Nenette ja miałam założony pessar przy długości ok 3cm, biorę na stałe no-spe, magnez i luteinę.
Dzisiaj postanowiłam wybrać pościel, ale jak weszłam na allegro to od nadmiaru misiów, kotków, żyrafek i sówek zakręcilo mi się w głowie.
chciałabym coś prostego bez zbędnych rysunków.
Powiedzcie kupiłyście już coś??
Ja nie kupuję pościeli. Mam ochraniacz na szczebelki i przescieradlo. Martynka najpierw spała w rozku, śpiworku a potem jak lato to przykryta lekkim kocykiem czy pieluszką. Poduszki w ogóle nie miała, jedynie klin pod materacykiem.
jup
Fanka BB :)
Auralka
ja dziś lepiej.
No to niezła akcja z ta cholestaza...ja zrobilam badania bo tez mnie swedzialo.
Dobrze,ze to nie to!
Melomanko
no przynajmniej jest nas dwie z tymi nietypowymi objawami,zawsze razniej
;-)
Daj znac jak stanik
Ja kupilam za maly :/
Mitaginka
Buuu.. z ta wkładką :/
Ciekawa jestem jak staniki,oby pasowaly daj znać.
Monisia sa tez takie posciele w stonowanych kolorkach,mnie podobaja sie szare w kropki ;-)
Nanette witaj !
Ile lekarzy tyle opinii, moj np. kaze brać nospe a luteiny nie..
Ja nie mam pessara (szyjka wczesniej 26 mm teraz 23 mm)
ja dziś lepiej.
No to niezła akcja z ta cholestaza...ja zrobilam badania bo tez mnie swedzialo.
Dobrze,ze to nie to!
Melomanko
no przynajmniej jest nas dwie z tymi nietypowymi objawami,zawsze razniej
;-)
Daj znac jak stanik
Ja kupilam za maly :/
Mitaginka
Buuu.. z ta wkładką :/
Ciekawa jestem jak staniki,oby pasowaly daj znać.
Monisia sa tez takie posciele w stonowanych kolorkach,mnie podobaja sie szare w kropki ;-)
Nanette witaj !
Ile lekarzy tyle opinii, moj np. kaze brać nospe a luteiny nie..
Ja nie mam pessara (szyjka wczesniej 26 mm teraz 23 mm)
Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny! Od dłuższego czasu Was podczytuje i w końcu postanowiłam napisać, mam nadzieje, że mogę dołączyć?Jestem w 25 tc, dokładnie dzisiaj mamy 25w3d. Moje przygody z szyjką zaczęły się w styczniu (18tc) kiedy skróciła się z 4,5cm na ok. 2,8cm.. Od tego czasu trzyma się dzielnie, ale niestety skurcze nie dają za wygraną, brzuch boli, napina się, a dziecko napiera coraz mocniej.. Jeden gin wspomina o pessarze "na wszelki wypadek", drugi mówi, że nie ma wskazań-szyjka zamknięta, długość na granicy.. To samo z lekami-jeden każe brać non stop luteinę+nospę+scopolan, drugi zaleca tylko luteinę, a rozkurczowe doraźnie. No i tak na wstępie chciałam się Was podpytać czy bierzecie jakieś leki rozkurczowe na stałe czy tylko doraźnie? I przy jakiej długości szyjki zakładali Wam pessara (jeżeli zakładali)?
Witaj :-) i rozgość się :-)
Ja biorę na stałe no spę forte 3 razy dziennie, tak samo magnez i duphaston. A dwa razy dziennie luteinę dopochwową. Pessar miałam założony przy długości 2,47 i rozwarciu wewn na 0,4.
Moja rada: zdecyduj się na jednego gina. Nie słuchaj obu o tak odmiennych opiniach, bo zwariujesz ;-)
hej hej..
ja mam pościel po Dawidku jeszcze i jest jak nowa..seledynowa z dwoma misiami..zbędna jak dla mnie ale kupiłam jako niedoświadczona mama. Tak jak dziewczyny piszą najczęściej maluszek śpi w rożku albo śpiworku.
mitaginka Ci kurierzy spac nie mogą?
szok;d u mnie jak są to po 15tej ale ja na wsi mieszkam;d szkoda, że buty za duże ale można chyba wymienić?
marta powodzenia w szpitalu..obstawiam, że jeszcze trochę to potrwa zanim zacznie się poród.
auralka dobrze, że na podejrzeniu się skończyło..ale faktem jest to, że swędzenie od czegoś jest.
malinova ale masz fajnie;d już 8 miesiac
Nenette witaj
nie pomogę bo nie mam pessara.
jup oj wymęczą się Twoje dwa maluszki..ale za to później podwójna radość
Dzisiaj postanowiłam wybrać pościel, ale jak weszłam na allegro to od nadmiaru misiów, kotków, żyrafek i sówek zakręcilo mi się w głowie.
chciałabym coś prostego bez zbędnych rysunków.Powiedzcie kupiłyście już coś??
ja mam pościel po Dawidku jeszcze i jest jak nowa..seledynowa z dwoma misiami..zbędna jak dla mnie ale kupiłam jako niedoświadczona mama. Tak jak dziewczyny piszą najczęściej maluszek śpi w rożku albo śpiworku.
mitaginka Ci kurierzy spac nie mogą?
marta powodzenia w szpitalu..obstawiam, że jeszcze trochę to potrwa zanim zacznie się poród.
auralka dobrze, że na podejrzeniu się skończyło..ale faktem jest to, że swędzenie od czegoś jest.
malinova ale masz fajnie;d już 8 miesiac
Nenette witaj
jup oj wymęczą się Twoje dwa maluszki..ale za to później podwójna radość
reklama
Podziel się: