reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Auralka, jestes w domu? Czy w szpitalu? Robili Ci te próby wątrobowe?

A zakupoholizm to moje uzależnienie ;-)
Grrr, po co sklepy podają długość wkładki, skoro jest to nieprawda!

reklama
Jup moja twardosć brzucha jest taka nietypowa jak Twoja, choc ja od dawna mam w sumie tylko wtedy jak cos wiecej porobie, jak leze to puszcza. No i od niedawna mam stawianie sie brzucha tak na chwilę, co po chwili mija.
A Martha poszla rodzic, czy zle doczytalam?
Monusiap5, tak od wielości tego wszystkiego mozna oszalec, bo nie wiadomo co wybrac ;)
Dzis chyba odbiore stanik do karmienia, ciekawe czy dobry.
Mitaginka wkladki do butow?

Kupiłam małej buty r 27, wkładka miała mieć 16 cm. Buty już na oko za duże. Mierzę wkładkę a tam 17,3 cm. :-/
Martha poszła ściągać szew, ale kto wie co się wydarzy ;-)

witam Was w 8 miesiącu :tak::-)

Auralka wybieramy się na drugi brzeg Wisły pod Warszawę :-) do własnego domku. Dobrze, że badania nie potwierdziły choleostazy, ale tej alergii nie zazdroszczę. Oby Ci szybko przeszło:tak:. Mnie męczy inna dolegliwość - "zespół niespokojnych nóg" miałam to też w poprzedniej ciąży. Atakuje wieczorem, głównie wtedy gdy chcę zasnąć. Jest równie upierdliwe co swędzenie.

Monisiap
może wybierz sobie jakiś przedział cenowy, te kolorowe/misiowe pościele zwykle są tańsze. Moja córcia zaczęła używać kołdry i poduszki dopiero jak miała ponad rok. Wcześniej spała w śpiworku i u nas się świetnie sprawdził.

Nenette ja miałam założony pessar przy długości ok 3cm, biorę na stałe no-spe, magnez i luteinę.

Dzisiaj postanowiłam wybrać pościel, ale jak weszłam na allegro to od nadmiaru misiów, kotków, żyrafek i sówek zakręcilo mi się w głowie.:szok:
chciałabym coś prostego bez zbędnych rysunków.
Powiedzcie kupiłyście już coś??

Ja nie kupuję pościeli. Mam ochraniacz na szczebelki i przescieradlo. Martynka najpierw spała w rozku, śpiworku a potem jak lato to przykryta lekkim kocykiem czy pieluszką. Poduszki w ogóle nie miała, jedynie klin pod materacykiem.

Auralka
ja dziś lepiej.
No to niezła akcja z ta cholestaza...ja zrobilam badania bo tez mnie swedzialo.
Dobrze,ze to nie to!

Melomanko
no przynajmniej jest nas dwie z tymi nietypowymi objawami,zawsze razniej
;-)
Daj znac jak stanik :)
Ja kupilam za maly :/

Mitaginka
Buuu.. z ta wkładką :/
Ciekawa jestem jak staniki,oby pasowaly daj znać.

Monisia sa tez takie posciele w stonowanych kolorkach,mnie podobaja sie szare w kropki ;-)

Nanette witaj !
Ile lekarzy tyle opinii, moj np. kaze brać nospe a luteiny nie..
Ja nie mam pessara (szyjka wczesniej 26 mm teraz 23 mm)

Ostatnia edycja:
Ale chyba mozna wogole bez poduszki ? Tak planuje...
Mitaginko ty masz na mysli taka skosna poduszke klin czy cos innego ?

Cześć dziewczyny! Od dłuższego czasu Was podczytuje i w końcu postanowiłam napisać, mam nadzieje, że mogę dołączyć? :) Jestem w 25 tc, dokładnie dzisiaj mamy 25w3d. Moje przygody z szyjką zaczęły się w styczniu (18tc) kiedy skróciła się z 4,5cm na ok. 2,8cm.. Od tego czasu trzyma się dzielnie, ale niestety skurcze nie dają za wygraną, brzuch boli, napina się, a dziecko napiera coraz mocniej.. Jeden gin wspomina o pessarze "na wszelki wypadek", drugi mówi, że nie ma wskazań-szyjka zamknięta, długość na granicy.. To samo z lekami-jeden każe brać non stop luteinę+nospę+scopolan, drugi zaleca tylko luteinę, a rozkurczowe doraźnie. No i tak na wstępie chciałam się Was podpytać czy bierzecie jakieś leki rozkurczowe na stałe czy tylko doraźnie? I przy jakiej długości szyjki zakładali Wam pessara (jeżeli zakładali)?

Witaj :-) i rozgość się :-)
Ja biorę na stałe no spę forte 3 razy dziennie, tak samo magnez i duphaston. A dwa razy dziennie luteinę dopochwową. Pessar miałam założony przy długości 2,47 i rozwarciu wewn na 0,4.
Moja rada: zdecyduj się na jednego gina. Nie słuchaj obu o tak odmiennych opiniach, bo zwariujesz ;-)

hej hej..

Dzisiaj postanowiłam wybrać pościel, ale jak weszłam na allegro to od nadmiaru misiów, kotków, żyrafek i sówek zakręcilo mi się w głowie.:szok:
chciałabym coś prostego bez zbędnych rysunków.Powiedzcie kupiłyście już coś??

ja mam pościel po Dawidku jeszcze i jest jak nowa..seledynowa z dwoma misiami..zbędna jak dla mnie ale kupiłam jako niedoświadczona mama. Tak jak dziewczyny piszą najczęściej maluszek śpi w rożku albo śpiworku.

mitaginka Ci kurierzy spac nie mogą? ;) szok;d u mnie jak są to po 15tej ale ja na wsi mieszkam;d szkoda, że buty za duże ale można chyba wymienić?

marta powodzenia w szpitalu..obstawiam, że jeszcze trochę to potrwa zanim zacznie się poród.
auralka dobrze, że na podejrzeniu się skończyło..ale faktem jest to, że swędzenie od czegoś jest.
malinova ale masz fajnie;d już 8 miesiac;)
Nenette witaj;) nie pomogę bo nie mam pessara.
jup oj wymęczą się Twoje dwa maluszki..ale za to później podwójna radość:)

reklama
nenette - ja mam skurcze od 7/8 tygodnia. Biorę ciągle nospę fortę (3 razy dziennie), luteinę 3 razy i duphaston 3 razy i do tego dużoo magnezu.Szyjka trzyma ale każą dużo leżeć i tak robię ;) nie przemęczam się niczym.

Do góry