reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
@agulaa1 trzymam kciukiiiiiiiii!!!!!!! super, że mały wcale nie taki mały ☺ moja malutka tydzień temu miała niecałe 2100 a mi tak już ciężko, że sobie nie wyobrażam jakie przeżywałaś cierpienia w ostatnich tygodniach.
@AgaBabajaga super ze masz taką opiekę i ze powiedziałaś swojemu lekarzowi o tej wizycie. Dzisiaj w ogóle widzę od rana ze ujest dzień dobrych wiadomości ☺
@Kathleen006 ciesze się i z Twoich wieści. W końcu coś wiesz więcej. Wierzę, że dociągniesz do bezpiecznych tygodni. No i maluszek Twoj juz całkiem spory!
@Madzien1234 nic się nie martw. Wróć po prostu do swojej dawki. Jeśli nic się nie zadziało przez te kilka dni to znaczy, że juz będzie ok.a roztargnienie w ciąży normalna sprawa.
@Justyna_maj2017 a w jakiej pozycji śpisz. Mi ostatnio w szpitalu każdy lekarz i położne truli żeby koniecznie leżeć na boku. Obojętnie którym, na którym wygodniej. Powiem Ci,że nie wiem czy to tak działa ale rzeczywiście przestały bolec mnie plecy w okolicy krzyża i lepiej mi się oddycha od kiedy tego pilnuje.

A co do sterydów to moja gin. Od dawna wróży mi wcześniejszy poród i mówiła ze jak do 35 dotrwam to będzie sukces. Czyli sukces juz w środę. Sterydy dostałam tydzień temu kiedy trafiłam z lekkimi skurczami na IP. W moim szpitalu tez każda na PC to dostaje u której jest prawdopodobieństwo że nie dotrwa do terminu. Ja się po.prostu zdałam na mojego lekarza. Jak na razie prowadzi mnie tak, że mnie uspokaja i rozwiewa wszelkie wątpliwości. Jakoś bezpiecznie mi przy niej. Zobaczymy co dalej. Z dnia na dzień jest coraz ciężej choć wczoraj przynajmniej humor mi się poprawił. Ale śpię w dzień a w nocy cały czas mi się wydaje ze to juz.

@Agata1010 spie na lewym boku, czasem tez na prawym. U mnie problem jest taki, ze przed ciaza i teraz tez mialam chroniczny katar i o ile przed ciaza nie bylo to uciazliwe to teraz w miare jak mi sie brzuch powieksza jest coraz gorzej. Oddychanie w ciazy jest trudniejsze przez brzuch, a jeszcze jak mam zatkana dziurke to juz masakra. Maz sie skarzy, ze chrapie, ale sie smieje, ze w sumie sie do tego przyczynil ;-)

Juz 36 tydzien to niedlugo zacznie sie obnizac brzuch i pewnie poczuje ulge :)

@Agata1010 spie na lewym boku, czasem tez na prawym. U mnie problem jest taki, ze przed ciaza i teraz tez mialam chroniczny katar i o ile przed ciaza nie bylo to uciazliwe to teraz w miare jak mi sie brzuch powieksza jest coraz gorzej. Oddychanie w ciazy jest trudniejsze przez brzuch, a jeszcze jak mam zatkana dziurke to juz masakra. Maz sie skarzy, ze chrapie, ale sie smieje, ze w sumie sie do tego przyczynil ;-)

Juz 36 tydzien to niedlugo zacznie sie obnizac brzuch i pewnie poczuje ulge :)
A to współczuję bardzo. Ja od początku ciąży miałam problemy z zatokami. Ale i przed ciaza tez tyle ze to sie nasililo. W połowie nawet antybiotyk zaliczyłam bo już nie dawałam rady i mi wszystko schodziło na oskrzela i płuca. Teraz odpukać jest spokój. I niech tak pozostanie ☺

Justyna, nie wiem jak będzie u Ciebie ale u mnie w 1 ciazy pod koniec było najgorszej pomimo opadnieyego brzucha :)
Dusznosxi, boleści kości, ścięgien, spojenia... He he. Lepiej się psychicNie przygotować na różne wersje ;)

Kupiłam dzisiaj bujaczek dla maluszka bright start. Ciekawe czy się sprawdzi. Dla pierwszego dziwcka nie mialam żadnego leżaczka i kladlam go często do nosidełka i tam go bujałam. A Wy macie jakieś? Może jeszcze coś polecicie bo kompletuje już wyprawke na cacy

ja miałam dla synka chyba z fisher price, taki klasyczny i on ciagle w nim siedział i sam się bujał nóżkami. Teraz chciałabym taki sam ale widzę, ze jyz chyba nie na ich. Muszę poszukać bo to jest bardzo przydatna rzecz:)

To było cos takiego, podobna konstrukcja, że tak bujał się jak młody ruszał nogami.

Link do: Leżaczek bujaczek melodie wibracje fotelik 326

reklama
Do góry