reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Przynajmniej magnezem mogli by wyciszyc natychmiastowo jak mi założyli szew to mialam.mocne skurcze sali szybko kroplowke i jak reka odjal. Tego leku co daja Tobie nie znam. Pij duzo wody by uzupelnoac plyn owodniowy.
To lek dość drogi niby skuteczny, miałam podany już 2 razy teraz 3, on wycisza, ale to jest długotrwały proces według mnie bo ja poczułam ulgę dopiero po kilku dniach

reklama
ashisohi dobrze, ze dbaja o Ciebie to najwazniejsze, musisz zaufac lekarzom, oni wiedza co roba.
Zzzzzz piekne Zuzka rosnie, jednak ryz poogl, co bialko to bialko;-) Tak naprawde mała moze wazyc jeszcze wiecej. Moj syn urodzil sie 1/2 kg ciezszy niz wskazało USG.

Miałam AFI 2 tyg temu i było 6-7 bodajże o ile dobrze pamiętam, teraz nic mi nie robili żadnego usg chociaż trochę się martwię bo nie czuje ruchów, albo jeden na godzinę ale na usg serca ładnie pracują i pielęgniarki sprawdzają tętno co 2h
Czyli jest ok jak tętno prawidlowe, nie denerwuj sie. Kiedy miałaś robione ostatnie USG?

Miałam AFI 2 tyg temu i było 6-7 bodajże o ile dobrze pamiętam, teraz nic mi nie robili żadnego usg chociaż trochę się martwię bo nie czuje ruchów, albo jeden na godzinę ale na usg serca ładnie pracują i pielęgniarki sprawdzają tętno co 2h
Kurde, odpływają Ci wody i nie sprawdzili ilości do tej pory? No nic - może czekają, czy uda się powstrzymać skurcze. Co do tokolityków, to ja i tak uważam, że nic by nie szkodziło, jakby dalej stosowali fenotrol albo nifedypinę. Zawsze byłoby więcej opcji, żeby powstrzymać poród. Znajoma z USA miała w ciąży bliźniaczej kilka razy powstrzymywany poród Procardią i za każdym razem wracała do normalnego funkcjonowania, a u nas w ogóle tego leku się nie podaje.

Fajnie, ze córeczki, jakie imiona? Szkoda, ze nie ma tu Twojego lekarza, bys sie pewniej czula. Ale najwazniejsze, ze szpital ma sukcesy poloznicze i dobrych lekarzy.

reklama
Do góry