reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Naysan przywołuję Cię do porządku :) Mam równe 3 tygodnie różnicy między nogą a głową. I wszystko jest OK. Na innym forum moje koleżanki Kwietniówki mają głowę w 5 centylu a nogę w 95. Inna ma brzuszek w 5 a głowę w 120 centylu. I to, że jest więcej niż 3 tyg różnicy nie oznacza, że jest źle tylko po prostu trzeba sprawdzić czy w tej dużej łepetynce jest wszystko co trzeba. U wszystkich lekarz sprawdził i jest ok :)
Dzięki :) bardzo zabawnie to napisałaś, uśmiałam się razem z mężem z tego opisu, choć jemu trzeba było wytłumaczyć, o co chodzi. Faktycznie, pocieszające, że takie rozrzuty są normalne. U nas 2 tyg. temu największa różnica była 3 tygodnie i 4 dni. Dam jutro znać, jak tym razem. Dobrej nocy!

reklama
@Naysan jak nocka. Odezwij się po usg i jak beda fajne foty to proszę o wystawienie ;)) 3 mam kciuki!

@BaskaW to chyba normalne że tak czujesz szyjke bo dziecko juz spore. U mnie wali w odbyt tradycyjne mega nieprzyjemne uczucie.

Ja wczoraj wieczorem myslalam, ze wybila godzina "O". Bole w dole brzucha, kazdy ruch dziecka bolący, przeszywajacy i okropne klucia nie do wytrzymania. Noc byla ciezka i ukladalam w glowie plan dzialania. Dzis wstałam i dolegliwosci zniknely heh...

Kurcze Kleo ja tez bym chciala by sie szybciej rozkrecilo ale co wtedy ze szwem? Z blizna i dojazdem do szpitala..u ans napadalo tyle sniegu..szklanka na drodze.

Naysan trzymaj się, z Twoim dzieciatkiem na pewno bedzie wszystko dobrze:-)
Ja tez zawsze sie stresowalam i rozumiem Cię, głowa do góry!

Najbardziej stresowalo mnie jak mialabym jechac do szpitala z nieumyta glowa hehe
Dzis czuje sie lepiej, nałożę farbe i myje łepetyne, zeby jedno chociaz zmartwienie odeszło;-)

U mnie szpital byle jaki, ale mam 5 minut autem. A oddalona placowka to dodatkowy stres. I jeszcze pogoda trudna do przewidzenia.
Juz dzis poniedziałek, do piatku masz coraz bliżej, odpoczywaj i dasz rade:-)

Ja tez wieczorem takie tlenia brzucha trzynaja mnie do tej pory. Jeszcze koszmary o porodzie. Dziś mialam jechac na ktg ale taka pogoda, że odkładam to na jutro. Dziś w końcu przygotuje torbe i dokumenty do porodu. Tez zaczelam częściej myc włosy :D

reklama
Tak macie racje. Wlosy i czesci intymne to porazaka..tez myje czesciej bo teraz 2 w tyg. Tez sie stresuje ze pojade z taka lepetyna. Zadzwonie to mzie na brwi gdzieś pojadę tez bym troche lepiej wygladala..moja cera jakas taka szara bo mniej o Nia dbam

Do góry