Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Cześć, ogólnie to kwestia indywidualna, niektóre kobiety, które monitorują swoją owulację nie mają żadnego bólu, niektóre mają. Ja mam, a dzięki monitoringowi USG mogłam sobie potwierdzić swoje odczucia - do tego mam regularne cykle więc mogę mieć większą pewność kiedy ta owulacja jest... ale w naturze różne są przypadkiHejka dziewczyny
Mam pytanie (skierowane bardziej do tych, które monitorują swoją owulacje). A mianowicie: kiedy występuje ból owulacyjny? Przed owulacja, w trakcie czy może po? Czy każda z nas ma inaczej?
Pozdrawiam![]()
Trochę wygląda mi to na infekcję, bo dyskomfort podczas stosunku mówi, że coś jest nie tak. Jeżeli nie obserwujesz swojego cyklu to będzie ciężko powiedzieć czy owu była akurat blisko współżyciaJa właśnie mam takie bóle i się zastanawiam czy są w trakcie czy może po owu. Nie monitoruję mojego cyklu, a miesiączki mam nieregularne (29-37 dni).
I zastanawiam się czy mogę być w ciąży bo we wtorek (11dc) były przytulanki. I od tego czasu bolało mnie strasznie podbrzusze i dół pleców ( jak na okres), do tego przemiennie biegunka i zaparcia oraz bulgotanie w brzuchu. Dodam jeszcze że sam stosunek powodował dyskomfort i ucisk w brzuchu. Wczoraj zaś ból się zmienił i był bardziej kłujący i ciągnący oraz obniża temperatura ciała (36,2°C). Dziś podobnie. .
Dziękuję bardzo za pomocTrochę wygląda mi to na infekcję, bo dyskomfort podczas stosunku mówi, że coś jest nie tak. Jeżeli nie obserwujesz swojego cyklu to będzie ciężko powiedzieć czy owu była akurat blisko współżyciatemperatura nic Ci nie da, bo musisz mieć parę cykli, gdzie będziesz mierzyć codziennie o stałej porze, termometrem owulacyjnym (dwa miejsca po przecinku),w pochwie/ustach/ odbycie i wszystko notować, a w ciąży oscyluje ona koło 37 stopni. Najlepiej idź do ginekologa i wszystko mu powiedz, dobrze byłoby wyregulować w miarę możliwości swój cykl i wtedy będzie Ci łatwiej , dodatkowo dobrze byłoby sprawdzić czy nie ma infekcji. Dobry lekarz na pewno Cię dobrze pokieruje. Polecam również testy owulacyjne, ale nie dają one 100% pewnosci, że w najbliższym czasie będzie owu
![]()