reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

Mi na kregoslup pomaga cieply oklad z woreczka z pestkami czeresni. Polozna w szkole rodzenia nam powiedziala ze to bardzo dobrze dziala na bole kregoslupa rowniez podczas porodu wiec sobie taka poduszeczke wypchana pestkami czeresni kupilam i faktycznie czyni cuda :-)
Ciekawe czy u nas w aptekach jest takie cudo...??? Bo ja na swoje krzyże to po prostu umieram...Zawsze na miesiączkę miałam z nimi to samo - MEEEEEGA ból i teraz od jakiegoś czasu jest to samo...Muszę zapytać dzisiaj w aptece..

reklama
Za mną dziś koszmarna noc, nie dość że po tym jak mi się brzuch obniżył to kilka razy zaliczam wc, to biodro i krocze boli mnie tak, że jak leże na łóżku to się ruszyć nie mogę...do tego brzuch mnie strasznie kłuje, tylko nie dół a cały brzuch, macie cos takiego???

A mnie bola nogi i pachwiny, jak ide w nocy do toalety to mega bol.
Wogole jak odczuwacie skiurcze?
Ja wczoraj chyba poczulam kilka nie byly silne, taki bol jakby na okres i przechodzi, to TO?

Asnecja W takim razie chyba nie pozstaje nic tylko przeczekac, ech.
Bluetooth Pierwszy raz o czyms takim slysze, niestety nie mieszkam w Polsce i watpie, zebym tutaj taki woreczek dostala, myslisz, ze taki zelowy lub termofor tez dalby rade cos pomoc?

Ja nie cierpie na tyle ile bezsennosc, chociaz zaypiam dopiero ok. 2 w nocy, ale budze sie przy kazdym obrocie w lozku

mnie sie wydaje, ze juz dosc dawno obnizyl mi sie brzuch.. a tu nadal nic. skurcze kilka razy na dzien ale lekko odczuwalne.. ucisk na pecherz od jakiegos tygodnia lub wiecej, chodze do wc co 2 - 3 h. od paru dni drętwieją mi uda. tak na chwilke jak np siedze albo wstanę. A mały jest ciągle aktywny, caly sie rusza,a przed porodem powinien juz byc spokojny i raczej ruchy malo wyczowalne, a u mnie codziennie kopniaki z prawej strony brzucha, z lewej wypina pupcie.. a tak bym chciala zeby mnie juz wzielo, tak przed terminem.. a boje sie ze pojde do szpitala po terminie i beda mi wywolywac porod i wogole bede tam lezec i czekac...

Ja dzisiaj też nie spałam ze 2h w nocy..wszystko ok, a nie mogłam spać.
Brzuszek twardnieje,ale kilka razy dziennie, wczoraj już pielęgniara na ktg upewniła mnie, że to skurczyki..
Małą cały dzień normalnie się ruszała a wieczorem tak nawalała gdzieś na dole, że bolało i wkurzałam się, bo nie mogłam nic z tym zrobić. Teraz raczej się tak fajnie wyciąga, ale dzisiaj zarobiłąm jednego mega kopa w bok jak za starych czasów:baffled:

ja gdzieś takie woreczki z pestkami widziałam, ale nie w aptece tlko w jakimś innym slepie z duperelami.
To chyba też przydatne na kolki u mluchów, gdzies tak czytała.

reklama
no to i ja łączę sie z Wami w blaskach i cieniach dolegliwości końca ciązy!!!

Upał Masakra - cala sie pocę, ale to na to nie mamy wpływu, jakoś musimy przeczekać i liczyć na ochlodzenie. :angry:

Kochane chcialam sie Was poradzić,

dzis za mną noc pelna wrażeń... polozylam sie po 22 a ok 24 obudził mnie ostry intensywny ból z lewej strony - tak w okolicy jajnika!!! trzymał mnie chwile, az się spiełam cała, zadając sobie pytanie " co to??, czy to juz" trwalo to chwile, zdenerwowałam sie trochę ale zaczelam oddychac przeponą i myslę sobie przeczekam... po chwili przeszlo... wstalam do WC... czulam ciagnięcie w podbrzuszu przy kazdym ruchu, tak jak na miesiaczke, potem jeszcze kilka razy twardy brzuch i mniej intensywne ciągnięcie po podbrzuszu...

spać mi się skutecznie odechcialo - przeszlam w stan czuwania, ale juz po jakiejs godzinie ustapily objawy... w końcu chyba jakoś zasnęłam i tak do 6 wytrwałam, ogolnie to spię srednio po 6h i wstaje siku co 2-3 h wiec spaceruje sobie po nocy, pewnie i Wy także...

byłam w :szok: u, co to bylo, czy ktoraś doswiadczona moze mi postawić diagnoze?

czy to juz stawianie sie macicy i skurcze przepowiad?

Brzuchol dosc wysoko, bo nadal mam bole pod zebrami od ucisku macicy...wiec sadze ze to nie oznaka obniżania sie brzuchatka, Mala aktywna i figlarna nieustannie.

Do góry