Hej. Jestem w 20 TC. Ciąża od początku przebiegała dobrze, nie mogłam się skarżyć na nic oprócz dolegliwości bólowych, nawet ani razu nie wymiotowałam. Tydzień temu byłam u lekarza z powodu stawiania się macicy czy tam skurczy, nie wiem jak to określić, gdyż to 1 ciąża. Szyjka prawie 3,5 cm, bez żadnych nieprawidłowości. Zalecił mi zmianę magnezu Laktomag na Magne B6 forte i stawiania faktycznie zmalały. Teraz od kilku dni pojawił się inny problem - bóle przypominające te miesiączkowe w połowie ciąży. Czasem na środku, czasem po lewej, czasem po prawej. Jak już ból jest to stały, nie nasila się. Ustaje po nospie. Nie towarzyszy mu krwawienie ani żadna inna wydzielina, ani w zasadzie nic innego niepokojącego. Tylko ból miesiączkowy. Miała któraś z Was tak w połowie ciąży? Nie wiem czy mam spokojnie czekać tydzień do prenatalnych, czy lecieć do lekarza jak najszybciej.
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Ile ten ból się juz utrzymuje?Hej. Jestem w 20 TC. Ciąża od początku przebiegała dobrze, nie mogłam się skarżyć na nic oprócz dolegliwości bólowych, nawet ani razu nie wymiotowałam. Tydzień temu byłam u lekarza z powodu stawiania się macicy czy tam skurczy, nie wiem jak to określić, gdyż to 1 ciąża. Szyjka prawie 3,5 cm, bez żadnych nieprawidłowości. Zalecił mi zmianę magnezu Laktomag na Magne B6 forte i stawiania faktycznie zmalały. Teraz od kilku dni pojawił się inny problem - bóle przypominające te miesiączkowe w połowie ciąży. Czasem na środku, czasem po lewej, czasem po prawej. Jak już ból jest to stały, nie nasila się. Ustaje po nospie. Nie towarzyszy mu krwawienie ani żadna inna wydzielina, ani w zasadzie nic innego niepokojącego. Tylko ból miesiączkowy. Miała któraś z Was tak w połowie ciąży? Nie wiem czy mam spokojnie czekać tydzień do prenatalnych, czy lecieć do lekarza jak najszybciej.
jest ciągły czy mija i wraca?
Kilka dni. Zawsze mija, zawsze wraca.Ile ten ból się juz utrzymuje?
jest ciągły czy mija i wraca?
Lady Loka
Ale chodzi mi o to czy to ciągly bol czy bardziej skurczowy.Kilka dni. Zawsze mija, zawsze wraca.
Powiem tak, w moim przypadku takie bóle zwiastowały przedwczesny porod, więc ja pojechałabym na IP.
Ciągły. Nie jest to typowy skurcz który przychodzi, nasila się i ustępuje.Ale chodzi mi o to czy to ciągly bol czy bardziej skurczowy.
Powiem tak, w moim przypadku takie bóle zwiastowały przedwczesny porod, więc ja pojechałabym na IP.
Lady Loka
Podjechać nie zaszkodzi.Ciągły. Nie jest to typowy skurcz który przychodzi, nasila się i ustępuje.
reklama